More

  Championship har gitt få overraskelser til nå  

  Det ble gjort et forsøk på å finne overraskelser i Championship, men ting går stort sett som spådd de første elleve rundene.  

  Vi kan derimot si at det var noe overraskende at Birmingham sparket John Eustace etter elleve serierunder, og få dager etter at 3-1 seieren over rivalen WBA sendte laget opp på play off. At deres nye eiere vil ha sin egen mann er begrunnelsen, men å bytte ut en suksesstrener med Wayne Rooney er spenstig, og gambling på høyt nivå. Om det gir resultater vil tiden vise, men Birmingham-fansen er uansett blitt godt vant med litt kaos rundt klubben sin.  

  Bortsett fra Eustace er det bare Sheffield Wednesday som har sparket sin manager til nå i The Championship. Xisco fikk ti kamper før tålmodigheten var slutt for jumbolaget. Livet uten manager startet med 0-0 og lagets tredje poeng for sesongen da deres gamle manager Darren Moore gjestet med sitt nye lag Huddersfield. I QPR venter vi bare på nådestøtet som blir gitt Gareth Ainsworth, for kjemien mellom den tidligere QPR-helten og dagens QPR er urovekkende lav.  

  Les også: Oppsummering av sesongen i National League så langt

  Leicester i egen klasse, men Ipswich imponerer mest 

  The Championship-
  Ipswich Har Fått Mye Jubel I Sesonginnledningen

  Leicester har ingen planer om å bli lenge, og etter elleve rekord-gode kamper ser det ut som den bunnsolide troppen til Enzo Maresca skal flyte gjennom sesongen. Det er ingen overraskelse at Ipswich er laget som per nå holder best følge, for Kieran McKenna har bygd et fantastisk fotballag rundt en fantastisk fotballfilosofi. Det har resultert i 28 av 33 mulige poeng og best i klassen hva gjelder antall scoringer med sine 25. Vi forventet en god sesong av Ipswich, men om den noe tynne troppen holder ut i 46 kamper og sikrer seg direkte opprykk vil til og med vi bli litt overrasket over deres suksess i første år tilbake i The Championship.

  Umulig er det uansett ikke for laget som begeistrer langt flere enn sine egne fans med sin spillestil. Før helgen ble McKenna belønnet som månedens manager for september.

  Ny sesong med 15 lag innblandet i play off?

  Bak Leicester og Ipswich er det jevnt. Veldig jevnt. Bare seks poeng skiller Preston på tredje og Middlesbrough på 16.plass. Sistnevnte lå for bare få runder siden sist, men fire strake seiere har gitt Michael Carrick og co håp om en ny sesong blant de seks beste. For de 15 lagene i denne dynga gjelder det bare å holde en noenlunde stabilitet før man satser alt på en formtopp som gjør at topp seks sikres. Vi har sett det år etter år at noen kommer ut fra intet mot tampen av sesongen, og bli ikke overrasket om Blackburn, Hull, Bristol City eller noen andre gjør det denne sesongen.  

  Det gjelder for så vidt Stoke og Watford også. De ligger to poeng over nedrykksstrek, men når først de to klubbene sparker sine managere kan de også blande seg inn i topp seks. For det vil overraske oss om det ikke blir managerbytter der før julen ringes inn.  

  Hvilke spillere har imponert oss mest i Championship? 

  Kiernan Dewsbury Hall er på manges lepper over sesongens beste spiller til nå, men vi mener han befinner seg i Sunderland. Jack Clarke har vært et hestehode over alle andre de første elleve serierundene og midtbanespilleren har allerede rukket å notere seg for syv scoringer for laget som innehar fjerdeplassen. Vi har også latt oss imponere av Jobe Bellingham sin start hos The Black Cats. Et miljøskifte har uten tvil vært effektivt.  

  At Sammy Szmodics skulle slå ut i full blomst etter overgangen fra Peterborough til Blackburn forrige sesong var ventet, men syv scoringer på de første elleve er sterke tall for et Blackburn som i følge statistikkene har sløst med sjansene i innledningen av sesongen. For suksessen til Ipswich er det flere spillere som skal ha sin del av æren. Leif Davis på venstrekanten er assist-kongen i Championship og har sammen med Conor Chaplin og Nathan Broadhead vist samme imponerende spill som i League One.  

  Rivalene fra Norwich har også en ny stjerne i full blomst. Jonathan Rowe føyk ut fra startblokkene og står med imponerende seks mål og enda mer imponerende spill for et Norwich som gjør det bedre enn forventet takket være Rowe og Gabriel Sara. 

  Les også: Ny dramatisk runde i League Two

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen