More

  Brighton – Manchester City

  Det kan garanteres høy stemning både på og utenfor gressteppet på Amex Stadium i Brighton onsdag. Begge lag ble i helgen historiske, og det er dermed lave skuldrer blant begge lags spillere før avspark. Brighton vant søndag 3-1 hjemme mot Southampton, og dermed er klubben for aller første gang kvalifisert for spill i Europa.

  -Dette er av mine aller største dager i karrieren. Vi har ikke bare fantastiske spillere, men også fantastiske mennesker med å gjøre. De har jobbet som en samlet enhet gjennom en lang sesong, og blir nå belønnet med spill i Europa. De har så definitivt gjort seg fornøyd til det, og jeg kunne vanskelig vært mer stolt, sa Seagulls-boss Roberto de Zerbi etter å ha fått se spissfunnet Evan Ferguson score to mål i seieren hjemme mot The Saints.

  Bare avansert matematikk kan forhindre at Brighton blir nummer 6 og ender opp i Europa League.

  Brighton – Manchester City Pascal Gross 1 Brighton,Manchester City
  Toppscorer: Ingen Har Scoret Flere Premier League-Mål For Brighton Enn Pascal Gross

  Alle blir ikke med

  Brighton har flydd høyt helt siden sesongstart, men ekstra mange steg i riktig retning er tatt etter at De Zerbi overtok for Graham Potter. Som sin forgjenger er italieneren nå ønsket av flust med storklubber, og det er slett ikke sikkert 43-årigen blir med videre. Også han så imidlertid hvordan det gikk med Potter, og kan hende bidrar dette til at han blir værende i trygge omgivelser. Om ikke De Zerbi går, så vil ganske sikkert noen av klubbens stjernespillere forsvinne.

  Dette er imidlertid The Brighton Way. Kjøpe smart og billig, selge dyrt. Alexis Mac Allister ryktes å være på god vei til Liverpool, mens også Moisés Caicedo antas å bli plukket av en enda større klubb. Brighton-ledelsen har imidlertid ved flere anledninger bevist at de vet å hente erstattere som kan gjøre jobben – og vel så det.

  Tre strake

  Manchester City vant i helgen Premier League, uten selv å være i aksjon. Arsenal røk lørdag på 0-1-tap borte mot Nottingham Forest (som da sikret ny Premier League-kontrakt), og dermed ble Citys søndagskamp mot Chelsea bare en parademarsj mot pokalutdeling. Huddersfield, Arsenal, Liverpool og Manchester United har gjort det før dem, men City ble altså femte klubb som har vunnet tittelen tre ganger på rad.

  Og mer antas å være i vente. Pep Guardiola valgte søndag å spare sine aller beste i den ubetydelige kampen mot Chelsea, og det er ingen grunn til å forvente toppet lag heller på Amex Stadium. Siktet er tross alt stilt inn på The Treble.

  -Vi skal feire i kveld, men deretter skal vi forberede oss på finaler i FA-cup og Champions League. Vi har veldig lyst på alle tre titler, sa Kyle Walker til engelsk presse etter søndagens 1-0-seier.

  Brighton – Manchester City
  Amex Stadium
  Onsdag 21.00

  Brighton trenger ett poeng fra sine siste to kamper for å være matematisk sikret plass i Europa League, men man har altså 16 plussmål å gå på ned til Villa. The Seagulls kan bli nummer 5, men ender mest trolig som nummer 6 – og dette er uansett klubbens høyeste plassering i toppdivisjonen. Forrige sesongs 9.plass var rekorden før denne sesongen. Adam Lallana, Solly March, Jakub Moder, Jeremy Sarmiento, Tariq Lamptey og Robert Sanchez er skadet, men Adam Webster er tilbake. 10 av 18 hjemmekamper er vunnet.

  Manchester City har vunnet alle sine siste tolv ligakamper, og med seier her vil man nå 90 poeng for fjerde gang i Premier League. Nathan Ake er eneste City-spiller på skadelista, men som søndag er det nær sagt umulig å vite hvilken startellever Pep Guardiola velger. City har tross alt viktigere oppgaver foran seg de neste ukene. Ti av elleve tidligere Premier League-kamper mot Brighton er vunnet. Tapet kom i mai 2021, etter at de himmelblå allerede var kronet mester.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 3, 30

  U: 3,75

  B: 1,92

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen