More

  Brentford – Liverpool: Nykommer med selvtillit

  Liverpool har ikke spilt seriekamp mot Brentford siden like etter andre verdenskrig. Men når de røde drar på besøk til nykommeren i Premier League, tar hjemmelaget i mot fulle av selvtillit.
  Det er nærmest et fenomen hvordan nyopprykkede klubber kan starte med et brak og overraske positivt i den beinharde engelske toppserien. Vi så det da Leeds endelig rykka opp igjen, og vi ser det nå med Brentford, som ikke har vært i toppdivisjonen på hele 74 år.
  Når de endelig kom seg opp, har de startet friskt og ligger foreløpig på 9. plass (i skrivende stund) og er ekstra fulle av selvtillit etter den sterke borteseieren mot Watford i forrige runde, der de vant 0-2 med en mann utvist.

  Lenge siden sist
  Siste gang Liverpool spilte seriekamp mot Brentford var 17. mai i 1947. Og sist gang de røde spilte mot dem var 18. mars, 1989, i det skjebnesvangre Hillsborough-året i FA-cupens 6. runde. Da vant Liverpool 4-0 med mål fra McMahon, Barnes og Beardsley. De var litt av et lag, som sammen med John Aldridge, som hadde erstattet Ian Rush, bøtta inn mål bare for moroskyld. 
  Så spørs det hvor lenge nykommeren Brentford klarer å holde trøkket og prestasjonene oppe, og om de har en sterk nok stall utover sesongen når kampene begynner å røyne på. Så langt har Londonlaget vunnet to, spilt to uavgjort og kun tapt en kamp i sesongen.
  I fjor tapte de kun to ganger hjemme i Championship, og er et utfordrende lag hjemme, selv om motstanderne selvsagt er langt hardere i toppdivisjonen.
  Brentford er for øvrig det 50. ulike laget som spiller i Premier League-tidsalderen.
  Liverpool formsterke
  Liverpool la bak seg ei nydelig fotballuke forrige uke med seier over både AC Milan og Crystal Palace. De røde, som hadde en formdupp uti forrige sesong, kom veldig på løp i innspurten av 2020/ 2021-sesongen og er nå ubeseiret på 15 kamper på rad nå (12 seire og 3 uavgjort).
  Vinner Liverpool mot Brentford blir det klubbens 800. ligaseier i historien.

  Ellers trenger bare Mo Salah et mål for å bli den 13. spilleren i Liverpools historie som scorer 100 ligamål for Liverpool (han har alt scora 100 i Premier League som 5. raskeste spiller, men oppi der er det også et par Chelsea-mål.)
  Mens Mo Salah scorer mest mål hjemme på Anfield, liker Diego Jota å score borte. Han har nettet 6 mål på sine 7 siste seriekamper borte, så her lukter det både et Salah og et Jota-mål.
  Jeg tipper Liverpool vinner 0-2 i London. Hva tror du?
  Riktig god kamp!
  Helgens oddsfavoritter i Premier League: 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen