More

  Bodø/Glimt og Viking er rundens største oddsfavoritter

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Bodø/Glimt og Viking må finne seg i hver sitt gedigne favorittstempel i helgens serierunde.

  Vi hadde Molde som vårt favorittspill forrige runde, og moldensernes seier var aldri i fare da de utklasset Geir Bakkes Vålerenga med 4-0, til 1,82 i odds. Dessverre ble det tyngre for Strømsgodset, som ikke maktet å få med seg tre poeng mot Brann, men nye tak tas denne helgen.

  Bodø/Glimt Og Viking
  Slik Ser Supertabellen Ut Før Helgens Runde.

  Etter helgens serierunde er Eliteserien 2023 halvspilt sesong, og noen klare trender har skilt seg ut, både på den faktiske tabellen og vår eksklusive Supertabell. Vi har blant annet sett at HamKam har fått dårlig betalt i forhold til statistikkene, mens Tromsø har prestert over evne. Det kom også til syne i forrige serierunde. For alle som har fulgt med på Supertabellen har nok registrert at HamKams 3-2-seier borte mot Sarpsborg 08 ikke kom helt ut av det blå, mens Tromsøs 1-2-tap mot Rosenborg også var et varslet nederlag, til tross for at trønderne ikke satte inn den matchavgjørende scoringen før vi var inne på overtid.

  Les mer fra Tipsbladet

  Selvkritisk Sandefjord-stopper

  Bodø/Glimt topper tabellen i ensom majestet, og ingenting virker å kunne true bodøværingenes tredje seriemesterskap på de fire siste sesongene. Supertabellen viser også at det er Glimt som produserer de fleste og mest kvalifiserte målsjansene, men likevel har Kjetil Knutsens mannskap overprestert i forhold til xG, forventet antall mål. Det skyldes i stor grad noen vanvittige perler fra langdistanse, og Amahl Pellegrino har blant annet stått for to av kandidatene til årets mål, i tillegg til en ekstrem rakett av Patrick Berg.

  Nå skal de suverene serielederne opp mot Sandefjord i hvalfangerbyen, og i skrivende stund er gultrøyene den aller største oddsfavoritten. Sandefjord har sett regelrett hjelpeløse ut i forsvarsspillet i lang tid nå, og med 13 baklengs i sekken på de fire siste kampene, ligger mye til rette for at sifrene blir enda styggere etter søndagens batalje på Release Arena. Midtstopper Jesper Taaje oppsummerte det rimelig greit etter forrige helgs 2-4-tap mot Lillestrøm på Åråsen.

  Bodø/Glimt Og Viking
  Jesper Taaje Var Selvkritisk Etter Stortapet Mot Lillestrøm.

   – Vi kan ikke forsvare oss så dårlig. Det blir lite poeng av slikt forsvarsspill, sier en selvkritisk midtstopper til sin klubbs hjemmesider.

  Energiløse mot Haugesund

  Sandefjords håp ligger kan hende i at Bodø/Glimt skal ut i Conference League-kvalik til uka, men serielederne har en tropp som er mer enn god og bred nok til å ta seg greit av både Sandefjord og Bohemians. Men, Glimt var nokså heldige i 2-1-seieren over Haugesund sist, og viste at laget ikke er helt uslåelige, og har tross alt tapt én kamp i Eliteserien i år – mot Strømsgodset for snart en måned siden.

  Bodø/Glimt Og Viking
  Kjetil Knutsen Var Ikke Fornøyd Etter Seieren Mot Haugesund.

  – Vi er rett og slett ikke klare når kampen starter, og blir preget når de scorer tidlig. Det er dødt og energiløst. Det er ingen som tar styringen for energien i gruppa, klaget Glimt-trener Kjetil Knutsen overfor Avisa Nordland.

  Flust av jevne kamper

  Mange spennende U-spill i Eliteserien denne helgen, og det objektet vi har plukket oss ut, befinner seg i Drammen. Strømsgodset var inne i et meget godt spor, med fire strake seirer, før seiersrekken kom til en brutal ende i 0-1-tapet mot Brann sist søndag. Rosenborg på sin side, fikk en etterlengtet opptur i 2-1-seieren mot Tromsø, men trønderne kan langt i fra friskmeldes av den grunn, all den tid seiersmålet kom på overtid og finspillet fremdeles er et godt stykke unna. Men, vi har god tro på at det blir veldig jevnt på Marienlyst, og 3,65 på uavgjort er høyinteressant. 

  Bodø/Glimt Og Viking
  Vi Tror På Jevnspilt Oppgjør I Drammen.

  Er man på utkikk etter poengdeling i flere oppgjør denne Eliteserie-runden, kan vi også anbefale å ta en nærmere titt på toppkampen på Romssa Arena mellom Tromsø og Brann. Dette er to lag som har vist en litt dalende kurve de siste ukene, og som de siste ukene har blitt vant til å spille jevne kamper. Blir det imidlertid en vinner i Tromsø denne søndagskvelden, vil seierherren være garantert medaljeplass når vi passerer halvspilt sesong i 2023. Det bør være motivasjon nok i seg selv. 

  Bodø/Glimt og Viking er favorittene

  FAVORITTEN: 

  Sandefjord – Bodø/Glimt 
  TIPS:  
  B til 1,30 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  Strømsgodset – Rosenborg 
  TIPS: 
  U til 3,65 i odds hos Norsk Tipping 

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: Amidou Diop soner karantene. Alexander Ammitzbøll, Jeppe Moe og Moses Ebiye er usikre. 

  Bodø/Glimt: Nino Zuglelj er skadet. Brice Wembangomo er usikker. 

  Brann: Ole Didrik Blomberg er skadet. Ruben Kristiansen, Fredrik Pallesen Knudsen, Jonas Torsvik, Marius Trengereid, Niklas Castro og Ulrik Mathisen er alle usikre. 

  HamKam: Julian Dunn er skadet. Fredrik Sjølstad er usikker. 

  Haugesund: Alexander Søderlund er skadet. Bilal Njie og Sondre Liseth er usikre. 

  Lillestrøm: Martin Ove Roseth er skadet. Ruben Gabrielsen, Kristoffer Tønnessen og Elias Solberg er usikre. 

  Molde: Magnus Wolff Eikrem er skadet. Eirik Ulland Andersen er usikker. 

  Odd: Faniel Tewelde er skadet. 

  Rosenborg: Jonathan Augustinsson, Markus Henriksen og Isak Thorvaldsson er skadet. Santeri Vääränen er usikker. 

  Sandefjord: Simon Amin er usikker. 

  Sarpsborg 08: Magnar Ødegård er skadet. Bjørn Inge Utvik og Joachim Thomassen er usikre. 

  Stabæk: Stiller trolig skadefritt. 

  Strømsgodset: Tobias Gulliksen og Jostein Ekeland er usikre. 

  Tromsø: Daniel Bassi, Lasse Nilsen, El Hadji Diouf og Oskar Aron Opsahl er uaktuelle. Runar Norheim og Felix Winther er usikre. 

  Viking: Gianni Stensness, Jost Urbancic og Markus Solbakken er uaktuelle. 

  Vålerenga: Stefan Strandberg, Aaron Kiil Olsen og Daniel Håkans er skadet. Simen Juklerød er usikker. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen