More

  Blogg: Premier Leagues 10 beste

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Det eneste sikre med lista når man lager en liste som dette, er at så godt som alle vil være uenig. Slik er det, slik skal det være.

  Og hvordan lager man en slik liste? Vel, jeg bruker personlig smak og behag. Keepere, backer og målscorere settes urettferdig nok opp mot hverandre.

  Her er uansett mine valg:

  1.Harry Kane

  Blogg: Premier Leagues 10 Beste Kane Straffe Scaled Premier League
  Blogg: Premier Leagues 10 Beste 11

  Ingen har scoret flere mål for Tottenham, ingen har scoret flere mål for det engelske landslaget. Snart har heller ingen scoret flere mål i Premier League, om da ikke Harry takker ja til tilbudet fra Bayern München – hvor han også kan vinne pokaler. Og Kane kan så uendelig mye mer enn å score mål. Han er også en formidabel tilrettelegger, og tar også tørn hjemover. Noe han litt for ofte må gjøre i Spurs. Uansett; ingen over – ingen ved siden.

  2. Martin Ødegaard

  Blogg: Premier Leagues 10 Beste S14 Martin Odegaard Premier League
  Blogg: Premier Leagues 10 Beste 12

  Innrømmer å ha vært enorm fan av denne karen siden han var guttevalp, og nå har omsider også andre sluttet å kalle ham en Real flopp. Han har hele tiden tatt lange steg i riktig retning, og før forrige sesong var det bare én ting som manglet. Man har jo irritert seg grønn over at ikke Arsenal-kapteinen litt oftere har brukt skuddfoten når i posisjon, men uvanen med å konstant lete etter lagkamerater når inne i sekstenmeteren har han nå lagt bort. Bare seks spillere scoret flere mål enn Ødegards 15 forrige sesong.

  3. Kevin de Bruyne

  Blogg: Premier Leagues 10 Beste S27 Kevin De Bruyne Man City Scaled Premier League
  Blogg: Premier Leagues 10 Beste 13

  Det er fortsatt ganske imponerende at Chelsea og Mourinho for ti år siden veide, og fant belgieren for lett. De Bruyne er noe nær en komplett midtbanespiller, som ikke bare styrer spillet, men også bidrar med flust av scoringer og assist. Scoret bare syv mål forrige sesong, men var nest sist på en bråte av Haalands fulltreffere. Vant tre titler, men har uansett sett De Bruyne enda bedre enn han var forrige sesong. Har nå også rundet 32 år.

  4. Rodri

  Blogg: Premier Leagues 10 Beste Rodri Premier League
  Blogg: Premier Leagues 10 Beste 14

  Haaland og De Bruyne høster det meste av anerkjennelsen for at City forrige sesong ikke bare vant sitt etterlengtede Champions League-trofe, men også forsvarte Premier League-tittelen og tok en ny FA cup-tittel. Selv mener suksessen i minst like stor grad skyldes Rodri. Spanjolen er en bauta på midtbanen. Han tapte vel ikke en eneste hodeduell i ligaen forrige sesong, og statistikken viser at han også traff med over 90 % av pasningene. 27-åringen har også en fryktet skuddfot (som han gjerne kan bruke enda oftere).

  5. Eberechi Eze

  Blogg: Premier Leagues 10 Beste Eberechi Eze Premier League
  Eberechi Eze, Crystal Palace

  Premier League mest undervurderte spiller, selv om Gareth Southgate omsider fikk opp øynene og inkluderte ham i landslagstroppen. Det er en regelrett fryd å se denne spilleren i aksjon, og hadde han spilt for en topp 6-klubb ville han vært på atskillig flere topp 10-lister. Gutten har en teknikk og kroppsbeherskelse som få andre, og tidvis ser det ut som han spiller i gymsokker – der han flyter over gressteppet. Endte også opp med tosifret antall Premier League-scoringer forrige sesong, flere av dem kremmerhus. Rent ut mystisk at han ikke plukkes av større klubber, men desto mer gledelig for Eagles-fansen.

  6. Erling Braut Haaland

  Blogg: Premier Leagues 10 Beste Braut Haaland Premier League
  Blogg: Premier Leagues 10 Beste 15

  Ble kåret til sesongens spiller i de fleste fotballpublikasjoner, og av fans. Er naturligvis et monster foran mål, og med en hurtighet og styrke som gjør kål på det meste av forsvarsspillere. Kommer imidlertid også til dekket bord i en klubb som City, og fortsatt har han en tendens til å forsvinne ut av de aller største kampene. Som målscorer er det imidlertid får som kan måle seg med traktoren fra Jæren.

  7. Declan Rice

  Blogg: Premier Leagues 10 Beste Declan Rice 1 Premier League
  Blogg: Premier Leagues 10 Beste 16

  Overtok stafettpinnen som Mr. West Ham etter Mark Noble, og Rice har bare blitt bedre etter å ha permanent overtatt kapteinsbindet. Førte i mai barndomsklubben til tittel i Europa, men vil nå – helt naturlig – prøve seg på enda større scene. En atletisk og taklingssterk spiller, som garantert vil gjøre Arsenal enda sterkere. Er fortsatt bare 24 år, og vil bare bli enda bedre. Vil koste Arsenal over 100 millioner pund. Prisen presses av passet, men Rice er verdt hvert eneste pund.

  8. Bukayo Saka

  Blogg: Premier Leagues 10 Beste Bukayo Saka Premier League
  Blogg: Premier Leagues 10 Beste 17

  Arsenals høyreving har et driv, en teknikk og en nese for mål som få andre. Trives spesielt godt i spann med Ødegaard, og disse to ligger bak en stor del av hva The Gunners skaper offensivt. Saka noterte seg for 14 scoringer i Premier League forrige sesong, og sammen med Ødegaards 15 scoret altså disse to en tredel av Arsenals ligamål forrige sesong. Jeg har alltid vært svak for vingløpere, og Saka er av de bedre som har sett dagens lys senere år. Om det skal trekkes for noe, så er det at han fortsatt kan bli pittelitt veik i duellene, men sånn er det jo gjerne med lettbente driblefanter.

  9. Reece James

  Blogg: Premier Leagues 10 Beste Reece Scaled Premier League
  Blogg: Premier Leagues 10 Beste 18

  Sammen med Kyle Walker er Reece James Premier Leagues raskeste høyreback, og 23-åringen kan mer enn å løpe fort. Enormt fysisk nivå, god teknikk, blikk for spillet, en utmerket pasningsfot – og samtidig neste for mål. Den engelske landslagsbacken er en komplett back, både defensivt og offensivt. Velges foran Kyle Walker grunnet alder, da de ellers er ganske like (gode). Mistet store deler av forrige sesong med skader, men blir en hit når Chelsea nå planlegger å reise seg.

  10. Kaoru Mitoma

  Blogg: Premier Leagues 10 Beste Mitoma Scaled Premier League
  Blogg: Premier Leagues 10 Beste 19

  Er som nevnt svak for vingløpere, og Mitoma var av dem som imponerte aller mest forrige sesong. Ankom fra Kawasaki Frontale i hjemlandet i 2021, men ble umiddelbart sendt til tysk fotball for å manne seg opp før Premier League-debuten.  Brighton-ledelsen hadde lite å frykte. Gjorde atskillige Premier League-forsvarere svimle i sin debutsesong i engelsk fotball, og igjen har altså Brighton bevist at de finner gull der andre snubler rundt i gråstein. Vil naturligvis selges videre med enorm fortjeneste (ble kjøpt for £2,5 mill), men ikke før han har gjort plikttjenesten på Amex.

  De som nå banner, steiker og ikke skjønner hvordan det er mulig å overse spillere som Mo Salah, Alexander Isak, Marcus Rashford, Ivan Toney, Bruno Fernandes, Kieran Trippier, Gabriel Martinelli, Trent Alexander-Arnold, Luis Díaz og Lisandro Martínez (for å nevne noen): lag din egen liste 😊

  Brorparten av de nevnte vil naturligvis figurere i mitt Fantasy-lag neste sesong, og like selvfølgelig vil jeg da ikke være i nærheten av å hevde meg. Likevel; vern om dine favorittbiter.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen