More

  Blir det opprykk på Portsmouth denne dramatiske tirsdagen?

  Portsmouth kan sikre opprykket, kampen om sjetteplassen kan avgjøres og flere nedrykksplasser kan stadfestes. Bring on supertirsdag.

  Portsmouth sikret seg nesten opprykket i lørdagens bortemøtet, men Aaron Collins sikret 1-1 med nok en scoring for vertene Bolton. Dermed må opprykksjubelen vente litt, og kanskje kan den komme allerede i dag?

  Portsmouth med gullskrift

  Opprykket er et faktum, det må bare bekreftes. Det vil kanskje skje allerede i kveldens hjemmemøte på Fratton Park mot Barnsley. Et eneste poeng er det laget til John Mousinho mangler før et etterlengtet opprykk til The Championship venter. Til tross for enorme skadeproblemer på nyåret har hans mannskap vist en stoisk ro i presset de har hatt på seg og med bare fire tap på de første 43 kampene er det fortjent at de skal ta turen opp etter 12 års fravær. Bølgedaler av den dype sorten og spill i League Two har preget den økonomisk ruinerte klubben som sakte men sikkert har bygd seg opp igjen til å bli en velfungerende og veldreven klubb.

  I kveld kan opprykket feires foran deres trofaste som alltid fyller Fratton Park. Og med forrige ligatap så langt tilbake som 13 januar er det stor sannsynlighet for at dette går veien allerede i dag, selv om Barnsley venter. De har play off i vente og har fult fokus mot å prikke formen til semifinalene som snart venter.

  For Portsmouth er det også en ekstra mulighet. Om de selv skulle tape i dag kan de fortsatt juble for opprykk om Bolton ikke skulle vinne sin hengekamp mot Shrewsbury. Bolton presser fortsatt på for direkte opprykk og vil med seier bare være et poeng bak Derby County som innehar andreplassen når to runder gjenstår. Med Aaron Collins form (fem mål på tre siste) skal det mye til for at det ikke blir tre poeng mot et Shrewsbury som fortsatt ikke er helt sikret videre eksistens i League One.

  Les også: Hektisk hengerunde i League Two i kveld også

  Finale i kampen om sjetteplass

  Dagens kanskje største kamp finner vi i Oxford. De har virkelig funnet formen under Des Buckingham og står med 13-0 i målforskjell på sine tre siste kamper etter at Peterborough ble sendt hjem i slakt og 5-0 i helgen. Mark Harris fortsatte storspillet og det samme gjorde Ruben Rodrigues med sine to mål.

  Nå venter et Lincoln som var i førersetet hva gjelder sjetteplassen frem til to runder siden. Etter 16 kamper uten tap kom det overraskende hjemme mot Wigan i helgen i deres 1-2 tap. Dermed har Oxford United, som innehar sjetteplassen hele fem poengs luke før de i dag møter til en ren finale.

  Med Blackpool bare tre poeng bak Oxford United vil en seier for hjemmelaget bety at de nesten har sikret seg play off. Med tap vil det være tre lag innenfor en radius på tre poeng før de to gjenstående rundene.

  Les også: Hengekamp i Championship der Southampton kan melde seg på

  Nye nedrykkslag

  Carlisle er allerede klare for League Two. I kveld kan også Fleetwood bli det. Med seks poeng opp til trygg grunn vil de med tap i dagens bortekamp mot Peterborough være fortapte. Bekreftelsen vil også komme om Burton, som akkurat nå er på trygg plass, tar poeng hjemme mot Cheltenham.

  Om Cheltenham skulle slå Burton vil de være med i kampen om trygg plass etter at de har kastet vekk matchballer på matchballer den senere tid. Det vil uansett ikke være helt ute for dem om alt skulle gå galt her da de fortsatt har en ekstra hengekamp på de andre lagene.

  Også Port Vale kjemper for eksistens i League One. De kastet vekk tre poeng som ble til null i hjemmemøtet med Exeter i helgen da gjestene snudde 0-2 til 3-2. Dermed er det tre poeng opp til Burton før de i dag møter Wycombe til ny hjemmekamp. Tap her og en Burton-seier vil også på langt nær sikre nedrykket for dem også. Det er med andre ord tre kamper i nedrykksstriden av stor betydning i kveld.

  Dagens kamper i League One

  • Bolton – Shrewsbury
  • Bristol Rovers – Cambridge United
  • Burton – Cheltenham
  • Oxford United – Lincoln City
  • Peterborough – Fleetwood
  • Port Vale – Wycombe
  • Portsmouth – Barnsley

  Portsmouth er spillfavoritt

  Vi spiller H i Portsmouths hjemmekamp mot Barnsley til 1,70 i odds hos Norsk Tipping. Det blir hjemmespill resten også med Oxford United til 1,92, Peterborough til 1,50 og en luring med Port Vale til 2,30 hos et Wycombe uten noe å spille for.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen