More

  Slår Mansfield følge med Stockport og Wrexham?

  Tirsdag kveld kan Mansfield ta steget opp til League One og dermed er alle de tre direkte opprykksplassene fylt opp.

  Stockport var vår tabelltipsfavoritt før sesongstart og de har stort sett levert som ventet gjennom sesongen. Små og korte nedturer og stort sett stabilt gjennom de første 43 kampene. I helgen kunne Edgeley Park juble for opprykk til League One etter bare to sesonger i League Two. Dave Challinor har med stødig hånd tatt laget fra National League til nivå tre og en retur med League One for første gang på 14 år.

  Wrexham ville ikke være dårligere, heller bedre. Etter nok en festaften på Racecourse Ground med 6-0 over Forest Green kunne også de juble for direkte opprykk til League One, med blant annet dette målet.

  Som ventet og tippet ble det med det ene året på nivå fire etter det dramatiske opprykket fra National League for bare et år siden. Hollywood-laget kom skeivt ut i høst, men har sakte men sikkert blitt et av de mest stabile og solide lagene i divisjonen. Hvor ender denne magiske reisen for laget som har vært gjennom tiår med lidelser?

  Mansfield hjalp til – og nå kan de slå følge

  Stockport sikret seg opprykket uten hjelp da de slo Morecambe 2-0, men Wrexham var i tillegg til sin kalasseier avhengig av hjelp fra Mansfield. Nigel Clough sitt mannskap hadde kniven på strupen før borteturen til Milton Keynes og tankene om en ny kollaps meldte seg da hjemmelaget tok tidlig føringen. Det ble derimot ikke så ille, for elleville kontringer og scoringer sørget for hele 4-1 over deres nærmeste opprykksrival og dermed har de virkelig festet grepet om den tredje og siste plassen som gir direkte opprykk til League One.

  Med fem poengs luke ned til Milton Keynes som bare har to kamper igjen kan alt avgjøres i Mansfields hengekamp denne tirsdagskvelden. Et poeng hjemme mot Accrington vil egentlig være nok da målforskjellen er vesentlig bedre enn Milton Keynes. For å få den endelige bekreftelsen trengs tre poeng og nå tror vi The Stags er klare for å hamre inn den siste spikeren og sikre seg det etterlengtede opprykket til League One.

  Avgjørelse ellers

  Crawley skal også ut i sin siste hengekamp og nå merker de presset. Samtidig som Doncaster vant sin åttende strake kamp i League Two så tapte Crawley 2-3 i hjemmemøte med Colchester i helgen. Nå skiller det bare et poeng ned til Donny og om Crawley taper sin hengekamp nå kan Doncaster fort ta over syvendeplassen om de vinner sin hengekamp neste midtuke. Crawley møter derimot tøff motstand hjemme mot et Barrow som trenger noen poeng til for sikre play off.

  I bunn avgjorde trolig Grimsby og Colchester nedrykkskampen i helgen. Førstnevnte knuste Crewe 3-0 da Grimsby-manager David Artell returnerte til sin gamle arbeidsplass. Nå møter de Colchester på bortebane og dette er et Colchester som tok turen over nedrykksplassene igjen etter sin overraskende 3-2 seier borte mot Crawley.

  Grimsby trenger bare et poeng på sine tre siste kamper for sikre plassen, mens Colchester – som har fire kamper igjen – klare seg fort med en seier her. Da vil nedrykket for Forest Green være i boks, mens Sutton Uniteds videre eksistens i ligasystemet også så godt som sikkert vil være over.

  Med andre ord. Ny hengekampsrunde med mye på spill.

  Tirsdagens kamper

  • Colchester – Grimsby
  • Crawley – Barrow
  • Mansfield – Accrington
  • Notts County – Stockport County
  • Walsall – Swindon

  Tirsdagens spill

  I helgen gikk vår hjemmeseier i Doncaster til 1,70 som ventet i boks. Vi var svært nær dagens luring med en uavgjort i oppgjøret Salford – Bradford til 3,30, men gjestene stakk av med alle tre poengene på slutten. Denne tirsdagen forsøker vi oss på hjemmeseier til Notts County (som har funnet litt form på tampen) mot et Stockport som har feiret siden lørdag. 3,45 hos Norsk Tipping frister meget.

  Videre blir dagens favoritt Walsall til 1,77 hjemme mot Swindon, til tross for 1-3 hjemme mot Notts County i helgen. Seier vil gi et lite håp om play off, og den muligheten tror jeg de tar.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen