More

  Bayern München – Barcelona

  Bayern München er, i kjent stil, videre fra gruppespillet i Champions League uten særlige problemer. Tyskerne står med fem seirer av fem mulige, og ubeskjedne 19-3 i målscore. At Robert Lewandowski er toppscorer er akkurat like lite overraskende. Den polske 33-åringen har levert ni scoringer i gruppespillet, og står nå med vanvittige 319 scoringer fra 349 kamper i Bayern München-drakt. Veteranen vant The Treble med Bayern i 2020, mens det ble seier i både liga og hjemlig cup forrige sesong.
  Kom til kort – igjen
  Lewandowski har vunnet alt som vinnes kan som klubbspiller, men likevel kommer han altså til kort når det gjelder individuelle kåringer. Den polske angriperen skulle naturligvis vunnet prisen som årets beste spiller forrige sesong, da han vant Champions League, Bundesliga og den tyske cupen. Grunnet covid 19 valgte man imidlertid å avlyse kåringen. Forrige uke kom en ny mulighet, men da valgte juryen av ukjente grunner å gi prisen til Lionel Messi. Argentineren er naturligvis tidens beste spiller, men denne prisen skulle selvfølgelig gått til Lewandowski.
  Noe Messi også var nær ved å innrømme etter premieutdelingen.
  -Du hadde fortjent prisen, og alle var enige om at du var den klare vinneren i fjor. Håpet er at du til slutt får den uansett, da du jo var den klare moralske vinneren som bare pandemien kom i veien for, sa Lionel Messi henvendt til Lewandowski etter forrige ukes prisutdeling.
  Pokal, uansett?
  Noen Ballon d’Or ble det ikke, men en tredje finale og en andre Champions League-pokal kan det fortsatt bli. Bare Manchester City har lavere vinnerodds i Champions League enn Bayern, og de himmelblå fra Manchester har jo som kjent for vane å snuble på oppløpet.
  Hvor mye krefter man tillater seg å bruke onsdag gjenstår imidlertid å se. Det vil ikke bli live publikum å spille for, mens man jo allerede er videre som gruppevinner. Samtidig var man i helgen travelt opptatt med Der Klassiker i hjemlig Bundesliga, mot et Dortmund-lag som de siste ukene har skaffet seg kontakt i toppen av tabellen. Med respekt for gruppetreer Benfica får man uansett håpe Bayern har krefter til overs, og lyst til å avslutte gruppespillet med en sjette strake seier.
  Barcelona i hardt vær
  Bak Bayern utspiller det seg nemlig et drama. Før siste runde skiller det to poeng mellom Barcelona på andreplass og Benfica på tredje. Det endte målløst i lagenes innbyrdes møte i forrige runde, og dermed er fasiten klar. Barcelona må vinne i Tyskland for å være sikret avansement i turneringen de har vunnet fem ganger tidligere. Ved uavgjort eller tap er man avhengig av resultatet i Benficas hjemmekamp mot tabelljumbo Dynamo Kiev.
  Tomme tribuner og faktumet at Bayern allerede er gruppevinner gir Barca-fansen håp, men innbyrdes statistikk mot tyskerne evner ikke å gjøre det samme. Tre siste møter har endt med tysk seier, og total målscore 14-4!
  Et tøft utgangspunkt for Barcelona, men det kunne – og burde – vært mye, mye verre.
  Med få minutter igjen å spille av kampen mellom Barcelona og Benfica fikk nemlig Benficas Haris Seferovic en gedigen mulighet til å gi gjestene tre uvurderlige poeng.
  Målet gapte og keeper var utspilt, men sveitseren klarte på utrolig vis å sette ballen på utsiden av stolpen.
  -Den verste missen jeg har sett på 30 år, oppsummerte Benfica-boss Jorge Jesus etter kamp.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen