More

  Chelsea: Mektig oppgave

  Ryktene har flydd lenge, mens atskillige kontrakter også er skrevet. Det er uansett i dag, onsdag, at overgangsvinduet offisielt åpner. Og det kan nær garanteres at det blir et hett vindu.

  Chelsea er av klubbene hvor det vil bli mest hektisk, når Mauricio Pochettino overtar en Chelsea-stall som er både overbefolket og ujevn. Et tosifret antall spillere tippes å forsvinne ut – enten på lån eller permanent –  da inkludert navn som Kalidou Koulibaly, David Datro Fofana, Edouard Mendy, Kepa Arrizabalaga, Christian Pulisic, Malang Sarr, Hakim Ziyech, Pierre-Emerick Aubameyang, N’Golo Kanté, Mateo Kovacic, Cesar Azpilicueta, Carney Chukwuemeka, Conor Gallagher, Ruben Loftus-Cheek og Romelu Lukaku.

  Les også: Spennende Forest-vindu

  Chelsea handlet hva remmer og tøy kunne holde både i fjor sommer og i januar. Drøyt 600 millioner sies å ha blitt brukt på nye spillere det siste året, og alle handler var ikke like vellykkede – for å være snill. Chelsea endte opp med flau 12.plass, under ledelse av tre ulike managere. Nå er ny mann hentet inn, og Pochettino får en voldsom jobb når han offisielt overtar 1.juli.

  Nye sisteskanser

  På keeperplass skal hovedstadsklubben være åpne for bud på både Kepa Arrizabalaga og Edouard Mendy. Øverst på ønskelista over nye burvoktere står en duo fra Milano. Milans franske 27-åring Mike Maignan og Inters jevngamle kameruner André Onana blir begge heftig linket med en overgang til den engelske hovedstadsklubben. Onana virker å være førstevalget, men hans kontrakt med Champions League-finalisten varer helt frem til 2027. Inter vil trolig kreve at Chelsea graver dypt ned i pengebingen.

  Les også: Everton trenger forsterkninger i begge ender av banen

  Ettertraktet Colwill

  Chelsea-Eiendom: Levi Colvill Er Ønsket På Permanent Kontrakt I Brighton
  Chelsea-Eiendom: Levi Colvill Er Ønsket På Permanent Kontrakt I Brighton

  Også i forsvarsrekka skal det ryddes, men Chelsea virker fast bestemt på ikke å være mottakelige for bud på Levi Colwill. 20-åringen har lagt bak seg en imponerende sesong i Brighton, og Seagulls-ledelsen skal være villig til å betale 40 millioner pund for å beholde ham permanent. I Chelsea vil Colwill være en av seks midtstoppere, men mye tyder på at unggutten blir satset på.

  Wesley Fofana og Benoit Badiashile er begge utstyrt med syvårskontrakter, og blir ganske sikkert værende, mens veteranforsvarer Thiago Silva også virker klar for å gyve løs på ny sesong. For Kalidou Koulibaly og Trevoh Chalobah virker Chelsea-fremtiden straks mer usikker.

  César Azpilicueta antas å reise hjem til Spania etter over 500 kamper i Chelsea-drakt, mens Marc Cucurellas fremtid er usikker. Spanjolen har alt annet enn innfridd forventningene etter at han forrige sommer ble hentet for formidable 60 millioner pund fra Brighton. 21-årige Ian Maatsen har hatt vellykket låneopphold i Burnley, og nyopprykkede The Clarets ønsker å beholde den nederlandske venstrebacken.

  Mount på vei ut

  Chelsea: Mektig Oppgave Mason Mount Chelsea
  Ettertraktet: Manchester United Og Liverpool Blir Begge Linket Til Mason Mount

  Mason Mount har vært av vårens store snakkiser, og alt tyder på at 24-åringen forlater Stamford Bridge. Chelsea-ledelsen virker imidlertid å ville kreve i overkant mange pund for en spiller som går inn i sitt siste kontraktsår. Manchester United er av flere klubber som står klare til å overta lønnsutgiftene, men som ikke er villige til å betale opp mot 70 millioner som Chelsea sies å ville kreve. Mount forsvinner nok uansett, og han er ikke eneste midtbanemann som blir borte.

  N’Golo Kante har allerede takket ja til å bli en del av det luksuriøse gamlehjemmet i Saudi-Arabia. Ruben Loftus-Cheek vil også forsvinne på permanent basis, mens Mateo Kovacic med stor sannsynlighet blir Manchester City-spiller. Conor Gallagher er sterkt ønsket av blant annet Newcastle, mens også Christian Pulisic kan ende opp i ny klubb.

  Ny Chelsea-sjanse for Lukaku?

  Chelsea: Mektig Oppgave Romelu Lukaku Chelsea
  Chelsea: Mektig Oppgave 4

  Bare fire (!) Premier League-klubber endte forrige sesong opp med færre scoringer enn Chelsea. Kai Havertz endte opp som klubbens toppscorer, med usle syv fulltreffere, og han var en av bare tre spillere som bokførte mer enn tre scoringer. Nå venter atter en sommer hvor det skal letes etter en som kan notere seg for 20 ligascoringer eller mer.

  Ingen forstår enda hvorfor Chelsea valgte å hente Pierre-Emerick Aubameyang, og det endte som forventet i fiasko. Veteranen forventes å slå følge med andre tilårskomne stjerner til Saudi-Arabia. Romelu Lukaku har vært et særs kostbart feilkjøp, og den storvokste spissen er ikke bare enkel å bli kvitt. Ny låneavtale kan bli løsningen, men på helt andre betingelser enn hva man har hatt med Inter. Også Lukaku skal ha mottatt tilbud fra Saudi, men den 30-årige belgieren er nok fortsatt for ung for en slik overgang. Kan Pochettino gi spissen atter en mulighet på brua?

  Christopher Nkunku skrev kontrakt med Chelsea allerede i fjor sommer, og 25-åringen antas å ganske snart bli presentert for Chelsea-fansen. 25-åringen er opprinnelig vingløper, men har hatt flere roller i Leipzig. Og uansett posisjon har han scoret enormt med mål i tysk Bundesliga. Franskmannens bebudede ankomst var nok også av årsakene til at Chelsea-ledelsen valgte å ikke beholde Joao Felix på permanent basis.

  Superstar Kylian Mbappe har stjålet overskrifter denne uken, når han virker på vei bort fra den franske hovedstadens oljedopede stolthet Saint-Germain. Chelsea ble umiddelbart koblet til lynvingen, men mer sannsynlig er det nok at franskmannen eventuelt ender opp i Real Madrid.

  Ryktebørsen

  Onana, Maignan og Mbappe er nevnt, men det er som alltid flust med spillere som kobles med en overgang til Chelsea. Inter-angriper Lautaro Martinez, Brightons midtbanemann Moises Caicedo, Southamptons Romeo Lavia, Juventus-angriper Dusan Vlahovic og Sportings defensive midtbanespiller Manuel Ugarte er av en bråte spillere som kobles til Stamford Bridge.

  Først og fremst skal det nok uansett ryddes ut, før Pochettino henter nytt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen