More

  Community Shield: Sesongens første trofé

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Manchester City vant stort sett hva de stilte opp i av turneringer forrige sesong, men i Community Shield har Pep Guardiolas utvalgte nå notert strake tap. Ikke at dette trofeet betyr så ufattelig mye, men dagens City-lag har ikke for vane å tape fotballkamper. Ikke liker de det veldig godt heller.

  Det er derfor en revansjesugen nykronet trippelvinner som løper ut på Wembley-gresset denne helgen. Forrige sesongs 1-3-tap mot Liverpool, og 0-1-tapet mot det nåværende Championship-laget Leicester i 2021 skal ikke føyes ytterligere til. Det er imidlertid ikke bare revansjelyst som gjør at City trolig stiller med et noe nær toppet mannskap på Wembley.

  Intensiv opplading

  Forrige sesong var for Manchester City-spillerne spesielt lang, spesielt utmattende og spesielt krevende. Premier League-tittel, Champions League-pokal og atter en hjemlig cuptriumf gjorde det enklere å restituere seg, men City spillerne var likevel senere tilbake på treningsfeltet enn konkurrende klubber i Premier League. De himmelblå har kun rukket tre oppkjøringskamper i sommer.

  Community Shield
  Communuty Shield: Haaland Og City Vant Trippelen, Men Får Tøff Kamp Om Community Shield-Trofeet

  23. juli kom man tilbake fra 0-2 og vant 5-3 i en underholdende kamp mot japanske Yokohama F. Marinos, før det tre dager senere ble 2-1-seier mot Bayern München. Tredje og siste kamp på Asia-turen endte imidlertid med 1-2-tap mot Atletico Madrid. Også helgens møte med Arsenal vil av mange karakteriseres som en treningskamp, og Guardiola må bruke den for alt den er verdt. Det lakker og lir mot Premier League-start, og selv ikke City har råd til å kaste bort så altfor mye poeng i sesonginnledningen. Flere enn Arsenal ønsker denne sesongen å utfordre Haaland & Co.

  Ingen rekord

  Manchester City har ikke gjort mye ut av seg i sommervinduet, og medaljegrossisten har da heller ikke det store behovet for utskiftninger. Nå er imidlertid en ny midtstopper på plass, i form av kroatiske Josko Gvardiol. Det har lenge virket klart at spilleren var på vei til Manchester til Leipzig, men det virket også å skulle bli satt ny overgangsrekord for en forsvarsspiller. Nå ender imidlertid stakkars Harry Maguire opp med å måte bære denne merkelappen enda en stund. Leipzig-ledelsen ble sagt å kreve nærmere 100 millioner pund for midtstopperen, men torsdag kom beskjeden om at City slapp unna med et bud på £77.5 millioner.

  Community Shield: Josko Gvardiol
  Presentert: Josko Gvardiol Ble Lørdag Presentert Som City-Spiller, Men Community Shiled-Finalen Skal Nok Kroatens E Fra Sidelinjen

  Småpenger når man samme dag har takket ja til bud fra Ajax pålydende 17 millioner pund for 19-årige Carlos Borges, og bare kort tid etter å ha mottatt 35 millioner pund for Riyad Mahrez. En erstatter for sistnevnte skal nok også hentes inn, men så langt virker City å slippe billig unna med justeringen av sin formidable spillerstall.    

  Uheldig timet skade

  Gabriel Jesus blir ikke å se mot gamle kjente på Wembley søndag. Der, og trolig i de første fire til fem Premier League-kampene, må Arsenal klare seg uten sin brasilianske angriper. Arsenal var uten Jesus også i onsdagens møte med Monaco (seier etter straffer), og etter kamp kunne manager Mikel Arteta melde om ny kneskade på angriperen.

  Community Shield
  Kneskadet: Gabriel Jesus Blir Ikke Å Se For Arsenal I Community Shield-Finalen

  -Han har kjent smerter i kneet de siste ukene, og i dag tidlig gjennomførte han et lite inngrep. Det er ikke noe alvorlig, men han blir ute noen uker, sa Gunners-bossen.

  Skaden på Jesus stopper imidlertid ikke planene om salg av Folarin Balogun, som er ønsket av blant annet Inter. I stedet blir det med stor sikkerhet Eddie Nketiah som tar spissplassen i Arsenals første kamper i ny sesong. Nketiah scoret Arsenals mål da det endte 1-1 før straffer mot Monaco, og søndag får han trolig vise seg frem mot laget som forrige sesong snøt The Gunners for en etterlengtet Premier League-tittel.

  Community Shield, mest verdt for Arsenal

  Mens City bare har viste seg frem i tre oppkjøringskamper, har Arsenal spilt det dobbelte. Bare én av dem er tapt, da det midt i juli endte 0-2 mot Manchester Citys byrival. Søndag skal det kjempes om sølvtøy, og dette har Arteta mer behov av enn Guardiola.

  Arsenal hadde initiativet, men endte opp med å tape Premier League-tittelen forrige sesong, da de snublet i innspurten samtidig som City marsjerte i kjent stil over alt av hindringer. The Gunners har derfor brukt sommeren til å bygge nye muskler.

  Community Shield
  Avgjørende Brikke. Declan Rice Blir Helt Avgjørende For Arsenal, Og Ikke Bare I Søndagens Community Shield

  Kjøpet av Declan Rice for over 100 millioner pund var et varsel, og her får man da også en spiller som vil kunne gjøre den helt store forskjellen. Mange mener nok Arsenal her betaler 25 % ekstra grunnet spillerens nasjonalitet, men mer trolig er det at hovedstadsgiganten her har kjøpt nøyaktig hva de trengte som mest.

  Kai Havertz og Jurrien Timber er også tunge forsterkninger, mens det litt overraskende nå også virker å bli investert i ny sisteskanse. Aaron Ramsdale var stort sett trygg og god gjennom hele forrige sesong, og til tross for at den samme Ramsdale meldes å ha vært i overkant glepphendt i sesongoppkjøringen; så er det noe overraskende at det er Arsenal som virker å betale de 40 pundmillionene Brentford krever for David Raya. Dette prisforlangende var altså hva som fikk klubber som Tottenham, Manchester United og Bayern München til å snu i døra. Arsenal tar imidlertid ikke fanger, når de nå skal ta opp kampen om tronen igjen.

  Wembley, Community Shield
  Klart For Fest: Wembley Er Duket For Community Shield

  Community Shield:
  Arsenal – Manchester City
  Wembley Stadium
  Søndag, 17.00

  Odds, Norsk Tipping:

  H: 4,10
  U: 3,90
  B: 1,75

  Oddstips: B


  City er seiersvante, men har tapt sine siste to Community Shield-finaler. Arsenal har styrket seg ytterligere, og er svært revansjesugne etter forrige sesongs tunge skuffelse. B-oddsen kan ikke brukes til noe som helst, og dette kan Ødegaard & Co fort ta. 4,10 er mer enn god nok til å prøve H-en.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen