More

  Arsenal – Chelsea: Vinn eller forsvinn

  39 scoringer er så langt notert fra helgens ligarunde, med Liverpools 4-3-seier mot Tottenham som et foreløpig høydepunkt. Også mandagens batalje mellom Leicester og Everton ga imidlertid valuta for pengene, og nye fulltreffere kan bli notert i kveldens hengekamp mellom Arsenal og Chelsea.

  Kveldens verter både scorer og slipper inn mål i stor stil om dagen. Målforskjellen fra siste seks ligakamper viser ubeskjedne 16-13. Middelhavsfarer Chelsea på sin side kan bare vise til usle én scoring fra sine siste syv i alle turneringer.

  Arsenal gis ikke spesielt gode muligheter til å snyte seiersmaskin City for tittelen, men med seier i kveld vil man altså igjen være tilbake i tet – om enn med to flere spilte kamper enn den regjerende mesteren. Chelseas mål er å passere hovedstadsnabo Crystal Palace som innehar 11.plassen. Slik har det blitt.

  Lang helg, og innholdsrik Premier League-runde, og mer er altså i vente utover uken. Tre hengekamper står fortsatt på menyen, når det onsdag dukes for Liverpool – Fulham på Craven Cottage, Manchester City – West Ham i den regjerende mesterens bakgård, og Brighton – Manchester United på Amex. Her skal det altså spille for både tittel, topp 4 og for å klatre ut av nedrykksgjørme.

  Arsenal – Chelsea
  Emirates
  Tirsdag 21.00

  Arsenal ble filleristet og gjort til statister i forrige ukes ligafinale mot Manchester City på Etihad. Hjemmelaget var best fra start til mål, og Arsenals unge teknikere ble ikke gitt plass overhodet. Sluttresultatet 4-1 til City var faktisk flatterende for The Gunners, da Aaron Ramsdale sto i veien for hat trick og mere til fra Erling Braut Haaland. Toppet fortsatt tabellen etter kamp, men etter Manchester Citys knepne seier mot Fulham i helgen er man nå passert – for første gang siden februar.

  Fem av siste seks mot Chelsea er vunnet. Ubeseiret fra elleve hovedstadsderby denne sesongen, med ni seirer og to uavgjorte. Mohamed Elneny og Takehiro Tomiyasu er ferdigspilte for sesongen, mens heller ikke William Saliba er friskmeldt.

  Arsenal – Chelsea: Vinn Eller Forsvinn Gabriel Arsenal Arsenal,Oddstips,Premier League,Tips
  Arsenal-Ex: Pierre-Emerick Aubameyang Får Ganske Sikkert Spilletid Mot Gamle Kjente

  Chelseas sesong er for lengst over. Toget har også gått for å skulle avslutte med stil og æren i behold. Samtlige fem under ledelse av Frank Lampard er tapt, og forrige ukes 0-2-tap hjemme mot Brentford var nesten som forventet. Tar man med Lampards periode som Everton-manager, så er Chelsea-bossen uten seier fra sine siste 15 kamper. Chelsea-fansen venter med lengsel på bekreftelsen av Mauricio Pochettino som ny manager.  

  Én scoring fra siste syv kamper forteller alt om hvor skoen trykker som mest. Kun 4 av første 15 bortekamper er vunnet. Marc Cucurella, Reece James, Kalidou Koulibaly, Mason Mount og Armando Broja er definitivt ute, mens Kai Havertz er usikker. Skulle ikke Havretz blir klar er det gode muligheter for at Pierre-Emerick Aubameyang får starte mot sin tidligere arbeidsgiver.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,55

  U: 4,10

  B: 5,60

  Tips: H
  Chelsea henger ikke sammen som én enhet, og laget scorer ikke mål. Arsenal kan ikke tillate seg å avgi flere poeng, og blir favoritt. Om det er verdt å investere innsatser til odds 1,55 i dette prestisjefulle hovedstadsderbyet er et annet spørsmål.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen