More

  Alt om lørdagens 7 Premier League-bataljer

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Endelig tid for ligafotball igjen. Og det er ikke småtterier som bys på når det igjen tas avspark i Premier League. Det ryddes like gjerne plass til kamp mellom nummer én og to på tabellen, når regjerende mester- og ligaleder Manchester City får besøk av Liverpool. Hovedmenyen serveres til lunsj lørdag, og som alltid er City store oddsfavoritter hjemme foran egne fans. Som spill er det uansett bare b-en til 4,30 som eventuelt frister. Liverpool har tross alt fått med seg poeng fra den himmelblå delen av Manchester på to av siste tre forsøk.

  Premier League
  Alt Om Lørdagens 7 Premier League-Bataljer 11

  Vi står uansett over spill på storoppgjøret, det blir uansett nok å glede seg over fra den bataljen. Lagenes 13 siste innbyrdes har alle inneholdt scoringer, og 10 av de 13 har gitt tre eller flere scoringer.

  Gyllen mulighet

  Den nyopprykkede trioen Burnley, Luton og Sheffield United har totalt sanket 3 seirer fra 36 kamper, og både Luton og Burnley venter på sesongens første hjemmeseier. Alle må denne helgen gis fair mulighet til å hente hjem sin andre trepoenger for sesongen. Luton har gjort klare spillemessige fremskritt. Etter nær å ha tatt full pott hjemme mot Liverpool skal de alt annet enn avskrives hjemme mot et Palace-lag som har tapt tre av sine siste fire.

  Premier League, Luton Town
  Alt Om Lørdagens 7 Premier League-Bataljer 12

  Burnley ser ikke bra ut, men hjemmekamp mot et svært varierende West Ham er i alle fall ikke håpløst. Sheffield United vant sin forrige hjemmekamp, og får denne helgen besøk av Bournemouth. The Blades er fortsatt svært hemmet av lang skadeliste, mens gjestende Cherries kommer rett fra imponerende 2-0-seier mot Newcastle. Kampen i stålbyen virker åpen, og hjemmelaget skal ikke avskrives.

  Les også: Alt du trenger vite om La Liga-runden

  Revansjelyst på Goodison

  Everton ble forrige uke ilagt tidenes strengeste straff mot en Premier League-klubb. 10 minuspoeng tikket inn på konto grunnet brudd på Premier Leagues økonomiregler. EFC har over flere år gått med større tap enn hva som i utgangspunktet tillates. De ti minuspoengene gjør at Calvert-Lewin & Co nå står med totalt 4 poeng, og The Toffees har dermed bare Burnley bak seg på tabellen. Straffen blir naturligvis anket, og Everton-ledelsen har også varslet at de med spenning vil følge hvilken oppfølgning som vil bli gjort hva gjelder de mange tiltalene mot Premier League-kollegene Manchester City og Everton.

  Dominic Calvert-Lewin, Premier League
  Alt Om Lørdagens 7 Premier League-Bataljer 13

  Revansjelysten er stor, blant både spillere, ledere og fans på Goodison, og det er altså et svært skadeplaget Manchester United som får den tvilsomme æren av å besøke er irritert Everton først. Casemiro, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Christian Eriksen, Amad Diallo, Luke Shaw, Jadon Sancho, er uaktuelle, mens trioen Rasmus Højlund, Jonny Evans og Andre Onana er usikre. Det vil overraske om Manchester United får boltre seg i særlig grad på Goodison denne helgen. Vel er United det resultatatmessige formlaget i Premier League fra de siste seks rundene, men spesielt imponerende kan vi tross alt ikke si de har vært.

  Høyoddsere på plakaten

  Vi må si oss fornøyde med Premier League-tipsene i forrige spilleomgang. Vel ødela Chelseas overtidsscoring for utbetaling på Manchester City, men Everton innfridde til pene 3 i odds borte mot Crystal Palace.

  Premier League
  Sheriffer: Forest Lar Seg Sjelden Slå På City Ground, Også I Premier League-Sammenheng

  Det er det svært vanskelig å takke nei til tilbudet om Nottingham Forest-seier på City Ground til odds 3,10, og da nesten uavhengig av hvem som ankommer. Denne gang er det Brighton som gjester skogvokterne, og The Seagulls har altså gått fem strake uten seier. Siste tre har alle endt 1-1, og uavgjortfaren er naturligvis til stede også denne gang. Vi prøver uansett en slant på Steve Coopers menn, som overbeviste så stort da Villa ble slått 2-0 i forrige hjemmekamp. Vi gir også, kan hende litt overraskende, tillit til et skadeskutt Sheffield United hjemme mot Bournemouth.

  Premier League-tipsene:

  FAVORITTEN:
  Nottingham Forest – Brighton
  TIPS
  H til 3,10 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:
  Sheffield United – Bournemouth
  TIPS
  H til 3,15 i odds hos Norsk Tipping

  Lørdagens Premier League-kamper:

  Premier League, Luton
  Premier Lkeague Er Tilbake, Til Stor Glede For Fansen

  Manchester City City – Liverpool

  Etihad, lørdag 13.30
  Odds fra Norsk Tipping:

  Nummer én mot nummer to på Etihad, og som så ofte før er hjemmelaget oddsfavoritt i egen hule. Sesongens fem første hjemmekamper er vunnet med total målscore 16-3, men fra øvre tabellhalvdel er det bare Newcastle (1-0) og Brighton (2-1) som har vært på besøk. Totalt, i alle turneringer, har nå uansett notert formidable 23 strake hjemmeseirer. Kevin De Bruyne, Sergio Gomez og Mateo Kovacic er skadet. John Stones er usikker.

  Jack Grealish
  Alt Om Lørdagens 7 Premier League-Bataljer 14

  Liverpool har bare vunnet to av sine første seks på bortebane, og det er stadig bekymring rundt det defensive. Har holdt nullen i fire av første tolv, men borte har Klopps menn sluppet inn mål i samtlige. Har tatt poeng i to av siste tre borte mot City. Liverpool har bare tapt én av sine siste 23 Premier League-kamper, og nederlaget kom i den mildt sagt omdiskuterte kampen mot Tottenham.  Thiago, Stefan Bajcetic og Andy Robertson er skadet. Curtis Jones er usikker. Alexis Mac Allister returnerer fra karantene.

  Burnley – West Ham

  Turf Moor, lørdag 16.00

  Burnley har tapt ti av sine første tolv etter opprykket til Premier League, og er altså tabelljumbo også etter at Everton er påført ti minuspoeng. Vincent Kompany nyter fortsatt stor tillit på Turf Moor, men ting tyder på at hans spillertropp består av i overkant mange lettvektere. Det finnes ingen skikkelig sjef i laget, og The Clarets virker i overkant enkle å score mål mot. Seks av første tolv har gitt tre eller flere baklengs. Står i fare for – for første gang på 128 år – å tape en sjette strake ligakamp. Lyle Foster er syk, men for øvrig kan Vincent Kompany starte sine beste.

  Etter strake tap lyktes West Ham å slå Forest 3-2 i siste kamp før pausen. På papiret enklere program i vente, og fire av neste fem bør vinnes om man skal henge med i kampen om topp 6. Har imidlertid tapt syv av siste ti Premier League-kamper på bortebane. Det er fortsatt tydelig at man trenger et alternativ til Michail Antonio på spissplass. Antonio er nå dessuten skadet, mens Jarrod Bowen er usikker. Syv siste mot nyopprykkede Premier League-lag er vunnet.

  Luton – Crystal Palace

  Kenilworth Road, lørdag 16.00

  Luton tar stadige spillemessige steg, men har ikke fått betalt som man ønsker. Hadde tre poeng i lomma hjemme mot Liverpool, men måtte nøye seg med ett. Knepent tap også borte mot Manchester United i siste kamp før pausen. Selvtillit er i første rekke hva som har vært savnet, og den kan/bør være om bord etter hva som er levert de siste ukene. Skadelista er fortsatt nevneverdig lang. Dan Potts, Issa Kabore, Albert Lokonga, Reece Burke, Mads Andersen og Jordan Clark er ute, mens Chieo Ogbene er usikker. Har fortsatt ikke holdt nullen i Premier League.

  Premier League: Eberechi Eze, Crystal Palace
  Comeback: Eberechi Eze Er Tilbake Etter Skade

  Palace har bare bokført tolv scoringer denne sesongen, men har nå endelig fått sine to mest kreative spillere tilbake etter skade. Med Eze og Olise tilbake i startelleveren vil også Edouard få bedre betingelser foran mål. Kun Burnley er slått fra siste fem Premier League-kamper. På bortebane er det imidlertid bare Manchester City og Tottenham som har plukket flere poeng denne sesongen. Dean Henderson og Jesurun Rak-Sakyi er skadet. James Tomkins er tilbake i trening.

  Newcastle – Chelsea

  St. James’ Park, lørdag 16.00

  Premier League, Kieran Trippier
  Alt Om Lørdagens 7 Premier League-Bataljer 15

  Mannskapsmangel i Newcastle, noe som senest kom til syne i 0-2-tapet mot Bournemouth umiddelbart før landslagspausen. Callum Wilson leverer når skadefri, men helt friskmeldt er han bare unntaksvis. Når også Alexander Isak sliter med å holde seg frisk, så har ikke Howe flere alternativer. Isak er tilbake nå, men det er tunge fravær i flere posisjoner også denne helgen. 5-0-1 og 14-3 i målscore hjemme. Callum Wilson, Harvey Barnes, Dan Burn, Sven Botman, Elliot Anderson, Jacob Murphy, Miguel Almiron, Javier Manquillo og Matt Targett er skadet. Fabian Schär er usikker. Sandro Tonali er suspendert.

  Chelsea kjempet godt, leverte sin beste kamp for sesongen, og lyktes å ta poeng mot City i 4-4-thrilleren sist. Sesongens tre av første Premier League-seirer er hentet på fremmed gress. Tok ett av seks mulige poeng mot Newcastle forrige sesong, men Pochettino virker nå på vei til å snu motgangen. Ben Chilwell, Trevoh Chalobah, Levi Colwill, Malo Gusto, Carney Chukwuemeka og Wesley Fofana er skadet. Christopher Nkunku og Romeo Lavia er usikre.

  Nottingham Forest – Brighton

  City Ground, lørdag 16.00

  Nottingham Forest er fortsatt noe nær ustoppelige hjemme på City Ground. Ubeseiret fra første fem Premier League-kamper foran egne fans denne sesongen, og imponerte spesielt i 2-0-seieren mot Villa sist. Virket på vei mot poeng også da de besøkte West Ham i siste kamp før pausen, men endte opp med 2-3-tap etter baklengsmål to minutter før slutt. Callum Hudson-Odoi og nyopererte Taiwo Awoniyi er skadet. Anthony Elanga, Danilo og Murillo er usikre.

  Brightons fotball gjør fortsatt godt for øyet, men akkurat nå butter det imot for The Seagulls. Seks strake uten seier, og siste tre har alle endt 1-1. Har både scoret og sluppet inn mål i alle de siste 16 ligakampene, noe som er tangering av Premier League-rekord. 2-1-2 fra første fem borte. Denne helgen er man uten Danny Welbeck, Pervis Estupinan, James Milner, Jakub Moder, Solly March, Julio Enciso og Mahmoud Dahoud.

  Sheffield United – Bournemouth

  Bramall Lane, lørdag 16.00

  Sheffield United har klatret på tabellen i landslagspausen, men da bare grunnet Evertons ti minuspoeng. The Blades har bare vunnet én kamp siden opprykket, men utviklingen er uansett positiv. Etter seieren mot Wolves ble det i siste kamp før pausen også tatt poeng mot Brighton. Og det altså til tross for en fortsatt veldig voksen skadeliste. Fire poeng fra siste to kamper er like mange som fra deres tolv foregående Premier League-kamper. Lavest xg av alle lag, men igjen må skadeproblemene ta mye av skylden. John Egan, Rhys Norrington-Davies, Rhian Brewster, Tom Davies, Chris Basham, Max Lowe og Daniel Jebbison er ute denne helgen.

  Premier League: Dominic Solanke, Bournemouth
  Alt Om Lørdagens 7 Premier League-Bataljer 16

  Bournemouth-angriper Dominic Solanke med to nye fulltreffere da Newcastle ble slått i siste runde før pausen. Newcastle var skadeplaget, men The Cherries var samtidig uten sin foretrukne midtbanetrio Tyler Adams, Alex Scott og Philip Billing. Sistnevnte er nå tilbake, men Max Aarons, Alex Scott, Tyler Adams, Emiliano Marcondes og Ryan Fredericks er ute. Bournemouth har bare plukket ett av 15 mulige poeng på bortebane i Premier League, med hele 17 noterte baklengsmål.

  Brentford – Arsenal

  Gtech Community Stadium, lørdag 18.30

  Flott sesongåpning av Brentford, som i tur og orden slo Burnley, Chelsea og West Ham, før de tok landslagspause etter tap mot Liverpool. Imponerende resultater har kommet til tross for langvarige skade- og karanteneproblemer for spillere som Rico Henry, Aaron Hickey, Ben Mee og Ivan Toney. Mee er tilbake, men nå er stopperkollega Nathan Collins ute.

  Alt Om Lørdagens 7 Premier League-Bataljer Brentford Premier League
  Alt Om Lørdagens 7 Premier League-Bataljer 17

  Aaron Ramsdale får lørdag en sjelden sjanse til å overbevise mellom -Arsenal-stengene, når David Raya denne helgen ikke tillates å spille mot klubben han er utlånt fra. Artetas keepevalg har skapt diskusjon, akkurat som kjøp- og bruk av Kai Havertz. Dette til tross; Arsenal har levert, og er bare ett poeng bak City i tet. Jurrien Timber, Thomas Partey, Emile Smith Rowe er skadet. Martin Ødegaard, Ben White og Gabriel Jesus er usikre. Fabio Vieira er suspendert.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen