More

  La Liga: Uavgjort-ligaen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Nesten en tredjedel av kampene i La Liga ender uavgjort.

  En rask kikk på statistikken viser at La Liga og franske Ligue 1 er i en klasse for seg når det kommer til uavgjort-resultater i de fem store ligaene denne sesongen, selv om Ligue 1 har bedrevet helt egen idrett på det feltet så langt i høst, med 36 poengdelinger på 105 spilte kamper. 

  Helgens utgave av Tipsbladet er klar

  La Liga er imidlertid på en solid andreplass, men det er også verdt å ta med betraktninger at det har blitt spilt 23 flere kamper i den spanske ligaen så langt denne sesongen, enn i den franske. Hele 37 av de 128 spilte kampene i den spanske toppdivisjonen har endt uavgjort, og ingen lag i Europa kvier seg mer for å vinne eller vegrer seg mer for å tape, enn Getafe. Azulones står bokført med bunnsolide syv uavgjorte på 13 forsøk så langt denne sesongen, og det er også ganske betegnende for spillestilen deres under Pep Bordalás. 

  Lave xG-tall

  La Liga
  La Liga: Uavgjort-Ligaen 5

  Getafe-sjefen har alltid gjort et nummer ut av at det skal være uhyre vondt å møte lagene hans, og motstanderen skal alltid grave dypt for tre poeng. Derfor har Getafe også tapt bare tre av 13 kamper i La Liga denne høsten, like mange som Athletic Bilbao, som ligger seks plasser foran dem på tabellen. At de er vanskelige å slå, demonstreres også av at de ligger på 11. plass i La Liga, men likevel er Getafe helt nede på 16. plass på xG-tabellen. 

  Men, Getafe er langt fra de eneste som ofte må ta til takke med ett poeng i sine kamper. Sevilla, Mallorca, Real Betis og Rayo Vallecano har alle delt poengene med motstander seks ganger hver, og Mallorca er da også helt nede på 19. plass på xG-tabellen. Bare Cádiz er bak dem i den statistikken, og de skal nå opp mot laget i La Liga, som har flest forventede antall mål, Real Madrid. 

  La Liga 14. runde

  Alavés – Granada

  Alavés gikk frekt og freidig opp i ledelsen borte mot regjerende ligamester Barcelona før landslagspausen, men en Robert Lewandowski-dobbel i andreomgang, sørget til slutt for 1-2-tap for Alavés. Har dermed vunnet bare én av de siste ni i La Liga, med 1-0-seieren over tabelljumbo Almería for to runder siden som eneste lyspunkt i denne perioden. Etter tre strake tap, fikk Granada omsider med seg poeng igjen, men klarte ikke slå Getafe i kampen som endte 1-1 i runden før landslagspausen. Gonzalo Villar reddet det ene poenget med sin første scoring siden han spilte for Elche i 2019/20-sesongen, og dette var 25-åringens første fulltreffer i La Liga noensinne. 

  Rayo Vallecano – Barcelona

  Rayo Vallecano gikk opp i ledelsen mot Girona forrige runde, men som så mange andre lag, måtte også de gi tapt for ligalederne til slutt. Det var Rayos første tap etter åtte strake uten nederlag, men i denne perioden spilte de uavgjort hele seks ganger. Barcelona halter seg videre, og sist kom de tilbake fra 0-1 mot bunnlaget Alavés, men vant 2-1 til slutt etter to scoringer av Robert Lewandowski etter pause. Landslagspausen ble en katastrofe for de regjerende mesterne, for i Spanias kamp mot Georgia, måtte Gavi forlate banen med alvorlig kneskade, og mister trolig resten av sesongen. Får imidlertid en rekke andre spillere tilbake til denne, blant annet Frenkie de Jong.

  Valencia – Celta Vigo

  La Liga
  La Liga: Uavgjort-Ligaen 6

  Etter fire strake uten tap, hadde Valencia ingenting å stille opp med mot Real Madrid, og ble sendt hjem fra Santiago Bernabéu med 1-5 i sekken. Hugo Duro scoret gjestenes trøstemål to minutter før full tid, men Los Che blir likevel værende på øvre halvdel av tabellen. Kan skilte med to strake seirer hjemme på Mestalla uten baklengs. Celta Vigo er høstens store ulykkesfugl i La Liga, og forrige runde gikk de på nok et overtidstap da de tapte 3-4 mot Athletic Bilbao, åtte minutter inn i tilleggstiden. Jørgen Strand Larsen scoret nok en gang for de himmelblå, og står med fire fulltreffere denne høsten, like mange som i hele forrige sesong. Rafa Benítez får fornyet tillit i trenerstolen.

  Getafe – Almería

  Getafe vinner nesten ikke fotballkamper, men taper heller ikke. Ingen av de siste syv har endt med tap, men hele seks (!) av disse har endt uavgjort. Har fordelt disse med tre 0-0, 1-1 og 2-2, og forrige runde ble det 1-1 i bortekampen mot nyopprykkede Granada. Bør imidlertid ha muligheter til etterlengtet seier her, for Almería har vært La Ligas aller mest hjelpeløse lag i La Liga denne høsten, og det sier ikke rent lite. Fortsatt venter man på sesongens første seier, og Almería har allerede seks poeng opp til Mallorca på 17. plass på tabellen. Har tapt fem strake i ligaen, og røk 1-3 hjemme mot Real Sociedad i runden før landslagspausen. Kampprogrammet fremover ser også vrient ut.

  Atlético Madrid – Mallorca

  Atlético Madrid er Europas mest fryktinngytende hjemmelag for øyeblikket, og har vunnet 15 strake i ligaen hjemme på Civitas Metropolitano. Henger stadig med i gullkampen, og sist ble Villarreal senket med 3-1-triumf på eget gress. Antoine Griezmann fortsatte den imponerende høsten han har hatt, og scoret sitt åttende ligamål for sesongen mot den gule ubåten. Mallorca står med bare én seier i La Liga denne høsten, og den kom tilbake i midten av september mot svake Celta Vigo. Siden har Los Piratas spilt syv strake uten triumf, og i runden før landslagspausen ble Real Betis for sterke og vant fortjent 2-0. Har sluppet inn ti mål på de fire siste på fremmed gress. 

  Villarreal – Osasuna

  La Liga
  La Liga: Uavgjort-Ligaen 7

  Villarreal er oppe i sin tredje manager for sesongen, etter at Pacheta fikk bare to måneder i sjefsstolen på La Cerámica. Marcelino har blitt ansatt i hans sted, og har fått den tilsynelatende tunge jobben med å snu trenden for den gule ubåten. Røk fortjent 1-3 mot Atlético Madrid i forrige ligarunde, og Pacheta ledet laget til bare én seier i de åtte ligakampene han fikk for klubben. Etter strake tap for Real Betis og Girona, fikk Osasuna med seg poeng igjen da de spilte 1-1 hjemme mot nyopprykkede Las Palmas. Ante Budimir reddet det ene poenget med sin svyende fulltreffer for sesongen, og den høyreiste spissen er i ferd med å gjøre sin beste sesong noensinne.

  Real Sociedad – Sevilla

  Real Sociedad er fremdeles litt for ujevne til å være med helt der oppe i kampen om en fjerdeplass, men fikk med seg en seier i runden før landslagspausen mot bunnlaget Almería. Vant til slutt 3-1 etter to scoringer på overtid av Carlos Fernández og Martin Zubimendi, og er seks poeng bak Atlético Madrid på fjerdeplass, men har også spilt en kamp mer. Det er nesten to måneder siden Sevilla tapte en ligakamp, men enda lenger siden de vant. For Los Nervionenes har nemlig spilt uavgjort i alle sine fem siste i La Liga, og gikk inn i høstens siste landslagspause på ryggen av 1-1 i Sevilla-derbyet mot Real Betis. 1-1 har også blitt sluttresultatet i tre av deres fire siste. 

  Cádiz – Real Madrid

  Cádiz er inne i en vanskelig periode, og får det selvsagt ikke enklere her. Fire av de siste fem har endt med tap, og Los Piratas har ikke vunnet i ligaen siden Villarreal ble slått 3-1 for snart tre måneder siden. Tapte 0-1 for Getafe i forrige runde, og har bare tre poeng ned til Celta Vigo på 18. plass. Har imidlertid tapt bare én av de siste ni på hjemmebane. Real Madrid hadde ingen problemer med å ta seg av Valencia i forrige runde, og vant enkelt 5-1. Fikk endelig i gang Rodrygo og Vinícius Júnior for alvor, og den brasilianske stjerneduoen tegnet seg for til sammen seks målpoeng, hvor Rodrygo stod for to mål og to assists. Er ubeseiret i tre strake kamper på bortebane, men stiller kraftig svekket her.

  Real Betis – Las Palmas

  La Liga
  La Liga: Uavgjort-Ligaen 8

  Real Betis fortsatte sin rekke ubeseirede kamper da de holdt Sevilla til 1-1 i El Gran Derbi forrige runde. Ayoze Pérez sendte gjestene i ledelsen med snaut 20 minutter igjen av ordinær tid, men Sevilla utlignet på et vanvittig langskudd av Ivan Rakitic. Likevel er Betis uten tap i alle sine 12 siste kamper i alle turneringer, mens samtlige fire siste bortekamper i La Liga har endt 1-1. Las Palmas er selv inne i en fin periode, og ankommer Benito Villamarín uten tap i sine tre siste i ligaen. To seirer ble etterfulgt av 1-1 i en vanskelig bortekamp mot Osasuna i runden før landslagspausen. Las Palmas har overrasket stort etter La Liga-comebacket, og holder en flott åttendeplass før helgens runde.

  Girona – Athletic Bilbao

  Gironas vanvittige sesong er et eventyr som ikke virker å ha noen slutt. 34 poeng etter 13 runder er rekord i La Liga-historien, og har vunnet alle sine fem ligakamper etter 0-3-tapet for Real Madrid i september. Det blir vanskeligere å unngå å tenke det utenkelige for hver runde som går, ligagull. Det ender sannsynligvis ikke med det, men det var vel det vi sa om Leicester i 2016 også? Athletic Bilbao blir imidlertid ingen enkel nøtt, for baskerne ankommer Katalonia med to strake seirer i bagasjen. Baskerne er faktisk på skuddhold til en Champions League-plass, men er foreløpig kanskje litt for variable på bortebane. Har vunnet kun tre av syv forsøk på fremmed gress denne høsten.

  Skader og suspensjoner

  Alavés: Abdel Aqbar, Giuliani Simeone og Aleksandar Sedlar er skadet. Carlos Benavídez er usikker. 

  Almería: Marc Pubill, Luis Suárez, Martin Svidersky, Ibrahima Koné, Álex Centelles og Marko Milovanovic er skadet. 

  Athletic Bilbao: Ander Herrera og Yeray Álvarez er skadet. Yuri Berchiche er usikker. 

  Atlético Madrid: Gavi er skadet. Sergi Roberto er usikker. 

  Cádiz: Fali og Brian Ocampo er skadet. Luis Hernández og Fede San Emeterio er usikre. 

  Celta Vigo: Carl Starfelt, Hugo Sotelo, Joseph Aidoo og Mihailo Ristić er skadet. 

  Getafe: José Ángel Carmona, Mauro Arambarri og Enes Ünal er skadet. 

  Girona: Sávio, Borja García, Juan Carlos, Joel Roca Casals, Ricard Artero og Toni Villa er skadet. David López er usikker. 

  Granada: Raúl Fernández, Fabio González, Francisco Jesus Crespo og Álvaro Lemos er skadet. Jonathan Viera er usikker. 

  Mallorca: Vedat Muriqi er skadet. 

  Osasuna: Darko Brasanac er skadet. 

  Rayo Vallecano: Oscar Trejo er skadet. Álvaro García Rivera er suspendert. 

  Real Betis: Claudio Bravo, Marc Bartra, Youssouf Sabaly og Rui Silva er skadet. 

  Real Madrid: Vinícius Júnior, Eduardo Camavinga, Arda Güler, Kepa Arrizabalaga, Éder Militão, Thibaut Courtois og Aurélien Tchouamení er skadet. Daniel Ceballos og Jude Bellingham er usikre.  

  Real Sociedad: Mikel Oyarzabal og Martin Merquelanz er skadet. 

  Sevilla: Fernando, Ørjan Nyland og Alfonso Pastor er skadet. Nemanja Gudelj er suspendert. 

  Valencia: Pepelu, Selim Amallah og Alberto Mari er skadet. André Almeida og Mouctar Diakhaby er usikre. 

  Villarreal: Yéremi Pino, Alexander Sørloth, Juan Foyth og Alfonso Pedraza er skadet. Denis Suárez og Francis Coquelin er usikre. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen