More

  Alt om Eliteserie-runden

  Vi gir deg info om alle helgens kamper i Eliteserie-runden.

  Viking – Brann

  Viking med imponerende 3-1-seier i Sarpsborg forrige runde. Tangen, Brekalo og Svendsen scoret målene som sørget for tre viktige poeng, og dermed reiste siddisene seg fra det forsmedelige 3-4-tapet for Molde. Stavanger-publikummet har fått se litt av noen målfester i år, og i tre av deres fem hjemmekamper har det blitt scoret minst fem mål. Målrikt er det også som regel når Brann er i bildet. Det har vært over 2,5 mål i alle bergensernes seks siste kamper i cup og serie. Forrige helg stoppet seiersrekken deres på tre kamper da det «bare» ble 2-2 hjemme mot Lillestrøm. Sivert Heltne Nilsen og Niklas Castro scoret målene for Brann, som nå er ubeseiret i fire strake.

  HamKam – Odd

  HamKam virker stadig mer fortapte i årets sesong. 0-3 borte mot Bodø/Glimt er ingen skam, men det var likevel hedmarkingenes syvende strake i Eliteserien uten seier. I denne perioden har det blitt bare ett poeng, og har bare tabelljumbo Aalesund bak seg på tabellen. HamKam har dessuten gått målløse av banen i fire strake kamper. Etter bare ett poeng på fire kamper, slo Odd virkelig tilbake sist, da de slo regjerende seriemester Molde med 1-0 hjemme i Skien sist helg. Ole Erik Midtskogens første scoring for sesongen var nok til å gi telemarkingene tre svært etterlengtede poeng. Blir favoritter her, men dette er akkurat den type kamp HamKam ikke har råd til å tape. 

  Molde – Haugesund

  Molde har langt på vei meldt seg ut av gullkampen, all den tid et par seirer blir avbrutt med tap. For etter to strake seirer mot Sandefjord og Viking, gikk de regjerende mesterne på et nytt nederlag da de røk 0-1 borte mot Odd sist. Dermed er moldenserne hele 15 poeng bak ledende Bodø/Glimt, og er allerede for langt bak til å ta igjen serielederne. Haugesund var i full kontroll i søndagens hjemmeoppgjør mot Sandefjord, og ledet fortjent 3-0 til pause. Etter hvilen slapp de imidlertid til sandefjordingene, og gjorde det unødvendig spennende. Vant likevel 3-2 til slutt, og dermed kunne Jostein Grindhaugs mannskap innkassere sin andre strake seier. 

  Rosenborg – Sarpsborg 08

  Mange trodde Rosenborg var på gang etter 4-0-seieren over HamKam for to uker siden, men klarte bare 2-2 i påfølgende runde mot Stabæk. Lå under 0-2 før det var spilt ti minutter, og dermed fikk trønderne en tung jobb. Jayden Nelson reduserte etter halvtimen, og helt på tampen utlignet Carlo Holse. Dansken har reddet ett poeng mot slutten tidligere denne sesongen, da han utlignet mot Sandefjord. Kjetil Rekdal ble likevel sparket og erstattet av Svein Maalen. Sarpsborg 08 er i ferd med å gjøre en berg-og-dalbane-sesong. Tre strake uavgjorte ble etterfulgt av tre strake seirer, og nå har sarpingene to strake tap på samvittigheten. Forrige runde røk de 1-3 hjemme mot Viking, men 08 har tapt bare én bortekamp i år.

  Adrian Pereira. Eliteserie-Runden.
  Adrian Pereira Ble Matchvinner I Seriepremieren Mot Viking.

  Tromsø – Stabæk

  Tromsø har i det stille klatret opp til medaljeplass, og det kan de takke tre strake seirer for. Sist slo de tabelljumbo Aalesund 3-2, og Vegard Erlien noterte seg for to nye fulltreffere. Dermed er 24-åringen oppe i seks seriemål etter overgangen fra Ranheim, men Tromsø har også hatt flyten med seg: Alle deres seks seirer har blitt vunnet med ett mål. Stabæk gikk opp i tidlig 2-0-ledelse i hjemmemøtet med Rosenborg forrige runde, og virket å cruise inn til tre poeng. Trønderne kom imidlertid med i oppgjøret etter hvert, og fikk til slutt med seg 2-2 fra Nadderud. Bæringene har tapt fire av sine fem bortekamper hittil i år, men den ene triumfen kom mot regjerende mester Molde. 

  Strømsgodset – Bodø/Glimt

  Med noen knepne dommeravgjørelser med seg, kunne Strømsgodset ro i land en formidabel borteseier mot Vålerenga. Tidligere VIF-spiller Herman Stengel ble matchvinner fra straffemerket midtveis i andreomgang, og det var drammensernes første borteseier siden 16. mai i fjor. Formen på Marienlyst er også bare sånn passe, med to triumfer på siste syv. Bodø/Glimt er ustoppelige, og har allerede ti poengs luke til nærmeste utfordrer, Brann. Forrige runde feide de HamKam av banen med 3-0-seier, der Hugo Vetlesen sørget for at Aspmyra-publikummet fikk se et nytt praktmål. Det ble også det siste han gjorde i Glimt-drakt, for forrige uke ble han klar for belgiske Club Brügge.

  Eliteserie-Runden.
  Amahl Pellegrino Scorer For Moro Skyld I Eliteserien.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen