More

  Målgaranti i Stavanger

  Vestlandsklassikeren mellom Viking og Brann kommer nærmest med garantert underholdning og målkalas når lagene barker sammen i Stavanger. 

  Mens fire av Eliteserie-lagene nyter en liten sommerferie, skal 12 av lagene i divisjonen ut i fremskyndet serierunde til helgen. Og det største høydepunktet får vi servert i rundens første kamp på lørdag, når Viking tar imot fremadstormende Brann til vaskeekte Vestlandsklassiker på SR-Bank Arena. Viking har hatt en blandet første tredjedel av sesongen, men ligger likevel oppe på fjerdeplass, til tross for at de har vunnet bare halvparten av kampene sine.

  Sannsynlig målfest

  Og hjemme på SR-Bank Arena går det som regel virkelig hardt for seg. Siddisene har disket opp noen skikkelige målfester med 7-3- og 3-2-seirer mot Odd, og røk spektakulært 3-4 mot Molde i forrige hjemmekamp. Dermed ligger alt til rette for nok et målkalas når Brann kommer på besøk til helgen, for bergenserne er langt fra fremmed for målrike kamper selv. Alle deres fem siste i Eliteserien har endt med over 2,5 scoringer, og en rask kikk på Supertabellen bekrefter mistanken om at lørdagens batalje blir målrik. 

  Slik Ser Tipsbladets Supertabell Ut Før Runden. Stavanger.
  Slik Ser Tipsbladets Supertabell Ut Før Runden.

  Begge lag har scoret i 80 prosent av Viking sine kamper så langt i år, mot 64 prosent i Brann sine kamper. Bergenserne har imidlertid vært involvert i over 2,5 mål i 73 prosent av kampene sine, mot Vikings 60 prosent. Tilsvarende oppgjør for to sesonger siden endte med 3-1-seier til Viking, men dette er en helt annen Brann-utgave enn den som rykket ned i 2021. Vi kommer som kjent bare med markeringstips i spillforslagene våre, men kan trygt anbefale at slaget om Vestlandet ender med over 2,5 scoringer, som Norsk Tipping foreløpig ikke hadde satt odds på da Tipsbladet gikk i trykken. 

  Rekdal ferdig

  I Trondheim er stemningen trykket etter nok et skuffende resultat. Kjetil Rekdal så ut til å ha fått etterlengtet arbeidsro etter 4-0-seieren over HamKam, men da laget hans lå under 0-2 ti minutter ut i oppgjøret mot Stabæk forrige runde, tenkte nok RBK-sjefen det verste. Trønderne kom imidlertid tilbake og fikk med seg 2-2 etter sen utligning av Carlo Holse. Ett poeng i Bærum var likevel ikke godt nok for Rekdal, som i forrige uke fikk sparken som Rosenborg-trener.  

  Kjetil Rekdal Er Ferdig Som Rbk-Trener. Stavanger
  Kjetil Rekdal Er Ferdig Som Rbk-Trener.


   
  Svein Maalen har fått det midlertidige ansvaret med å få trønderne på rett kjøl, men hvis den tidligere Ranheim-sjefen får gode prestasjoner og resultater raskt, er Maalen aktuell kandidat til å få jobben på permanent basis.  

  Supertabellen viser også at Rosenborg har fått som fortjent. Trønderne står med 13 poeng og 14-15 i målforskjell, og med xG på 14,5 både for og imot. Dermed kan heller ikke Rekdal klage altfor mye på resultatene, og det dukes for nok et være eller ikke være når Sarpsborg 08 besøker Lerkendal til helgen. 

  Vi spår Odd-seier

  Heller ikke sarpingene kan vise til spesielt overbevisende form, og ankommer bartebyen med to strake tap i bagasjen. Trønderne var imidlertid gode mot HamKam i forrige hjemmekamp, og vi gir faktisk tillit til Rosenborg på ukens spillforslag, og spiller hjemmeseier til 2,15 i odds, som er rundt det den bør være. 

  Vi Gir Tipset Til Mikael Ingebrigtsen Og Odd. Stavanger
  Vi Gir Tipset Til Mikael Ingebrigtsen Og Odd.

  Ukens luring gir vi til Odd. Telemarkingene gjester formsvake HamKam, men likevel er det hedmarkingene som er satt som oddsfavoritter. Det forstår vi ikke veldig mye av, all den tid Kamma har tatt bare ett poeng på de syv siste kampene sine. Odd har heller ikke vært i sin aller beste form den siste tiden, men tok en imponerende 1-0-seier hjemme mot Molde sist, og fremstår i det store bildet som et relativt klart bedre fotballag enn HamKam. For øyeblikket fås Odd-seier til 2,90 i odds, hvilket er strålende betalt i våre øyne. 

  Nye millionsalg

  Sommeren er allerede godt i gang, og det betyr et åpent europeisk overgangsmarked. Bodø/Glimts suksess de siste årene har gjort norske spillere mer ettertraktet enn noen gang i dette millenniet, og forrige uke så vi nye stjernespillere forlate Eliteserien for voldsomme summer. Hugo Vetlesen ble bekreftet solgt til belgiske Club Brügge i en avtale verdt opptil 90 millioner kroner, og i skrivende stund er Vålerengas stortalent Odin Thiago Holm på det nærmeste klar for skotske Celtic i en overgang som skal være verdt om lag 35 millioner kroner. 

  Odin Thiago Holm. Stavanger.
  Odin Thiago Holm Er Klar For Utlandet.

  Hvordan Bodø/Glimt vil takle tapet av Vetlesen, som har vært så enormt god for bodøværingene de siste sesongene, gjenstår å se, men deres tabellposisjon er uansett ikke truet i nærmeste fremtid. Kjetil Knutsens mannskap har opparbeidet seg en luke på hele ti poeng til serietoer Brann, og årets seriemesterskap virker å være en formalitet. 

  Helgens oddstips

  FAVORITTEN: 

  Rosenborg – Sarpsborg 08 
  TIPS: 
  H til 2,15 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  HamKam – Odd 
  TIPS: 
  B til 2,90 i odds hos Norsk Tipping 

  Skader og suspensjoner

  Aalesund: Moses Ebiye og Bjørn Martin Kristiansen er usikre. 

  Brann: Ruben Kristiansen, Japhet Sery Larsen og Thore Pedersen er usikre. 

  HamKam: Julian Dunn er usikker. 

  Haugesund: Sondre Liseth og Alexander Søderlund er usikre. 

  Lillestrøm: Lars Ranger og Martin Ove Roseth er skadet. Mads Christiansen spiller EM. Andreas Vindberg, Elias Solberg og Thomas Lehne Olsen er usikre. 

  Molde: Sivert Mannsverk spiller EM. Eirik Ulland Andersen og Veton Berisha er usikre. 

  Odd: Leon Hien og Mikael Inbregtsen er usikre. 

  Rosenborg: Jonathan Augustinsson og Tobias Børkeeiet er skadet. Ole Sæter og Isak Thorvaldsson er usikre. 

  Sandefjord: Youssef Chaib og Simon Amin er usikre. 

  Sarpsborg 08: Magnar Ødegård er skadet. Joachim Thomassen og Markus Wellinder er usikre. 

  Stabæk: Kevin Kabran og Kasper Pedersen er usikre. 

  Strømsgodset: Halldor Stenevik er usikker. 

  Tromsø: Oskar Aron Opsahl, Runar Norheim og Felix Winther er skadet. Jakob Haugaard, Lasse Nilsen og El Hadji Diouf er usikre. 

  Viking: Jost Urbancic er skadet. Markus Solbakken spiller EM, og Sondre Bjørshol er suspendert. 

  Vålerenga: Christian Borchgrevink er skadet, og Seedy Jatta spiller EM. Magnus Riisnæs og Aaron Kiil Olsen er usikre. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen