More

  Underdogene kommer

  Stadig jevnt i toppen, men nå har lagene bakfra begynt å nærme seg. 

  Kongsvinger-maskineriet tøffer videre, og går nok en ligarunde i møte som leder av OBOS-ligaen. For hedmarkingenes overbevisende 3-0-seier mot Ranheim i forrige runde var Vegard Hansens utvalgte femte strake seier i divisjonen. Dermed har de vunnet 8 av 12 runder, og har for alvor begynt å få ferten av Eliteserien. Det er imidlertid langt fra sikkert at Kongsvinger rykker opp i år, for det skal ikke mer enn ett tap til før de plutselig er ute av de direkte opprykksplassene. 

  Kåffa-opptur

  Vi har tidligere skrevet om hvor lite det skiller de aller øverst plasserte lagene, og det holder seg stadig. Men, nå har også lagene bakfra begynt å melde seg på i opprykkskampen. Det er ikke mer enn snau måned siden KFUM Oslo hadde mer enn nok med å holde seg over nedrykksstreken, men fire strake senere, er Kåffa plutselig oppe på sjetteplass, og bare to poeng bak direkte opprykk. Det er tydelig at spillerne på Ekeberg er i ferd med å venne seg til livet uten Jørgen Isnes i trenerstolen, og Johannes Moesgaard skal ha mye kreditt for å ha klart å snu den vanskelige starten på sesongen.  
   
  – Jeg er utrolig stolt av hvordan vi har klart å snu dette. Her må jeg skryte av spillergruppa. Det er ikke til å legge skjul på at vi hadde en tøff start, men i den fasen var det ingen som syntes synd på seg selv. Vi har sett opp og fram og jobbet på. Jeg er utrolig takknemlig overfor spillergruppa over at vi klarte å være lojale og pliktoppfyllende. Dette viser den utrolige mentaliteten som er i denne gruppa, sier Kåffa-sjefen til klubbens hjemmesider. 

  Målrik runde

  KFUM feide Skeid av banen med 4-0 i forrige runde, og resten av OBOS-lagene fulgte opp trenden om at målsnittet omsider begynner å nærme seg fjorårsnivå. Det var nemlig en usedvanlig målfattig start på sesongen i OBOS-ligaen, men nå renner målene inn. Forrige runde ble det scoret over 2,5 mål i seks av åtte kamper, og en av de kampene var i Fredrikstad, der vertene slo atter en gang kriserammede Start. 

  Underdogene Kommer Brann Skeid Scaled
  Underdogene Kommer 3

  Problemene toppet seg forrige uke, da daglig leder Terje Marcussen uttalte til Fædrelandsvennen at opprykk er det eneste som vil være godt nok. Sportssjef Magni Fanneberg kontret til samme avis at det urealistiske ambisjoner, og argumenterte for salg av spillere som har bidratt med atskillige målpoeng de siste sesongene. Det ble således innkalt til styremøte samme uke, som gikk til langt over avsatt tid. Fredag har spillerne bare 90 minutter på seg til å snu trenden, når Jerv kommer på besøk i slaget om Sørlandet. 

  Uvanlig favoritt-tips

  Så, over til helgens spillforslag. Raufoss har ikke hatt mye å juble for denne sesongen, og kan vise til bare to seirer i hittil i år. Likevel gir vi gultrøyene tillit som helgens favorittspill. Gjestende Skeid kommer fra stygge 0-4 mot KFUM Oslo, og har i likhet med Raufoss, bare to seirer. 1,95 på hjemmeseier forsøkes. 

  Robin Rasch, Kfum Oslo
  Robin Rasch.

  Hjemmeseier prøves også i Åsane. Oransjetrøyene måtte vente helt til forrige runde for å dra i land sesongens første seier, og vi tror 2-1-seieren mot Bryne ga mersmak og etterlengtet selvtillit i garderoben. Får det selvsagt tøft når Kristiansund kommer på besøk, men vi tror vertene er i stand til å skape trøbbel for nordmøringene. 3,25 er tilstrekkelig betalt for en innsats. 

  Helgens oddstips

  FAVORITTEN: 

  Raufoss – Skeid 
  TIPS: 
  H til 1,95 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  Åsane – Kristiansund 
  TIPS: 
  H til 3,25 i odds hos Norsk Tipping 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen