More

  6 snakkiser fra fotball-helgen i Europa

  Vi har plukket ut helgens høydepunkter fra Eliteserien og de fem store ligaene i Europa.

  I vår nye spalte, ser vi nærmere på helgens begivenheter som utspilte seg i fotball-Europa og her hjemme. Vi plukker ut ett høydepunkt fra hver av Eliteserien og de fem store ligaene, og kommer til å plukke opp tråden fra kontinentets toppligaer hver mandag denne sesongen.

  LES OGSÅ: Perfekt Bakkestart

  Eliteserien

  Gullfeber i Stavanger

  Det har spredd seg en ny epidemi i fotballgale Stavanger, og årets variant er spesielt smittsom. Gullfeberen skyller over byen som en landeplage, og det var spesielt merkbart i gårsdagens oppgjør mellom Viking og Stabæk. Hjemmelaget pustet og prustet mot bæringens mål, og SR-Bank tok fullstendig av da David Brekalo omsider fikk ballen i mål like før slutt. Dermed holder Viking stadig følge med Bodø/Glimt i toppen av tabellen, og gullkampen i Eliteserien lever i beste velgående.

  Europa
  Gullfeberen Herjer I Stavanger.

  Premier League

  En forglemmelig Chelsea-debut

  Kan hende var Moised Caicedo forvirret over hvilken London-klubb han hadde signert for søndag ettermiddag. For £115-millionersmannen gjorde alt han kunne for å forære West Ham tre poeng etter innhoppet i Chelsea-debuten. I løpet av sine 37 minutter i Blues-drakta, mistet han ballen åtte ganger og forårsaket to forseelser, hvorav det ene var straffesparket som satte inn 3-1 og West Hams nådestøt. På andre siden av banen vartet Hammers-debutant James Ward-Prowse opp med to assists i en ellers strålende debut. Caicedo vil glemme denne dagen bak seg fortest mulig.

  Europa
  Moises Caicedo Gjorde Svært Lite Rett Mot West Ham.

  La Liga

  Bellingham har tatt over Madrid

  26. august 1968 slapp The Beatles monsterhiten Hey Jude, som den dag i dag høres på radiostasjoner over hele verden. Snart 55 år senere, er det en ny Jude som er i ferd med å ta over verden, og Madrid er allerede frelst av deres nye midtbanestjerne. La Liga-debuten ble gjort unna med å score 2-0-målet i triumfen mot Athletic Bilbao, og i lørdagens oppgjør mot Almería, var han enda bedre. Bellingham var involvert i alle Real Madrids tre mål med to mål og assist i 3-1-seieren, og har allerede blitt lagets største stjerne. Det er godt gjort i en klubb med spillere som Vinícius Júnior, Luka Modric og Rodrygo.

  Europa
  Bellingham-Feberen I Madrid Nærmer Seg Beatles-Mania.

  Serie A

  Osimhen viste hvorfor “hele” Europa er etter ham

  Victor Osimhen er en av de viktigste årsakene til at Napoli vant Scudettoen forrige sesong, og han blir en av lagets viktigste spillere også denne sesongen. Napoli var klare på at det skulle astronomiske summer til for å få han ut av den fotballgale byen i sommer, og Osimhen stilte til start for de regjerende mesterne i helgens seriepremiere mot Frosinone. Hjemmelaget tok en overraskende ledelse, men så begynte Napoli-maskineriet å male. Osimhen ble, som så ofte før, tungen på vektskålen med to fulltreffere, og er dermed godt i gang med sesongen.

  Europa
  Victor Osimhen Scoret To I Serie A-Premieren.

  Bundesliga

  Kane kan – også i Bayern-land

  Med 0-3 i Supercupen mot RB Leipzig, var mange svært spente på hvordan Bayern München, og ikke minst Harry Kane, skulle takle Bundesliga-premieren borte mot Werder Bremen. Bayern ga et rungende svar på tiltale. Leroy Sané åpnet kontoen allerede etter fire minutter, og de regjerende ligamesterne fikk til slutt enkel jobb med å ta seg av Werder og vant 4-0. Vel så gledelig for fansen, var å se Harry Kane tegne seg for sin første fulltreffer etter overgangen fra Spurs. Men, det skal mer til enn en scoring mot Werder for å leve opp til statusen som Bayerns fremste målscorer – Kane må finne veien til nettmaskene regelmessig, og særlig i de aller største oppgjørene – også ute i Europa.

  Europa
  Kane Kan – Også I Bayern-Land.

  Ligue 1

  Trøbbel for PSG

  Enhver kamp PSG ikke vinner i Ligue 1, blir ansett som en fiasko, også i helgens ligapremiere mot Toulouse. Det aller meste har vært sagt og skrevet om Kylian Mbappé i løpet av sommeren, og stjernespissen måtte nøye seg med å komme inn fra benken i helgens ligapremiere mot Toulouse. Ti minutter senere sendte han PSG i ledelsen fra straffemerket, men hjemmelaget skulle selv få muligheten fra 11-meteren like før slutt. Zakaria Aboukhlal gjorde ingen feil, og dermed fikk Luis Enrique nesten verst tenkelige start i Ligue 1-debuten som PSG-sjef.

  Fotball-Helgen I Europa.
  Det Ble Bare Ett Poeng For Psg Mot Tolouse.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen