More

  Wales mot tredje strake EM-sluttspill

  Wales slo Finland 4-1 i torsdagens semifinale, og skal nå ut i play off-finale mot Polen – før de håper å kunne forberede seg til enda et sluttspill.

  Landslagssjef Robert Page mener Wales er i en langt sterkere posisjon før tirsdagens finale mot Polen, sammenlignet med da de kvalifiserte seg for VM i 2022 via samme rute. I finaleseieren mot Kroatia før VM hadde waliserne en tropp bestående av altfor mage spillere som ikke nøt tillit på klubblaget. Situasjonen er en annen nå.

  Robert Page, Wales
  Wales Mot Tredje Strake Em-Sluttspill 3

  -Vi er i en sunn posisjon nå sammenliknet med da, fordi vi har så godt som alle spillerne i jevnlig aktivitet på respektive klubblag. Vi har også en yngre tropp, som takler tett program, sier Wales-bossen til britisk presse.

  Kampklare

  En av de største utfordringene for Wales de siste årene har vært mangelen på regelmessig klubb-fotball for spillerne. Dette var en av årsakene til at Wales presterte skuffende i VM, der de ble slått ut i gruppespillet, og deres ujevne prestasjoner under kvalifiseringen til EM 2024.

  Med spillere som David Brooks og Kieffer Moore, som har byttet klubb i januar-vinduet, har Page nå luksusen av å kunne velge fra en tropp full av kampklare spillere. Fordelene var tydelige å se torsdag, da Brooks scoret åpningsmålet i tredje minutt, mens innbyttere som Moore og Daniel James – som scoret Wales’ fjerde – også hadde stor innvirkning på resultatet.

  David Brooks, Wales
  Wales Mot Tredje Strake Em-Sluttspill 4

  -Vi vet hva vi har i garderoben og på benken, og det er en flott gjeng som stiller opp og støtter hverandre, sier Page – som også innrømmer at han er i den hyggelige posisjonen at det er vanskelig å plukke en ellever.

  Wales vil tilbake

  4-1-seieren mot Finland gjør at Wales nå har alle tiders mulighet til å kvalifisere seg for sitt tredje strake EM-sluttspill. Ny hjemmefordel på Cardiff City Stadium gjør at optimismen er stor.

  -Vi har vært der og gjort det før, vet hva som skal til. Vi har fått smaken av store turneringer, og har klare ambisjoner om å spise kirsebær med de største også denne sommeren, sier en optimistisk landslagssjef før tirsdagens finale.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen