More

  VM: Misbrukte historisk mulighet

  Ingen har scoret flere landslagsmål enn Christine Sinclair. Ingen kvinner, ingen menn. Utrolige 190 landslagsscoringer for Canada er notert, og scoringene har også gitt både trofeer og personlige utmerkelser.

  Vm: Misbrukte Historisk Mulighet Christine Sinclair 1 Vm,Christine Sinclair
  Christine Sinclair Gjør Sitt Sjette Vm For Canada

  Natt til fredag ble hun gitt muligheten til å bli aller første spiller med scoring i seks VM-sluttspill, og med dette passere brasilianske Marta og Cristiano Ronaldo.

  Muligheten til å skrive historie kom kort tid etter pause, i oppgjøret mot Nigeria. Canada var stor forhåndsfavoritt, men slet med å skape sjanser mot et nigeriansk lag som lå lavt og kompakt. Kort tid etter pause ble imidlertid Sinclair felt av Francisca Ordega.

  VAR samtykket da dommer Lina Lehtovaara pekte på ellevemetersmerket, og Sinclair gikk selv frem for å ta straffesparket. Det skulle hun kanskje ikke gjort. Et puslete skudd ble reddet av den gode nigerianske sisteskansen Chiamaka Nnadozie, som også tok seg av returen.

  Vm: Chiamaka Nnadozie, Nigeria
  Reddende Engel: Chiamaka Nnadozie Reddet Straffe Og Bidro Til Vm-Poeng For Nigeria

  Nigeria er plassert 33 plasser bak Canada på FIFA-rankingen, men holdt Canada på armlengdes avstand, og fortjente poenget de tok i den målløse forestillingen.

  Også i Norges gruppe er det blitt spilt kamp i dag, og Sveits forsvarte favorittstempelet i kampen mot Filipinene New Zeeland misset straffe mot Norge, før altså Sinclair misbrukte sitt straffespark mot Nigeria.

  Vm: Ramona Bachman
  Vms Første: Ramona Bachman Scoret Vms Første Straffemål

  Ramona Bachman gjorde imidlertid ingen feil da hun kort tid før pause fikk muligheten fra ellevemeteren. Høyrevingen Seraina Piubel spikret seieren med sin scoring etter en drøy times spill, og dermed er Sveits i tet i gruppe A.

  Nettopp Sveits er Norges neste motstander, med avspark tirsdag kl. 10.00

  VM fredag:

  Canada – Nigeria 0-0

  Filipinene – Sveits 0-2

  Kl.09.30:Spania – Costa Rica

  Vm: Spania - Costa Rica
  Vm: Misbrukte Historisk Mulighet 5


  Kampen vises på Viaplay

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen