More

  VM, dag 1: Klart for avspark

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  VM dag 1, og begge vertsnasjonene skal naturligvis i aksjon. New Zeeland og Norge tar morgenøkta, før det 12.00 er klart for Australia mot Irland.

  For sjette gang gjør New Zeeland et forsøk på å ta seg videre fra gruppespillet i et VM-sluttspill, og på hjemmebane må Jitka Klimkovas utvalgte gis en ørliten mulighet til å nå drømmen om avansement foran egne fans. Enkelt blir det imidlertid ikke. Vertsnasjonen i gruppe A sto med åtte tap, to uavgjorte, og totalt to scoringer fra sine siste ti kamper, før det i generalprøven mot Vietnam mandag endelig ble triumf. Deres første seier siden september i fjor gir i alle fall en solid vitamininnsprøytning før åpningskampen mot Norge, og New Zeeland slipper sjelden inn mye mål. I år har man tillatt fem baklengs mot USA og fire mot Portugal, men dette hører til unntakene.

  New Zeeland møtte Norge for ganske nøyaktig ett år siden, og det endte med 0-2-tap på Ullevaal. Vel var Norge klart best, men New Zeeland skapte også gode sjanser, og fikk også scoring annullert for offside. 

  Kamp om avansement

  Norge blir stor favoritt til å vinne gruppa A, men fiaskoen i forrige EM gjør at man ikke skal ta noe for gitt. Både New Zeeland og Sveits kan på en god dag ta poeng fra det stjernespekkede norske laget, selv om det nok er kampen mellom nettopp vertene og Sveits som tippes å bli nøkkelkampen for avansement. Filipinene er debutant i VM, og resultatene i oppkjøringen har vært positive – om enn mot svakere motstand enn hva man finner i Europa. Få, om noen, tror uansett Filipinene har noen som helst mulighet til å blande seg inn i kampen om avansement. 

  Revansjesugent norsk lag

  Vm: Guro Reiten, Norge
  JOKER: Guro Reiten har levert en kjempesesong i Chelsea, og blir en nøkkel for Norge i VM

  Norge er storfavoritter til enkelt å vinne gruppe A, men forventingene var store også før forrige mesterskap. Norge gikk ubeseiret gjennom kvalifiseringen, og sammen med vertsnasjon England var man forventet å ta seg greit videre fra gruppespillet. Den gang ei. Det begynte med oppskriftsmessig 4-1-seier mot Nord-Irland, før det ble total bråstopp. 0-8-tapet mot England, tidenes største nederlag i EM-sammenheng, klarte man aldri å komme til hektene fra. Nervene lå tykt utenpå spillerne før skjebnekampen mot Østerrike, og det endte med fortjent tap og EM-exit. 

  Nå skal prestasjonen revansjeres, med ny landslagssjef ved roret. Vi har profilene og vi har en erfaren trener, men har vi lært? 

  Verdens beste

  Som i gruppe A, er det også i gruppe B en klar forhåndsfavoritt. Vertsnasjonen Australia har vunnet åtte av sine siste ni kamper, inkludert seirer mot tungvektere som Sverige, europamester England, og fire ganger verdensmester USA. Landslagssjef Tony Gustavsson har en spennende tropp, med en lett blanding av unge talenter og allerede etablere stjernespillere.

  Vm: Sam Kerr, Australia
  Toppscorerkandidat: Sam Kerr Håper Å Skyte Australia Til Vm-Gull

  Sam Kerr blir av mange regnet som verdens beste kvinnelige fotballspiller, og er naturligvis den hele Australia håper skal kunne skyte vertsnasjonen til finale. Og hvorfor ikke? I spann med vår egen Guro Reiten var hun dominerende i Chelsea-laget som forrige sesong vant The Double.  Og hun er ikke alene. Caitlin Foord leverte flust med poeng for Arsenal forrige sesong, mens spillere som Leicester-angriper Remy Siemsen og den 21-årige midtbanespilleren Amy Sayer og er svært spennende spillere på vei opp- og frem.

  Den svenske landslagssjefen overrasket uansett med sitt uttak, da han hentet inn flere spillere som det siste året har slitt tungt med skader. Flere har bare nylig returnert etter lange skadefravær, og dette er noe av hva som gjør det vanskelig å spå hvor langt Australia kan gå. Ut av gruppa kommer de uansett ganske sikkert, og Irland skal ikke kunne by på problemer på åpningsdagen.

  Torsdagens kamper i VM


  09.00: New Zeeland – Norge

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 9,50
  U: 5,50
  B: 1,23

  12.00: Australia – Irland

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,27
  U: 4,90
  B: 9,35

  Begge kampene kan ses direkte på NRK og Viaplay

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen