More

  VM: Tidenes toppscorer takker av

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Første dag i VM endte med seirer til de begge VM-arrangørene New Zeeland og Australia. At Australia skulle slå Irland var ikke overraskende, mer overraskende var det faktisk at hjemmelaget bare vant med ett måls margin og at det måtte et straffespark til for å avgjøre. New Zeeland fikk på sin side lett spill mot et Norge som bare kan kalles pinlig svakt.

  Vm, Emilie Haavi
  Fiasko: Norge Var Et Skuffende Skue I Sin Første Kamp

  Fredag dukes det for nye bataljer, når Filipinene og Sveits møtes i Norges gruppe, mens Nigeria og Canada spiller om poeng i gruppe B.

  Usikkert kort

  Australia har kun tapt tre av sine siste 13 kamper, og er favoritt til å vinne gruppe B. To av de tre tapene kom imidlertid mot Canada, som de når står overfor igjen. Det var imidlertid i september Canada tok de to seirene, og oppladningen til VM har ikke vært like imponerende. Fire av siste fem oppkjøringskamper har endt med tap, og spesielt 0-3-tapet mot Japan var urovekkende. Det er derfor usikkert hva Canada har å by på denne gang.

  Chelsea-trioen Kadeisha Buchanan, Ashley Lawrence og Jessie Fleming er av ryggraden i laget, mens noen av landslagets veteraner nå går inn i sitt siste mesterskap. Sophie Schmidt (35), Allysha Chapman (34) og Desiree Scott (35) gjør alle plass til yngre kandidater etter VM. Det gjør også en av de aller største innen kvinnefotball.

  Verdig farvel

  Vm: Christine Sinclair
  Måldronning: Christine Sinclair Er Med I Sitt Sjette Vm

  Ingen har scoret flere landslagsmål enn Christine Sinclair. Ingen kvinner, ingen menn. Utrolige 190 landslagsscoringer for Canada er notert, og scoringene har også gitt både trofeer og personlige utmerkelser. Hun har spilt i fem verdensmesterskap, hun har deltatt i tre OL, og gullet fra lekene i 2020 rager naturligvis høyt. Da sammen med peispynten som viser at hun utrolige 14 ganger er kåret til landets beste fotballspiller. For en uke siden feiret imidlertid Sinclair sin 40-årsdag, og da er det tid for å ta farvel. Som kaptein, og med en landslagssjef som ikke tviler på at hun fortsatt vil levere varene.

  -Jeg har aldri sett henne bedre, sier Canadas landslagssjef Bev Priestman kort tid før Sinclair skal ut i sitt sjette VM.

  Fredagens kamper i VM:

  04.30: Nigeria – Canada

  07.00: Sveits – Filipinene

  Odds på VM-kampene finner du her

  Begge kampene kan ses på NRK og Viaplay.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen