More

  Vinnerodds Eliteserien 2024

  This Content Is Only For Subscribers

  Please subscribe to unlock this content. Enter your email to get access.
  Your email address is 100% safe from spam!

  Gaute Helstrups overgang til Bodø/Glimt har skapt store endringer i oddsmarkedet for neste sesongs utgave av Eliteserien.

  Vinnerodds Eliteserien 2024

  Allerede i midten av desember, kunne lesere av Tipsbladet lese vår artikkel om vinnerodds for Eliteserien 2024, som da nylig var sluppet av Norsk Tipping. Kun en snau måned har gått siden den gang, og allerede har det skjedd store endringer i markedet. 

  Vinnerodds Eliteserien
  Vinnerodds Eliteserien 2024 2

  Bodø/Glimt var, og fremdeles er, store favoritter til å forsvare det suverene seriegullet fra 2023. Bodøværingene lå på 2,15 i vinnerodds for en snau måned siden, og det gjør de fremdeles i skrivende stund. Men, seriemesternes valg om å se til erkefiende Tromsø for å forsterke trenerteamet, har utløst et jordskjelv blant oddssetterne på Hamar. Gaute Helstrup har forlatt Romssa Arena for å bli Kjetil Knutsens assistent på Aspmyra, kan hende med mål for øyet om å en dag overta hovedansvaret for de gulkledde. 

  Trio i tet

  Da Helstrup fremdeles var TIL-sjef tilbake i desember, fikk man så lite som 20 ganger innsatsen på at Tromsø vil stå igjen som seriemestere i desember. Etter trenergeniets overgang til Bodø, har imidlertid oddsen på Gutan skutt i været, og Tromsø fås nå til hele 200 i odds på å ende som nummer 1 på tabellen kommende sesong. Helstrups erstatter på Romssa Arena er allerede på plass, og man har sett blant egne rekker for å finne neste hovedtrener. Jørgen Vik har vært Helstrups assistenttrener siden 2021, og har nå blitt gitt det tunge ansvaret for å fortsette fremgangen som ble vist i fantomsesongen 2023.  

  Ikke uventet, antar Norsk Tipping at det er Molde og Brann som vil gi Bodø/Glimt hardest kamp om seriegullet i kommende sesong. Moldenserne leverte en skuffende seriesesong i fjor, men året 2023 ble likevel en suksess for Erling Moes mannskap. Cupen ble vunnet på bekostning av Bodø/Glimt i en nokså skuffende finale, målt på ren underholdningsverdi, mens man også tok seg videre til Europa. Dermed starter deres sesong allerede i februar, når de skal bryne seg på Legia Warzawa fra Polen i Conference League.  

  Klar dumpekandidat

  Brann gjør seg også klar for nok en sesong i Europa, men deres kontinentale eventyr begynner ikke før på sensommeren. Bergenserne gjorde et strålende comeback til Eliteserien, og spilte tidvis svært underholdende angrepsfotball, og tok store risikoer defensivt. Likevel slapp ikke Eirik Hornelands mannskap flere enn 35 baller bak seg i Eliteserie-sesongen som gikk, og Norsk Tipping har gitt beskjedne 4,50 i odds på at gullet ska hem i 2024. 

  PSST! Husk at du kan prøve Tipsbladet i 4 uker for kun en femmer!

  I motsatt ende av tabellen, er det en klar kandidat som skiller seg ut. KFUM Oslo forbereder seg til sin første sesong noensinne i den øverste divisjonen, men tallknuserne på Hedmarken tror det blir et kort opphold i Eliteserien. Kåffa har blitt gitt hele 1500 i vinnerodds, og usle 1,65 ganger innsatsen på direkte nedrykk. Det er et solid sprang til neste lag på listen, også det et opprykkslag: Kristiansund knep en plass i Eliteserien på bekostning av Vålerenga i en dramatisk kvalikfinale, men man får bare 2,45 i odds på at nordmøringene rykker ned igjen. Den suverene vinneren av OBOS-ligaen i 2023, Fredrikstad, spås også en tøff sesong, med beskjedne 3,60 i odds på direkte nedrykk. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen