More

  Vidåpen gruppe I

  Noen solide storseirer i fredagens EM-kvalifisering, da både Sverige og Nederland ble gitt fotballeksjon. Nye tak i dag, når blant annet Norge skal i aksjon, borte mot Spania.

  Vi retter uansett kikkerten mot gruppe I, der det antas å bli tett og jevn kamp om plassene som gir direkte kvalifikasjon. Sveits er forholdsvis klar forhåndsfavoritt, men bak sjokoladespiserne har både Romania, Kosovo, Hviterussland og Israel godt håp om å nå sluttspill.

  Israel – Kosovo
  Lørdag 18.00

  Israel har aldri lyktes å kvalifisere seg til EM-sluttspill, men aner nå muligheten. Og allerede første kamp, hjemme mot Kosovo, antas å kunne bli utslagsgivende. Begge lag var hjemmesittere under VM. Israel endte i VM-kvalet bak Skottland og Danmark, og har nå gått 50 år uten et sluttspill. Fikk seg imidlertid en opptur i Nations League, da man endte foran Island og Albania, og sikret seg opprykk. Tidligere Watford-spiller Alon Hazan ble utnevnt til ny landslagssjef før den triumfen, og er den som har blitt gitt ansvaret for å lede laget til et etterlengtet sluttspill.

  Kosovo endte som nummer 2 i sin Nations League-gruppe, med tre seirer og tre tap. Endte bak Hellas, men foran Nord-Irland og Kypros. I VM-kvalet endte man sist, i tøff gruppe mot blant annet Spania og Sverige. Avsluttet 2022 med uavgjort mot både Armenia og Færøyene. «Balkans Brasil» oversvømmes som alltid av ballkunstnere, og det er den franske fotballegenden Alan Giresse som nå er gitt ansvaret med å skape et fotballag av driblefantene.

  Odds:

  H: 2,05

  U: 3,20

  B: 3,45

  Tipset: H
  To offensive lag, og tipset går til Manor Solomon og Israel, som er pisket til å ta full pott for å kunne henge med fra start.

  Lørdagens kvalik-kamper:

  Gruppe A:

  Skottland – Kypros

  Spania – Norge

  Gruppe D:

  Armenia – Tyrkia

  Kroatia – Wales

  Gruppe I:

  Belarus – Sveits

  Israel – Kosovo

  Andorra – Romania

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen