More

  Vårsesongen 2023: Best og verst

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi er halvveis i Eliteserie-sesongen, og kårer best og verst – så langt.

  Forrige helgs serierunde markerte halvspilt sesong, til tross for at noen lag har spilt 16 kamper, andre 15, og noen 14. Dette skyldes først og fremst fremskyndelser for å lette på trykket til Europacup-lagene. Når vi nå går høstsesongen i møte, er det på tide å se tilbake på vårsesongen, og vi kårer best og verst i sesongen så langt, samtidig som vi selvfølgelig setter opp vårsesongens lag. Det ble folksomt lengst fremme i banen, men det var ingen av de i angrep vi følte vi kunne utelate. Vårsesongens lag er derfor satt opp i en meget offensiv 4-3-3.

  LES OGSÅ: Alt om helgens Eliteserie-runde

  Keeper

  Leopold Wahlstedt – Odd

  Det er ikke utenkelig at Odd-keeperen ikke vil være en kandidat til årets lag i Eliteserien 2023, for Leopold Wahlstedt er nemlig på vei til dansk fotball og Brøndby. 24-åringen har storspilt mellom stengene i Skien i år, og vartet opp med atskillige kvalifiserte redninger. Odd er blant Eliteseriens gjerrigste lag, og har sluppet inn bare 16 mål, noe svensken fra Stockholm skal ha mye av æren for. En Eliteserie-exit står uansett på trappene for burvokteren. 

  Best Og Verst
  Leopold Wahlstedt Har Voktet Odds Mål Med Stødige Hansker.

  Høyreback

  Vetle Egeli – Sandefjord

  Kan hende snodig å ta med en forsvarsspiller for et lag som har blant Eliteseriens aller mest gavmilde forsvar, men Sandefjords svært talentfulle høyreback har tatt Eliteserien med storm denne sesongen. Tenåringen fylte 19 år så sent som i juni, og har vært fast inventar i Sandefjords startellever gjennom hele vårsesongen. Han har også vartet opp med to målgivende, og vært med på å holde nullen i fire kamper. Ikke verst, på et lag som er blant seriens aller svakeste. 19-åringen ble også belønnet med plass i landslagstroppen til G19-EM. 

  Best Og Verst
  Sandefjord-Backen Har Fått Sitt Gjennombrudd Denne Sesongen.

  Midtstopper

  David Brekalo – Viking

  Et av de soleklare valgene på dette laget. David Brekalo symboliserer dønn ærlig, hardt arbeid, og viker ikke en tomme i duellene. Er ekstremt vanskelig å passere en mot en, og er en kriger med stor K. Vikings stopperkjempe har spilt 1338 av 1350 mulige Eliteserie-minutter denne sesongen, og har stått fjellstøtt i forsvaret, som har hjulpet siddisene opp til andreplass på tabellen. Spilte kanskje sin siste kamp for Viking i 3-1-seieren over Aalesund, og atskillige europeiske klubber ligger langflate etter sloveneren. Det er ikke rart. 

  Best Og Verst
  David Brekalo Holdt Selveste Erling Braut Haaland I Sjakk Da Slovenia Møtte Norge.

  Midtstopper

  Niklas Vesterlund – Tromsø

  Den danske forsvarsspilleren har vært en av de viktigste årsakene til Tromsøs ferd mot toppen denne sesongen. 24-åringen har vært en del av et bunnsolid forsvar som har sluppet inn bare 14 mål, og i den andre enden av banen har Niklas Vesterlund bidratt med hele tre scoringer, så vel som to assists. Med midtstopperen på laget, har Gutan holdt nullene hele fem ganger i år, noe som er sjelden kost i Eliteserien. Mistet siste del av fjorårssesongen med tretthetsbrudd, men har vært tilbake for fullt i 2023. 

  Best Og Verst
  Niklas Vesterlund Har Storspilt For Tromsø I År.

  Venstreback

  Joachim Soltvedt – Sarpsborg 08

  Den omskolerte kantspilleren er Fantasys mest poengbringende spiller i år, og det ikke uten grunn. Joachim Soltvedt har blitt flyttet ned på venstreback fra kant, og det har vært en rungende suksess. Fire mål og fem målgivende er strålende uttelling, og 27-åringen fra Bergen har spilt i alle sarpingenes kamper denne sesongen. Uttalte tidligere i år at han er storfornøyd med å ha blitt flyttet ned på venstreback, og skal nok ikke opp igjen som kantspiller med det første, etter storspillet han har vist i 2023. 

  Best Og Verst
  Joachim Soltvedt Har Storspilt For Sarpsborg 08 I Ny Rolle.

  Sentral midtbane

  Patrick Berg – Bodø/Glimt

  Vi måtte altså opp på midtbanen før vi fant den første spilleren fra den suverene serielederen på vårsesongens lag. Patrick Berg lyktes ikke i utlandet i første omgang, men har denne sesongen vist at han nesten er for god for Eliteserien. Styrer og dirigerer Bodø/Glimts midtbane med den største selvfølgelighet. Leverte sågar en åpenbar kandidat til årets mål med en vanvittig rakett mot Viking, og har også plukket med seg tre målgivende. Berg er uunnværlig for Bodø/Glimt. 

  Best Og Verst
  Patrick Berg Har Dirigert Glimts Midtbane I Kjent Stil.

  Sentral midtbane

  Sivert Heltne Nilsen – Brann

  Brann-kaptein med stor K, til tross for den lille flørten med svenske Elfsborg. Sivert Heltne Nilsen har i 98 prosent av tiden i årets sesong spilt med hjertet utenpå drakt, og ost lidenskap. Han har sørget for at standarden har blitt opprettholdt i garderoben, og på banen har han også begynt å bidra med målpoeng. Hele seks mål har det blitt fra hans midtbaneposisjon i år, men det skal dog sies at flere av disse har kommet fra straffemerket. Viktig for han og klubben at de fikk lagt sommerens overgangssaga bak seg.  

  Best Og Verst
  Sivert Heltne Nilsen Har Kriget På Branns Midtbane I Sedvanlig Stil.

  Offensiv midtbane

  Zlatko Tripic – Viking

  For en sesong Vikings talisman har hatt. Zlatko Tripic er hjernen bak det aller meste Viking foretar seg offensivt i banen, og i søndagens seier mot Aalesund, ble han den store helten med sine to scoringer og målgivende. Totalt har Vikings kaptein bidratt med hele ni mål og fem assists så langt i 2023, og 30-åringen kan meget vel finne på å stå med 30 målpoeng når sesongen er over. Det var aldri i tvil om at Tripic skulle inn på vårsesongens lag, som er blant de viktigste årsakene til at Viking ligger der de gjør på tabellen. 

  Best Og Verst
  Zlatko Tripic Er Vikings Hærfører.

  Spiss

  Amahl Pellegrino – Bodø/Glimt

  Det ble folksomt i angrep på dette laget, men denne trioen har vært for gode hver for seg til at ingen kunne utelates. Og Amahl Pellegrino er det klareste valget av dem alle. Angrepsspilleren er i ferd med å gjennomføre nok en fantomsesong for Norges relativt klart beste fotballag. Hele 21 målpoeng fordelt på 14 mål og 7 målgivende er formidabel uttelling, og flere av Pellegrinos mål har vært noen vanvittige kandidater til sesongens scoring. Har fått uventet hard kamp om toppscorertittelen, men vi tror han står igjen med gullstøvelen når sesongen er over. 

  Best Og Verst
  Amahl Pellegrino Leverer Målpoeng På Bestilling, Som Vanlig.

  Spiss

  Bård Finne – Brann

  Bård Finne har hatt en ellevill sesong for Brann i år, og har vært bergensernes fokuspunkt på topp. Rødtrøyene startet sesongen i fyr og flamme, men har dalt noe i det siste. Det samme har også Finne, som har gått målløs av banen i bergensernes tre siste seriekamper. Likevel har 28-åringen hamret inn 11 fulltreffere i årets sesong, og har også servert seks målgivende. Med 17 målpoeng totalt, blir det vanskelig å utelate Bård Finne fra en plass på vårsesongens lag. 

  Best Og Verst
  Bård Finne Har Pøst Inn Mål For Brann.

  Spiss

  Akor Adams – Lillestrøm

  Eliteseriens toppscorer skal selvsagt ha en plass med her. Akor Adams scoret «bare» åtte mål i Eliteserien forrige sesong, men mange så tegn i vinter som tydet at kraftspissen hadde tatt voldsomme steg. Det viste seg å stemme på en prikk. Ved halvspilt sesong, har Adams scoret nesten dobbelt så mange mål som i fjor, 15 i tallet, og 23-åringen har for lengst tiltrukket seg oppmerksomhet fra utenlandske klubber. Om han blir værende på Romerike ut sesongen og kan kjempe om toppscorertittelen, gjenstår å se, men er en av Eliteseriens store profiler så langt i år. 

  Best Og Verst
  Akor Adams Er Eliteseriens Toppscorer.

  Sesongens overraskelse

  Tromsø

  Gaute Helstrup har i det stille bygget Tromsø møysommelig opp i flere år nå, og nå er Gutan i ferd med å bli menn. Tredjeplass og et poengsnitt på 2 per kamp er langt over alle forventningene til forståsegpåere rundt omkring i landet, inkludert oss i Tipsbladet. Det er også verdt å huske at de solgte atskillige nøkkelspillere i vinter, men det kommer nye talenter bakfra, som er klare til å ta opp hansken. Det seneste eksempelet på det er Jakob Napoleon Romsaas, 19-åringen, som ankom Romssa Arena fra Skeid i vinter. Han scoret to av målene i sin første kamp fra start i 3-1-seieren mot Brann forrige runde. 

  Sesongens skuffelse

  Vålerenga

  Best Og Verst
  Stefan Strandbergs Vålerenga Har Skuffet Stort.

  Sesongens katasrofe

  VAR

  Mange fryktet det verste da VAR skulle innføres i Eliteserien, og den enorme skepsisen viste seg, dessverre, å være 100 prosent på ball. Det tar opptil 8 minutter på å avgjøre hvorvidt et mål skal annulleres for offside eller ikke, og situasjonene som havner i VAR-rommet blir i flere av tilfellene gale enn korrekt. Man kan si mye om kvaliteten på dommerstanden i Norge, men vi tar øyeblikkelige vurderinger av kampleder 10 av 10 ganger fremfor det First Price-produktet vi har fått servert av pampene. Er klubbene sterke nok til å få fjernet VAR fra neste sesong? En kan bare håpe.

  Best Og Verst
  Var Har Vært Krise Fra Ende Til Annen Denne Sesongen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen