More

  Eliteserien 16. runde: Vålerenga – Sandefjord innleder helgen

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Bunnoppgjøret Vålerenga – Sandefjord innleder en forrykende Eliteserie-helg.

  Den 16. Eliteserie-helgen sparkes i gang lørdag ettermiddag når Vålerenga tar imot Sandefjord til bunnoppgjør på Intility Arena. Deretter svinger innom lørdagskvelden innom Bærum, etterfulgt av hovedrunden i morgen, søndag. Her går vi igjennom samtlige kamper i helgens 16. serierunde.

  Vålerenga – Sandefjord

  Nytt VAR-kaos sørget til slutt for nytt Vålerenga-tap og 1-2 mot Odd sist helg. Dermed er Oslo-laget oppe i syv strake i Eliteserien uten seier, og i denne perioden har det blitt bare ett, eneste poeng. Vålerenga er sågar seriens svakeste hjemmelag, men det har blitt scoret over 2,5 mål i fem av Vålerengas seks siste hjemmekamper. Sandefjord snudde tidlig underlege til overraskende 2-1-ledelse hjemme mot Bodø/Glimt forrige runde. Derfra og ut gikk det imidlertid bare én vei for vestfoldingene, som til slutt tapte 2-5. Dermed har SF sluppet inn fem mål eller flere i tre av de syv siste kampene sine, men holdt likevel nullen mot Stabæk for noen runder siden.

  Vålerenga - Sandefjord
  Mohamed Ofkir Skal Opp Mot Gamleklubben.

  Stabæk – Molde

  Stabæk spiller seg ytterligere i gjørma for hver runde som går, men har fremdeles luft til de aller nederst plasserte lagene. Har ikke tatt en trepoenger i Eliteserien de siste syv serierundene, og 2-2 og 0-0 mot Rosenborg og Stabæk er de eneste poengene de har tatt i denne perioden. Tapte 2-3 i bunnoppgjøret mot HamKam sist, der seiersmålet ble scoret fire minutter på overtid. Molde fyrer på alle sylindre i Eliteserien, men i Champions League-kvaliken ble det bråstopp med 0-1 mot HJK Helsinki i midtuken. Feide over Sarpsborg 08 med hele 5-1 i forrige runde, men det er langt i fra utenkelig at de ser frem mot neste ukes retur mot HJK her.

  Vålerenga - Sandefjord
  Veton Berisha Har Hatt En Tung Tid I Molde.

  LES OGSÅ: Helgens store Eliteserie-preview

  Aalesund – Strømsgodset

  Aalesund står fremdeles bokført med bare sine to seirer hittil i årets sesong, og er inne i nok en grøft etter en oppløftende periode tidligere i sommer. Tangotrøyene har tapt fire strake, og røk sist 1-3 mot Viking, men ikke uten å ha gitt siddisene ordentlig kamp om poengene. Dette er akkurat den type kamp de må vinne for å ha noe som helst håp om å overleve. Strømsgodset har nylig solgt Tobias Gulliksen, og det skal bli spennende å se hvordan drammenserne klarer seg uten midtbanejuvelen. Røk knepent 0-1 hjemme mot Rosenborg i forrige runde, og det var deres andre strake 0-1-kamp. Samtlige Godsets fire siste bortekamper har endt med under 2,5 mål.

  Vålerenga - Sandejford
  Sten Grytebust Skal Forsøke Å Holde Nullen Mot Strømsgodset.

  Brann – Viking

  En klassiker i norsk fotball, og det meldes om utsolgt stadion i Bergen. Brann er inne i en dalende kurve, og har tapt tre av de fire siste i cup og serie. Skader og spillersalg må ta noe av skylden på formsvikten, men forsterkninger er som kjent på vei. De rekker imidlertid ikke å bli klare til denne runden her. Over 2,5 mål i fem av Branns syv hjemmekamper i år. Viking rodde til slutt i land tre poeng mot Aalesund sist, først og fremst takket være Zlatko Tripic. Playmakeren scoret to og assisterte Vikings tredje i 3-1-seieren over sunnmøringene, og siddisene befester dermed andreplassen på tabellen. Anser seg nok til å ha gode seiersmuligheter her.

  Vålerenga - Sandefjord
  Bård Finne Og Brann Tar Imot Viking.

  Lillestrøm – HamKam

  Lillestrøm er for alvor i ferd med å finne formen, og det er nok ikke tilfeldig at radarparet Thomas Lehne Olsen og Akor Adams bøtter inn mål i samme periode. Duoen har scoret syv mål i de tre siste kampene, men det ble bråstopp mot Haugesund sist. Tapte 0-1, og fikk attpåtil toppscorer Adams utvist med to gule kort. Da blir veien til poeng atskillig kortere for HamKam, som er inne i sesongens beste formperiode. Har kjempet seg til 9 poeng av siste 12 mulige, og ankommer Åråsen med strake 3-2-seirer. Sist slo de Stabæk i bunnoppgjøret, der Jens Martin Gammelby ble matchvinner fire minutter på overtid. Tok sesongens første borteseier mot Sarpsborg 08. 

  Vålerenga - Sandefjord
  Thomas Lehne Olsen Skal Opp Mot En Klubb Han Kjenner Godt.

  Rosenborg – Odd

  Svein Maalen begynner omsider å finne seg komfortabel på Rosenborg-benken. Han har ledet trønderne til to strake seirer, og nå kan RBK endelig begynne å se oppover på tabellen. Har imidlertid ikke vist all verden til form hjemme på Lerkendal, men slo Tromsø 2-1 her i forrige hjemmekamp. Oscar Aga ble denne uken sendt på lån til OBOS-klubben Fredrikstad. Odd sikret seg sin andre strake seier i forrige runde da de slo Vålerenga 2-1, men ikke uten å ha fått god hjelp av VAR. Espen Ruud ble matchvinner fra straffemerket med snaut ni minutter igjen av ordinær tid, men det er et stykke opp til de aller øverste lagene på tabellen. Over 2,5 mål i fire av Odds fem siste bortekamper.

  Vålerenga - Sandefjord
  André Hansen Står Trolig I Mål Mot Klubben Han Spiller For Om En Ukes Tid.

  Sarpsborg 08 – Haugesund

  Mange lurte på hvordan Sarpsborg 08 ville klare seg uten Christopher Bonsu Baah, og det foreløpige svaret er; ikke veldig bra. Sarpingene har tapt alle sine fire kamper etter salget av stortalentet, og sluppet inn 16 mål i disse. Plutselig føles det veldig lenge siden 6-1-seieren over Sandefjord i starten av måneden, og alle av Sarpsborg 08s ti siste kamper har endt med over 2,5 mål. Haugesund dro i land en smått sensasjonell 1-0-seier mot Lillestrøm sist. Søren Reese ble matchvinner snaue kvarteret før slutt, og rogalendingene har dermed plenty med luft til de aller nederste bunnlagene. Tar imidlertid de fleste av poengene sine hjemme, for på bortebane har de vunnet kun én gang i år.

  Vålerenga - Sandefjord
  Joachim Soltvedt Har Storspilt For Sarpsborg 08 I Ny Rolle.

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Rundens desiderte høydepunkt. Slaget om Nord-Norge skal utkjempes mellom to av landets tre beste lag etter halvspilt sesong. Bodø/Glimt har hele ni poeng ned til serietoer Viking, dog med en kamp mer spilt. Fikk seg et skremmeskudd av Sandefjord sist, da Albert Grønbæks tidlige ledermål, ble snudd til Sandefjord-ledelse. Glimt dro likevel i land en enkel 5-2-seier til slutt, der Ulrik Saltnes punkterte målfesten like før slutt. Etter to kamper uten seier, kom Tromsø seg flott tilbake på vinnersporet sist da de slo Brann 3-1. Midtbanetalentet Jakob Napoleon Romsaas ble den store helten med sine to scoringer i sin aller første Eliteserie-kamp fra start. Har vunnet fem av sine seks siste bortekamper. 

  Vålerenga - Sandefjord
  Brede Moe Er Nok Tent Før Møtet Med Tromsø.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen