More

  Vålerenga – Bodø/Glimt 2-4: Moumbagna avgjorde med drømmescoring

  VÅLERENGA – BODØ/GLIMT 2-4: Faris Moumbagna avgjorde semifinalen med en matchvinnende scoring en knapt har sett maken til.

  Tipsbladet-redaksjonen spådde at det kom til å bli en forrykende cup-semifinale mellom Vålerenga og Bodø/Glimt torsdag kveld, og det var ikke måte på hvor mye kampen levde opp til forventningene.

  Hjemmefansen hadde knapt rukket å synge ferdig “Vålerenga kjerke” før Bodø/Glimt sydde seg vakkert igjennom vertenes forsvar, og Ulrik Saltnes tuppet gjestene i ledelsen allerede etter to minutter.

  De gules glede ble imidlertid kortvarig. 12 minutter senere, var det Vålerenga sin tur til å forsøke seg i angrep, og Andrej Ilic hadde ikke sjanse til å bomme på innlegget han ble servert fra Christian Borchgrevink, og headet inn utligningen fra bare centimeters hold. Etter Bodø/Glimts sjokkstart, kom Vålerenga atskillig bedre med etter utligningen og utover i omgangen, og ingen av lagene kunne klage på at det stod 1-1 til pause.

  Wow, Moumbagna!

  Andreomgang startet som den første, med gulkledd initiativ, og ti minutter ut i omgangen, fikk Bodø/Glimt uttelling for det tidlige presset. Fredrik Bjørkan slo millimeterpresist inn til Faris Moumbagna, som headet nordlendingene opp i ny ledelse, og det skulle komme mer fra den kanten senere. Atskillig mer.

  Men, igjen, klarte ikke bodøværingene å ta lenge vare på ledelsen sin. Bare tre minutter senere var det igjen Christian Borchgrevink som la presist inn i Glimt-boksen, og igjen fant innlegget hans Ilic, som headet sin andre scoring for kvelden. Da hadde det for lengst tatt fyr i hovedstaden, og både Vålerenga og Bodø/Glimt gjorde alt de kunne for å servere fremmøtte fans og TV-seere en kamp for historiebøkene. Men, den aller største innsatsen for akkurat det, var det Faris Moumbagna som stod for, med fire minutter igjen av ordinær tid.

  Vålerenga - Bodø/Glimt 2-4
  Faris Moumbagnas Status Blant Glimt-Fansen Blir Ikke Noe Mindre Etter Den Elle Ville Brassescoringen.

  Det så ut til å ende med ekstraomganger på Intility Arena, men Moumbagna hadde andre ideer. Fredrik Bjørkans innlegg var egentlig ufarlig, men på helt uforklarlig vis, banket spissen inn et vanvittig spektakulært brassespark fra 14 meter. Lagkamerater, motspillere, supportere fra begge lag og kommentatorer trodde knapt det de så.

  – Det er en av de sykeste scoringene jeg har sett i hele mitt liv, og det har blitt noen timer med fotball, utbroderte en sjokkskadet Jesper Mathisen i TV2s kommentatorboks.

  En seier for fotballen

  Da var det duket for noen vanvittig hektiske sluttminutter. Vålerenga kastet kjøkkenvasken i jakten på kveldens tredje utligning, og var utrolig nære ved å lykkes. Ilic var millimetere fra å bli hattrick-helt for hjemmelaget, men Haikin fikk slått til corner akkurat i tide. På det påfølgende hjørnesparket, sendte Vålerenga opp mann og mus, keeper Jacob Storevik inkludert. Corneren havnet i beina på Bodø/Glimt-spillere, og med et tomt VIF-bur, kunne Adam Sørensen løpe inn gjestenes fjerde scoring, og satte dermed punktum for kvelden med 4-2-seier.

  Vålerenga - Bodø/Glimt 2-4
  Klanen Bidro I Kjent Stil Fra Tribunen.

  Kan hende var det Bodø/Glimt som stakk av med finalebilletten, der de skal møte Molde. Men, dette var en seier for fotballen, og Vålerenga har all mulig grunn til å være stolte av prestasjonen, og skal ha mye av æren for å ha bidratt til en av norgeshistoriens mest elleville cup-dramaer noensinne. Takk, Vålerenga. Takk Bodø/Glimt. Takk, Faris Moumbagna.

  Kampfakta Vålerenga – Bodø/Glimt 2-4

  0-1 Ulrik Saltnes 2′ (Patrick Berg)
  1-1 Andrej Ilic 14′ (Christian Borchgrevink)
  1-2 Faris Moumbagna 55′ (Fredrik Bjørkan)
  2-2 Andrej Ilic 58′ (Christian Borchgrevink)
  2-3 Faris Moumbagna 85′ (Fredrik Bjørkan)
  2-4 Adam Sørensen 90+4′ (Amahl Pellegrino)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen