More

  Vålerenga – Aalesund 3-1: Endelig hjemmeseier for VIF

  VÅLERENGA – AALESUND 3-1: Oslo-laget kunne omsider juble for tre poeng på hjemmebane igjen.

  Det var duket for duell mellom Eliteseriens svakeste hjemmelag mot det svakeste bortelaget, da bunnlagene Vålerenga og Aalesund barket sammen på Intility Arena søndag kveld. VIF hadde bare én seier på ti forsøk på eget gress før avspark denne sesongen, mens tangotrøyene hadde tapt alle sine bortekamper.

  LES OGSÅ: Fordel Viking i gullstriden

  Men, det var AaFK som kom best i gang. Kampen var bare 12 minutter gamle da Aleksander Kjelsen sendte en horribel tversoverpasning i eget felt. Isaac Atanga reagerte lynraskt, og la enkelt inn til Martin Ramsland, som enda enklere kunne spasere inn 1-0 til gjestene. Aalesunds ledelse ble imidlertid kortvarig. Bare fire minutter senere stanget Andrej Ilic vakkert inn sitt første Vålerenga-mål etter flott forarbeid av Mohamed Ofkir, og dermed var lagene like langt.

  Vålerenga - Aalesund
  Mohamed Ofkir Med Flott Forarbeid Til Vålerengas Utligning.

  Kanonstart etter pause

  Christian Borchgrevink fikk ballen i mål like før pause, men høyrebackens scoring ble underkjent av VAR, som grep inn og dømte offside. Lagene gikk dermed til pause på 1-1, men Vålerenga kom raskt ut av startblokkene etter hvilen. Elias Hagen har blitt hentet tilbake til norsk fotball og Vålerenga for å få orden på Oslo-lagets midtbane, ikke score mål. Det brydde den tidligere Bodø/Glimt-spilleren seg fint lite om da han ladet skuddfoten og sendte av gårde en rakett fra distanse, og Vålerenga var i ledelsen fire minutter ut i andreomgang.

  Bare fire minutter senere doblet Ilic Vålerengas ledelse med sitt andre for dagen. Igjen gjorde VIF-spissen det med hodet, og Magnus Riisnes kunne også notere seg for sin andre assist for kvelden, til tross for at han bekledde en uvant rolle på venstrekanten.

  Vålerenga kontrollerte

  Vålerenga fortsatte å dominere ballinnehavet, og gjestene virket å resignere mer og mer utover i omgangen. Kveldens oppgjør mot VIF representerte trolig tangotrøyenes siste mulighet til å kaste seg inn i kampen om å unngå nedrykk, men det endte til slutt 3-1 til hjemmelaget. Aalesund hadde en gyllen mulighet til å redusere på tampen av ordinær tid, men VIF-kaptein Stefan Strandberg fikk kastet inn en takling i siste liten. Strandberg fikk massiv respons fra hjemmefansen etter avvergingen, mens Aalesund måtte slukøret konstatere at det ville seg ikke i hovedstaden i kveld.

  Dermed tok vertene seg opp på 12. plass og trygg grunn på tabellen, foran Sandefjord på 13. på grunn av bedre målforskjell enn vestfoldingene. Aalesund blir værende håpløst i bunnen med usle 11 poeng, og nå er det hele ni poeng opp til Haugesund på kvalikplass. Det er bortimot garantert for mye å hente inn for tangotrøyene, som nok kan belage seg på OBOS-ligaen i 2024.

  Kampens Profil

  Magnus Riisnæs

  Vålerenga - Aalesund
  Magnus Riisnæs Var Banens Gigant Mot Aalesund.

  Vålerenga har solgt unna unge og lovende stortalenter på løpende bånd det siste året, og 18 år gamle Magnus Riisnæs kan fort bli den neste millioneksporten fra Oslo Øst. Tenåringen har nemlig kontrakt med Vålerenga helt til sommeren 2027, og interesserte klubber må derfor grave dypt i lommeboka, om de ønsker å lokke ham vekk fra Norges hovedstad. Riisnæs var stor for Vålerenga mot Aalesund, og tegnet seg for to assists, til tross for at han befant seg i en uvant rolle på venstrekanten. Gang på gang tok han initiativ til å skape noe fremover, og viser en modenhet langt utover hans beskjedne alder på 18 år.

  Kampfakta Vålerenga – Aalesund

  0-1 Martin Ramsland 12′ (Isaac Atanga)
  1-1 Andrej Ilic 16′ (Mohamed Ofkir)
  2-1 Elias Hagen 49′ (Magnus Riisnæs)
  3-1 Andrej Ilic 53′ (Magnus Riisnæs

  Gule kort Vålerenga:
  Gule kort Aalesund: Henrik Melland, Erlend Segberg

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen