More

  Bodø/Glimt tapte verdifulle poeng i gullkampen

  TAPTE VERDIFULLE POENG: Bodø/Glimt klarte bare 1-1 på Lerkendal, og Rosenborg ga dermed Viking en håndsrekning i tittelracet.

  Med Ole Selnæs tilbake i Rosenborg-drakt og over 21 000 solgte billetter på Lerkendal, øynet hjemmefansen muligheter til poeng da serieleder Bodø/Glimt kom på besøk til Trondheim i Eliteserien søndag kveld.

  Men, det var nordlendingene som åpnet best. Nyervervelsen Tobias Gulliksen satte inn sin første scoring for sin nye klubb etter bare seks minutter, og da regnet de fleste med at Bodø/Glimt ville få en enkel vei til tre viktige poeng. Men, Rosenborg ristet raskt av seg skuffelsen, og bare minuttet etter Bodø/Glimts ledermål, fikk Ole Sæter en god mulighet på hodet, men headet rett på Glimt-keeper Nikita Haikin.

  Tobias Gulliksen skulle være i begivenhetenes sentrum like før pause, da han handset i eget felt, og dommer Rohit Saggi pekte på straffemerket. Ole Sæter gjorde ingen feil fra 11-meteren, og dermed gikk lagene til pause på 1-1, et resultat ingen av lagene kunne klage altfor mye på.

  Tromsø holder følge

  Andreomgang startet med en god Rosenborg-mulighet, men seks minutter ut i andreomgangen var det helt utrolig at Bodø/Glimt ikke tok ledelsen på ny, men Røsten og Yttergård Jenssen kom trønderne til unnsetning med noen heltemodige blokkeringer. Det bølget frem og tilbake gjennom hele andreomgangen, og helt på tampen hadde både RBK og Glimt eventyrlige muligheter til å avgjøre matchen i sin favør, men det endte til slutt 1-1 i et heseblesende fyrverkeri på Lerkendal.

  Verdifulle Poeng
  Bodø/Glimt Tapte Terreng Til Viking.

  Dermed ga Bodø/Glimt fra seg verdifulle poeng i kampen om seriegullet, og Viking troner nå alene på tabelltopp, etter at de på kontrollert vis tok seg av Haugesund i går. Og i Tromsø krøp Gutan bare poenget bak Bodø/Glimt, etter at de slo bunnlaget HamKam hjemme på Romssa Arena. Sakarias Opsahl scoret og assisterte til Tromsøs 2-0-ledelse til pause, men Kamma skapte spenning i andreomgang med tidlig redusering signert Oliver Kjærgaard. Gjestene var farlig frempå mot slutten, men Tromsø holdt unna, og blir altså værende bare tre små poeng bak serieleder Viking.

  Ingen Bradley-jubel i Stabæk-returen

  I Bærum var det naturligvis knyttet stor spenning til Bob Bradleys retur i trenerstolen på Nadderud. Stabæk flørter vilt med nedrykk denne høsten, men den gjengse oppfatningen er at amerikaneren vil sørge for at bæringene unngår droppet til OBOS-ligaen. Bradley fikk imidlertid ingen god start på sin andre periode som Stabæk-sjef da Brann gjestet Bærum søndag kveld. Bergenserne dro hjem til Vestlandet med tre poeng i bagasjen, etter at Bård Finne kranglet inn kampens eneste mål etter 11 minutter. Stabæk satte imidlertid bergenserne under massivt press i andreomgang, og var både uheldige og litt udyktige som ikke fikk med seg noe fra hjemmemøtet med Brann.

  Verdifulle Poeng
  Bård Finne Ble Matchvinner, Som Så Mange Ganger Før.

  Dermed står Viking igjen som den store vinneren etter hovedrunden, og siddisene har nå alle tiders mulighet til å sikre seg sitt første seriemesterskap siden 1991. Det var også dårlig nytt for Stabæk, som lørdag kunne se Sandefjord innkassere en meget viktig seier mot Strømsgodset, men heldigvis for dem, tapte altså Haugesund hjemme mot Viking. Sarpsborg 08 rykket dessuten opp på sjetteplass etter sin finfine 3-1-seier mot Lillestrøm. Bunnoppgjøret Vålerenga – Aalesund avslutter den 22. serierunden.

  Resultater Eliteserien

  Molde – Odd 4-1
  Haugesund – Viking 0-2
  Sandefjord – Strømsgodset 2-0
  Rosenborg – Bodø/Glimt 1-1
  Tromsø – HamKam 2-1
  Sarpsborg 08 – Lillestrøm 3-1
  Stabæk – Brann 0-1
  Vålerenga – Aalesund kl. 3-1

  Resultater OBOS-ligaen

  Ranheim – Raufoss 1-3
  Sandnes Ulf – KFUM Oslo 1-2
  Jerv – Start 0-1
  Kongsvinger – Kristiansund 1-1
  Mjøndalen – Bryne 3-1
  Moss – Skeid 3-0
  Åsane – Hødd 1-0
  Fredrikstad – Sogndal

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen