More

  Usikker Stabæk-fremtid

  I etterkant var Stabæks nedrykk kan hende uunngåelig. Nå går klubben en usikker fremtid i møte.

  Stabæk
  Blir Bob Bradley Med Stabæk Videre?

  For selv med mirakelmannen Bob Bradley på trenerbenken, klarte ikke Stabæk å unngå nedrykk til OBOS-ligaen, etter 0-3 for Haugesund i siste serierunde. Perioden mellom 4. juni og 30. september, da klubben tok bare 3 poeng på 14 kamper, skulle til slutt vise seg å koste dem for dyrt. Det er godt og vel fire måneder med fotball uten én eneste seier. Sånt blir det fort nedrykk av.

  Ett bittelite poeng mer i denne perioden ville tatt dem opp på kvalik, men til syvende og sist kan ikke Stabæk ha for mye å klage på. Bob Bradleys poengsnitt med laget etter at han kom tilbake til Nadderud ville vært godt nok for fornyet Eliteserie-kontrakt over en hel sesong, men selv amerikaneren klarte altså ikke å redde bæringene for nedrykk. Nå er det dags for selvransakelse i Bærum, og det er ikke sikkert at klubbens styre og stell kommer til å like svarene de kommer frem til i løpet av de neste dagene og ukene.

  Stabæk trenger Bradley

  For å ta det første først: For at Stabæk skal være opprykksfavoritter i OBOS-ligaen neste sesong, er det alfa og omega at klubben klarer å beholde Bob Bradley som trener. Kasper Høgh viste hvor viktig han var for denne klubben før han fikk resten av sesongen ødelagt med kneskade i 16. serierunde, og har ikke vært på banen siden. Stabæk gikk målløse av banen i 8 av de 14 kampene de måtte klare seg uten dansken, som neste sesong blir å se i Bodø/Glimt.

  Toppscorer Mushaga Bakenga endte opp med åtte fulltreffere i årets sesong, som er godkjent og vel så det for et lag som tidvis hadde så store offensive problemer som Stabæk. 31-åringen er imidlertid på utgående kontrakt, og det er langt fra sikkert at han blir med bæringene ned til 1. divisjon, og han vil garantert ha beilere fra atskillige klubber i Eliteserien når neste steg i karrieren skal stakes ut. Igjen, Bob Bradley sitter med nøkkelen i hånda.

  Lovende talenter

  Hvis suksesstreneren velger å bli værende på Nadderud, så sender han ut et tydelig signal til spillergruppa om at han blir for dette er et prosjekt som han har tro på, og som skal rett opp igjen til Eliteserien. Det er en holdning og innstilling som smitter over spillergruppa, og som er helt avgjørende for om en spiller selv velger å bli værende eller forsøke lykken andre steder. Klubben har også et kobbel av stortalenter, som nå skal forsøkes å bli værende for å kjempe om opprykk, snarere enn topplasseringer i Eliteserien.

  Stabæk
  Mushaga Bakenga Ble Stabæks Toppscorer I År.

  Hele 10 spillere som er 22 år eller yngre fikk tre eller flere kamper i Eliteserien for Stabæk i årets sesong. Kvaliteten på klubbens akademi har aldri vært i tvil, og at talentutviklingen i Bærum er blant landets beste, synes tydelig. Men, flokken med talenter trenger en tydelig trener som vet hva dette dreier seg om, og hvis vinnermentalitet smitter utover i garderoben. Igjen, er det Bob Bradley man aller helst vil skal lede denne troppen neste sesong.

  Nedrykket må fordøyes

  Det har ikke engang gått et døgn siden nedrykket, og det er selvsagt altfor tidlig å komme med kvalifiserte gjetninger om han blir med Stabæk ned til OBOS-ligaen eller ikke. Hovedpersonen selv sa til TV 2 etter kampslutt i går at det ikke var riktig tidspunkt å snakke om fremtiden, og det er det nok heller ikke i dag. Ei heller i morgen. Kanskje ikke før neste uke, når inntrykkene har fått synke og nedrykket har blitt fordøyet og analysert.

  Først da kan partene snakke om veien videre. Stabæk krysser alt de har for at Bob Bradley blir med på den veien, og hvis det er noen ekstra hundretusener på 65-åringens lønnsslipp som skal til for at han er mannen som leder klubben i 2024, so be it. Stabæk kan meget vel ikke ha råd til å la være.

  PS! I går suste Tipsbladets oddstips for siste serierunde inn til over 23 i odds! Som abonnent får du tilgang til alle våre åpne og eksklusive tips, samt mye, mye mer. Nå kan du prøve Tipsbladet i hele desember for en ussel femmer!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen