More

  Ukraina – England: Plankekjøring

  England er i kjent stil på vei mot enkelt avansement fra kvalifisering til mesterskap. Scoringer fra Declan Rice og Harry Kane bidro til seier i kvalifiseringens antatt vanskeligste kamp, borte mot Italia, og siden da har det vært ren plankekjøring for Gareth Southgates utvalgte.

  Ukraina - England: Harry Kane Var Sterk Bidragsyter I Seieren Mot Italia
  Ukraina – England: Harry Kane Var Sterk Bidragsyter I Seieren Mot Italia

  Kampene mot Ukraina, Malta og Nord-Makedonia er vunnet med total målscore 13-0, og da er avansement fra gruppe C så godt som bokført allerede. Nå dukes det igjen for Ukraina – England, men her skal som kjent begge lag spille på bortebane. Avspark lørdag 18.00 tas nemlig i Polen.

  Ny England-seier mot tabelltoeren er forventet, og da er i tilfelle det engelske landslaget ute av syne for gruppens øvrige deltakere.

  Berettiget kritikk

  Den engelske landslagssjefen har allerede i flere år møtt kritikk for sine valg ved presentasjon av landslagstropp. Southgate verner om sine favorittbiter, og det har ikke vært annerledes ved uttaket denne gang. Harry Maguire, Kalvin Phillips og Jordan Henderson er hovedpersonene denne gang.

  Transfers
  Ukraina – England: Regnbuemannen Har Fortsatt Tillit Hos Gareth Southgate, Av Ukjente Grunner

  Maguire har denne sesongen spilt 23 minutter Premier League-fotball for Manchester United, der han i beste fall er et femtevalg. Phillips startet to kamper for City forrige sesong, mens han denne sesongen står bokført med seks minutter på banen. Jordan Henderson har forlatt Premier League, og er nå i en liga hvor det ikke finnes sportslige utfordringer. Henderson er samtidig 33 år, mens Maguire har tippet 30, så langsiktighet er så definitivt heller ikke noe motiv.

  Ukraina - England: Raheem Sterling
  Ukraina – England: Raheem Sterling Er Savnet

  Southgate har ved flere anledninger påpekt at landslaget trenger spillere som presterer på klubblaget, men det har altså ingen av de tre nevnte gjort. Raheem Sterling har på sin side vært ett av få lyspunkter i Chelsea, men uten å bli belønnet med landslagsplass. Utrolig nok er heller ikke formspiller James Ward-Prowse med i troppen. Forstå det den som kan.

  Lykkelig førstereis

  Southgate har denne gang ryddet plass til to debutanter, i form av Eddie Nketiah og Levi Colwill. Nketiah har etablert seg i Arsenal, og er mestscorende og tidligere lagkaptein for U21-landslaget. 24-åringen har imidlertid måtte vente på første innkallelse til A-landslaget, etter å ha passert aldersgrensen for U21-spill.

  -Dette er neste steg, og jeg er naturligvis veldig stolt over å være på samling med de aller beste. Jeg spiller for en stolt og stor klubb i Arsenal, og oppholdet med landslaget vil gi meg ytterligere erfaring som jeg kan ta med meg tilbake, sier angriperen som står med to scoringer etter sine tre første kamper for The Gunners denne sesongen.

  Ukraina - England: Levi Colwill
  Ukraina – England: Levi Colwill

  Levi Colwill har tatt karrieremessige sjumilssteg det siste året. Etter en formidabel sesong på lån i Brighton, signerte han i sommer ny langtidskontrakt i Chelsea. Og under Pochettinos ledelse har forsvarsspilleren så langt startet samtlige Premier League-kamper denne sesongen.

  -Jeg trente med landslaget i juni, men nå er det alvor. Jeg har ambisjoner om å spille sluttspill med England, og da gjelder det å ta vare på muligheten når jeg får den, sier 20-åringen til engelsk presse.

  Jubileumskamp i vente

  Ukraina – England i kveld, men bare tre dager senere venter privatlandskamp mot Skottland. Kampen markerer 150 år med landskamper, ikke bare for de to nevnte, men for landskamper overhodet. Dette da oppgjøret mellom Skottland og England i 1982 regnes som aller første internasjonale oppgjør. Om ikke Ukraina, så er nok i alle fall dette en kamp hvor Colwill og Nketiah kan og bør få sjansen til å notere sin aller første landskamp.

  Skottland har for øvrig skaffet seg et like godt utgangspunkt i sin egen kvalifiseringsgruppe. Skottene står med full pott fra sine første fem kamper, og etter fredagens 3-0-seier borte mot Kypros skiller det hele elleve poeng ned til Norge – som er nærmeste utfordrer utenfor direkte kvalifiseringsplass.

  Ukraina – England er én av mange kveldskamper, og du kan følge dem alle på vår utmerkede Livescore

  Ukraina – England_ Englands tropp

  Keepere: Sam Johnstone (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)

  Forsvar: Ben Chilwell (Chelsea), Levi Colwill (Chelsea), Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion), Marc Guehi (Crystal Palace), Harry Maguire (Manchester United), Fikayo Tomori (Milan), Kieran Trippier (Newcastle United), Kyle Walker (Manchester City)

  Midtbane: Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Al-Ettifaq), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (Arsenal)

  Angrep:  Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Harry Kane (Bayern München), James Maddison (Tottenham Hotspur), Eddie Nketiah (Arsenal), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Callum Wilson (Newcastle United)

  *Trent Alexander-Arnold og Jack Grealish var begge i den opprinnelige troppen, men duoen har trukket seg grunnet skader. Southgate har ikke hentet inn erstattere.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen