More

  U21-EM: Norge – Sveits

  Nordmennene åpner sitt U21-EM-eventyr i kveld.

  • Norge – Sveits (U21-EM)
  • Torsdag kl. 18:00 (NRK1)
  • Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca (Romania)

  Norge åpner sitt U21-EM-mesterskap i Romania i kveld, når Sveits står på motsatt side i Cluj-Napoca.

  Det norske U21-landslaget avsluttet EM-kvalifiseringen med tre strake seirer, men har havnet i en knalltøff gruppe med Sveits, Frankrike og Italia. Norge er i sitt første U21-EM siden 2013, og det er 16 lag med i sluttspillet. 14 lag har kvalifisert seg via ordiner kvalifisering, i tillegg til vertsnasjonene Romania og Georgia.

  Bronse for ti år siden

  Norge klarte en strålende delt tredjeplass i EM for ti år siden, og tok seg smått sensasjonelt til semifinale. Der ble det exit mot Spania med 0-3, men selv om det skal mye til for at det blir ny semifinalebillett i år, er atmosfæren i den norske landslagstroppen god.

  – Det er fantastisk at vi har klart å komme hit, det er vi veldig stolt av. Nå har vi fått en spennende gruppe. Målet er å fremstå som en positiv og energisk gjeng, som har både mot og vilje i spillet. Vi har ikke tenkt til å reise hjem før vi har følelsen av å ha gitt alt vi har, sier landslagssjef Smerud til fotballforbundets hjemmesider.

  Odds-underdog

  Norsk Tippings odds på 2,70 på norsk triumf mot Sveits, maler litt av bildet som forklarer at det norske landslaget står overfor en tøff åpningskamp i kveld. Men, Smerud har atskillige profiler å stole på. Christos Zafeiris, Antonio Nusa, Osame Sahraoui og Sivert Mannsverk er bare en liten håndfull av neste generasjon landslagsspillere, som har en stor fotballfremtid foran seg. Molde-profilen Mannsverk forventer mye av seg selv og lagkameratene.


  – Det kommer til bli en steintøff kamp mot Sveits. Første kamp i gruppespillet i et EM blir tett og jevnt. Vi må være på fra start og spille vårt spill. Jeg forventer mye av oss. Vi er en sulten gjeng som kommer for å oppnå noe og gå videre fra gruppespillet. Så vi håper selvfølgelig på å åpne med et bra resultat, sier 21-åringen.

  Fabian Rieder Er Mannen Norge Må Stoppe I Kveld. U21-Em
  Fabian Rieder Er Mannen Norge Må Stoppe I Kveld.

  Sveits’ beste spiller heter Fabian Rieder. 21-åringen spiller til daglig i hjemlige Young Boys, men virker moden for spill en større klubb i en større liga. Rider liker seg best i en offensiv midtbaneposisjon, og i den sveitsiske superligaen bidro han med syv mål og fem målgivende i 2022/23-sesongen. Young Boys-stjernen har imidlertid gått målløs av banen i alle sine syv siste kamper for Sveits.

  Tipset

  • Over 2,5 mål
  • Odds: 1,82 hos Norsk Tipping

  Norge vant 3-2 da disse lagene møttes i en treningskamp i fjor høst. Det har vært over 2,5 mål i alle Sveits’ fire siste kamper, mens det har vært over 2,5 scoringer i seks av Norges ti siste landskamper. Vi tror det blir målrikt også i kveld, og forsøker en innsats på over 2,5 mål i Cluj-Napoca.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen