More

  Tuchel-debut i Der Klassiker

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Endelig er det duket for sesongens andre utgave av «Der Klassiker» mellom de to mest suksessfulle lagene i Tyskland de siste 29 årene. Lørdagens oppgjør får i tillegg ekstra betydning da det ni ligarunder før slutt skiller kun ett poeng mellom lagene på toppen av Bundesliga-tabellen. Og om ikke det var nok så er det samtidig debuten til Thomas Tuchel som tok over som Bayern München-trener i løpet av den siste landslagspausen. Han har som kjent sin fortid i nettopp Borussia Dortmund.

  Sjokksparking i Bayern

  Det kom som et stort sjokk at Bayern München valgte å sparke trener Julian Nagelsmann i løpet av landslagspausen. Det særlig rett foran en sesonginnspurt der man har alt å spille for. Forsvarsspiller Matthijs de Ligt virker like overrasket som resten av fotballverden i et intervju med nederlandske NOS:

  – Vi er på 2. plass i ligaen og i kvartfinalen både i cupen og i Champions League. Likevel har styret bestemt seg for at dette ikke er bra nok. Det er virkelig en tøff avgjørelse. Så tøff kan fotballen faktisk være. Personlig synes jeg dette er meget synd. Jeg har utviklet meg mye under Nagelsmann. Alt kan endre seg så fort i fotballen. Nå har vi en trener med mye internasjonal erfaring, men vi får se hvordan det går.

  Når man henter en tidligere Chelsea-trener er naturligvis media tidlig ute med å linke Tuchels gamle spillere til hans nye arbeidsgiver. Christian Falk i Bild er imidlertid klar på at ryktene om Mason Mount og Kai Havertz ikke medfører riktighet:

  – Mason Mount har ikke engang klubben og Tuchel snakket om. Midtbanen er mer enn god nok. Skal noen hentes inn der må noen selges først. Når det gjelder Havertz så var han oppe til debatt, men både Bayern München-styret og Thomas Tuchel var enige om at det ikke er plass til han i dagens Bayern München-tropp. Det er imidlertid klart at Tuchel ønsker å hente Anthony Barry var Chelsea. 36-åringen er assistenttrener i London-klubben og er sterkt ønsket inn i Tuchels team. Chelsea har imidlertid avvist det første budet som altfor lavt.

  Godt skadenytt hos begge lagene

  Hos motstander Borussia Dortmund har landslagspausen som ventet handlet mest om fenomenet Jude Bellingham. Sportsdirektør Sebastian Kehl ønsker å gjøre alt for å beholde den engelske superstjernen og skal ha tilbudt en lønn på 15 millioner euro samt lovnad om å få lov til å reise sommeren 2024 for å beholde stortalentet én sesong til. Til tysk media har kilder i klubben omtalt det som 50-50 om de får ett år til med Bellingham eller ikke. Der Klassiker betyr masse stjerner i aksjon og det er nå godt nytt i begge troppene. Bayern München håper å få både Jamal Musiala og Eric Maxim Choupo-Moting klare fra skader. I tillegg melder Leon Goretzka selv at han forventer å bli klar. Sportsdirektør Kehl i Borussia Dortmund har enda bedre nyheter å by. Til Ruhr Nachrichten uttaler han at de forventer skadefri tropp. Det betyr i så fall at Gregor Kobel, Julian Brandt, Karim Adeyemi, Youssoufa Moukoko og Nico Schlotterbeck alle er tilbake!

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen