More

  Trøbbel for Kongsvinger

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Kongsvinger har begynt å slippe opp og latt øvrige opprykkskandidater nærme seg ryggen deres. 

  Trøbbel for Kongsvinger

  Fredrikstad er i ferd med å gjøre OBOS-ligaen til sin egen lekegrind, og seiler stadig lengre fra konkurrentene, til tross for at de måtte «nøye» seg med 2-2 borte mot Start i forrige ligarundene. Østfoldingene har holdt stø kurs mot Eliteserien, særlig i andre halvdel av sesongen, og nå har vi kommet til oppløpssiden av den ordinære ligasesongen.  

  LES OGSÅ: Kyle Walker til 2026

  Da passer det ekstremt dårlig for Kongsvinger å miste formen. «Vinger» har toppet tabellen i store deler av OBOS-ligaen, men etter at de først lot Fredrikstad passere dem, har det begynt å gå galt for Vegard Hansens mannskap. De har ikke vunnet noen av de fire siste kampene sine, og nærmest på egenhånd blåst kampen om den andre direkte opprykksplassen til Eliteserien vidåpen. Nå har de KFUM Oslo bare ett poeng bak seg, og ytterligere tre poeng bak følger Start.  

  Kongsvinger
  Harald Holter For Kongsvinger

  Verdifull matching

  Kristiansund er i skrivende stund seks poeng bak Kongsvinger, et forsprang som kan bli til tre hvis nordmøringene stikker av med alle poengene i toppkampen på Gjemselund søndag ettermiddag. Kongsvinger har derfor brukt landslagspausen på å trene og spille på seg etterlengtet selvtillit. Forrige torsdag tapte de 1-2 i treningskamp mot Lillestrøm, men bet svært godt fra seg, og kunne like gjerne vunnet som tapt. Vegard Hansen mener opplevelsen var viktig for det som skal skje i sesonginnspurten. 
   
  – Vi fikk verdifull matching 11 mot 11 for mange av A-spillerne, men også mange av ungguttene. Alle klarte seg bra, så det var en god opplevelse for mange. Enkelte av spillerne våre er vel så gode som Eliteserie-spillerne, og det var betryggende å se, selv om en treningskamp er noe annet. Vi har jo slitt litt i det siste, så det å få en god kamp og en god opplevelse mot Lillestrøm, tror jeg kan hjelpe litt, sier Hansen til klubbens hjemmesider. 

  Sørlandsderby

  I bunnen av tabellen ser Skeid fortapte ut med sine usle 11 poeng, men litt lengre opp er det atskillig jevnere. Både, Åsane, Hødd og Mjøndalen står alle med 23 poeng før helgens ligarunde, og søndag møtes nettopp Åsane og Hødd til ordentlig nedrykksthriller i Bergen. Til tross for den lave poengsummen, er faktisk begge lag i svært god form før helgens batalje, og både Åsane og Hødd har vunnet tre av sine fire siste kamper. Likevel har vi gitt Åsane 50 prosent sjanse til å bli igjen med Bergen med alle tre poengene, satt av vår oddsekspert. Oransjetrøyene vil i så måte ta et stort byks mot målet om å berge plassen. 

  Kongsvinger
  Åsane Skal Ut I Nedrykks-Thriller Mot Hødd.

  Til slutt kommer vi ikke unna helgens durabelige Sørlandsderby mellom Jerv og Start. Kristiansanderen Eirik Kjønø har fått en marerittaktig start som Jerv-trener, og nå skal ut mot klubben han vokste opp med å støtte. Start er på sin side avhengig av tre poeng for å følge med tetlagene, og vi sier også enig med Norsk Tipping i at de er knepne favoritter, men dette er et derby som kan ende med hva som helst. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen