More

  Tour de France 2023 etappe 16

  Etter en velfortjent hviledag tar vi nå fått på den siste Tour de France-uken. Søndagens knallharde klatreetappe ble vunnet av Wout Poels fra et brudd, men oppmerksomheten gikk igjen til Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar som fortsatt har en rekordjevn kamp i sammendraget.

  Tirsdag er det duket for den eneste tempoetappen i årets Tour de France. Fra start i Passy til målgang i Combloux er det 22,4 kilometer. Etappen kan se rimelig flat ut på profilen, men her venter det en rekke svinger samt en klatring på 2,5 kilometer med gjennomsnittlig stigningsprosent på hele 9,4.

  Tour De France 2023 Etappe 16
  Tour De France 2023 Etappe 16 3

  Tour de France 2023 etappe 16 – favorittene

  Det begynner kanskje å bli gammelt nytt, men tirsdagen handler igjen om duellen mellom Tadej Pogacar fra UAE Team Emirates og Jumbo-Vismas Jonas Vingegaard. Sistnevnte har ti sekunder forsprang i sammendraget og tirsdagens tempoetappe kan dermed bli svært avgjørende. Foreløpig har det vært helt umulig å skille disse duellantene og det ser jevnt ut igjen tirsdag. Norsk Tipping har satt Jonas Vingegaard som favoritt til 2,15 i odds og Tadej Pogacar til 2,25. Skulle vi valgt der ville vi forsøkt sistnevnte.

  Tour De France 2023 Etappe 16
  Tour De France 2023 Etappe 16 4

  Tour de France 2023 etappe 16 – luringene

  To klare langskudd peker seg ut på tirsdagens tempoetappe. Sepp Kuss har fortsatt som hovedoppgave å hjelpe Jonas Vingegaard, men vi satser på at han i morgen ikke tar det rolig med tanke på senere etapper. Amerikaneren var sjettemann på tempoetappen i årets Giro d’Italia og står til meget spennende 200,00 i vinnerodds. Husk at Kuss også har en 6. plass å forsvare i sammendraget. Pello Bilbao fås også til 200,00 i odds i morgen. Bahrain Victorious-rytteren ligger på 7. plass i sammendraget etter å ha gjort det skarpt i fjellene. Tempo er nok neppe spanjolens favorittøvelse, men på denne profilen handler mye om farten man klarer å holde opp klatringen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen