More

  Tour de France 2023 etappe 13

  Vi lovte at et utbrudd ville gå hele veien inn på torsdagens 12. etappe og det ble til slutt Ion Izagirre fra Cofidis som kunne strekke armene i været. Tobias Halland Johanessen fra Uno-X sikret en fin norsk 5. plass.

  Fredag er det igjen fjellgeitenes tur til å vise seg frem. Etappen er relativt kjedelig lenge, men det eksploderer mot slutten. Starten er i Chatillon-sur-Chalaronne og det skjer lite før selveste Grand Colombier står som avslutning. Denne høyestekategoristigningen var første gang på Tour de France-programmet i 2012. Da var Thomas Voeckler først over. I 2020 hadde man avslutning på toppen og Tadej Pogacar var best.

  Tour De France 2023 Etappe 13 Tour De France 2023 Profiel Etappe 13 Tour De France 2023 Etappe 13
  Tour De France 2023 Etappe 13 3

  Tour de France 2023 etappe 13 – favorittene

  Alt kommer til å bli avgjort i den siste bakken og det er igjen duellen mellom Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard som får all oppmerksomhet. I sammendraget har sistnevnte fortsatt ledelsen, men det skiller kun 17 sekunder. Pogacar har vært sterkest på de siste klatreetappene og dermed kan det fort være duket for skifte av ledertrøyen etter målgang på Grand Colombier. Oddsmessig synes begge noenlunde riktig satt hos Norsk Tipping. Tadej Pogacar står til 2,25 i vinnerodds mens Jonas Vingegaard står til 4,75.

  Tour De France 2023 Etappe 13
  Tour De France 2023 Etappe 13 4

  Tour de France 2023 etappe 13 – luringene

  Skal vi få en annen vinner på etappen må det trolig komme fra et brudd som sammenlagtrytterne ikke bryr seg om. Vi forsøker en liten TV-innsats på Pello Bilbao som gikk til topps på den 10. etappen og var nummer fem på den andre. Som femtemann i sammendraget får han ikke lov til å gå i et brudd i morgen, men hvis Vingegaard og Pogacar blir mest opptatt av hverandre opp Grand Colombier kan det hende Bahrain Victorious-rytteren stikker av der. Spanjolen står til 150,00 i odds hos Norsk Tipping.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen