More

  Tottenham – Villa 1-2: Heseblesende underholdning

  Det var forhåpninger om scoringsshow i dagens møte mellom Tottenham og Villa, og forhåpningene ble ikke svekket etter åpningsminuttene. Tre gedigne muligheter ble notert før fire minutter spilt, da både Destiny Udogie og Dejan Kulusevski bommet alene med keeper for Tottenham, før Pau Torres gjorde det samme for Villa. Etter drøyt syv minutter spilt er det en god Bryan Gil som misser alene igjennom mot Villa-keeper Emiliano Martinez.

  Én millimeter er nok

  Giovani Lo Celso, Tottenham
  Giovani Lo Celso Sendte Tottenham I Føringen

  Det var alt annet enn mangel på angrepslyst hos de involverte, og det er et rent mysterium at det ikke kom scoringer i løpet av det første kvarteret.  Etter 21 minutter smalt det imidlertid. En corner fra høyre passerer gjennom feltet og havner hos Giovani Lo Celso, som med strak vrist dunker ballen via Diego Carlos og forbi en utmanøvrert Villa-keeper. Det er imidlertid knapt feiret ferdig før Villa svarer. Lucas Digne stormer opp langs venstrekanten, og slår et perfekt innlegg til Ollie Watkins – som enkelt setter ballen i mål. VAR-linjene skal imidlertid trekkes, og der kommer Watkins og Villa ut en centimeter eller to på feil side.

  Balanse i regnskapet

  Fem minutter før førsteomgangen er over, rekker også Tottenham å få annullert en scoring grunnet offside. Heung-min Son går alene fra langt hold, men tjuvstarter før han setter ballen i nettet.

  Pau Torres, Aston Villa
  Pau Torres Dunket Inn Utlikningen For Villa

  Seks minutter legges til, og det er akkurat hva villa trenger for å gå til pause med 1-1. Villa får frispark nør midtstreken, og Douglas Luiz er eksekutør. Brasilianeren har vært en poengplukker av rang denne sesongen, og også i dag blir det bidrag. Frisparket slås på fantastisk vis inn bak Tottenham-forsvaret, der Torres dukker inn en flott heading i Guglielmo Vicarios venstre kryss.

  Det ender med to scoringer til pause, men det kunne altså like gjerne vært seks. Baklengsmålet var en strek i regningen for Tottenham, men enda tynge var skaden på den nylig friskmeldte midtbanespilleren Rodrigo Bentancur. Taklingen fra Matty Cash står ikke i lærebøker, og Tottenham har skadeproblemer nok som det er.

  Bryan Gil, Tottenham
  Driblefant: Bryan Gil Var God, Men Det Holdt Kikke Helt Inn For Tottenham Heller I Dag

  Alle mann til pumpene – også etter pause

  Andreomgangen startet noe nær like heseblesende som den første. Før fire spilte minutter har Tottenham hatt to hjørnespark, og et frispark i farlig posisjon. Seks minutter er spilt da Diaby fyrer av i motsatt andre av banen. Skuddet er ikke spesielt godt, men skaper likevel problemer for Vicario, som slipper ballen mellom fingrene og i stolpen bak seg. Her slapp italieneren billig, men særlig med repriser er det ikke tid til. Det går bare ytterligere ett minutt før Tottenham er nær ved å ta ledelsen, denne gang ved Brennan Johnson, før også Son får en mulighet alene mot Martinez.

  Tredje annullering – før Watkins lykkes

  Son scorer igjen, når det nærmer seg timen på klokka. Denne gang trengtes det imidlertid ikke streker for å finne fasit. Selv gode, gamle linjemann og hans flagg så denne.

  Tre minutter senere heves det imidlertid ikke flagg når ballen triller i mål – for Villa. Youri Tielemans har ikke lyktes å spille seg inn i startelleveren etter overgangen fra Leicester. En første kamp fra start kom i 3-1-seieren mot Fulham sist, før han i dag ble byttet inn for Diaby etter pause. Det tok bare et kvarter før han leverte målpoeng, da han spilte igjennom Watkins – som elegant sendte Villa i føringen.

  Ollie Watkins, Aston Villa
  Matchvinner: Ollie Watkins Dunket Inn Seiersmålet

  Tid til hvile? Nei.

  Det hagler med sjanser begge veier. Ben Davies header en centimeter over mål etter Tottenham-corner, før Watkins sekunder senere har ett skonummer for lite til å passere Martinez i Villa-buret. Watkins header også ballen noen centimeter til side for mål etter corner for Villa. Og etter 2-1-scoringen er det Villa som fører an. Tottenham har imidlertid alt annet enn kastet inn håndkleet. Innbytter Pierre-Emile Højbjerg sender etter 72 spilte minutter ut i full strekk, etter et spenstig forsøk fra langt hold, før Brennan Johnson er – også han – et skonummer unna scoring.

  Så kommer – utrolig nok – seks, syv minutter hvor man rekker å trekke pusten. Etter 80 minutter er imidlertid er trengt Watkins uhyre nære å stange ballen i mål til 3-1 for gjestene.

  Hat trick i offside-scoringer av Son

  Son scorer, igjen. Klokka viser 85 minutter når Spurs-fansen jubler for scoring, etter at Son setter retur fra stolpeskudd i nettet bak Martinez. For tredje gang i kampen er imidlertid Son offside-plassert i scoringsøyeblikket.

  Tottenham utenfor topp 4

  Tottenham ledet både da de tapte mot Chelsea og Wolves, og også i dag er det antydninger til at Ange Postecoglous foretrukne stil er utmattende. Det ender med et tredje strake tap, og da er Tottenham også utenfor topp 4. Den 4.plassen innehas nå i stedet av et Villa-lag, som endelig overbeviste også på fremmed gress.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen