More

  TOTTENHAM HOTSPUR VS. CHELSEA

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Mauricio Pochettino ledet Tottenham fra 2014 til 2019, før han nå for første gang skal opp mot gamle kjente. Og argentineren vil ganske sikkert få en varm velkomst. 51-åringen er tross alt manageren som i senere år har satt dypest spor i Tottenham. Trofeene uteble, men han ledet tross alt Spurs til en aller første finale i Champions League, og ikke minst var han manageren som ga tidenes toppscorer i Tottenham tillit over tid.

  Harry Kane Og Mauricio Pochettino, Tottenham
  Suksess: Harry Kane Og Mauricio Pochettino Var En Suksess-Duo I Tottenham

  Pochettino og Kane nådde Champions League fire av fem sesonger de jobbet sammen, og argentinerens etterfølgere har ikke alle hatt en like god hånd med klubben. Verken Jose Mourinho, Nuno Espírito Santo eller Antonio Conte fikk i nærheten av samme forhold til spillere og fans i løpet av sine opphold i klubben. En ny helt har tatt plass på sidelinjen i Tottenham nå, men Pochettinos innsats er garantert ikke glemt.

  Nytt idol

  Både Harry Kane og Maurico Pochettino har forlatt Tottenham, men optimismen blomstrer som aldri før. Under ledelse av Ange Postecoglou har Spurs-fansen så smått begynte å drømme om større ting enn topp 4. Den 58-årige grekeren var nok for mange et overraskende valg da han ble presentert i sommer. Ligatitler med Celtic var på CV’n, men å vinne hjemlige titler med Celtic er som kjent ikke verdens tøffeste utfordring. Tvilerne står nå uansett samlet i skammekroken.

  Les også: Den fantastiske FA-cupen

  Tottenham bygger for fremtiden

  Micky Van De Ven, Tottenham
  Funn: Micky Van De Ven Har Imponert Etter Overgangen Fra Wolfsburg

  Postecoglou har på imponerende vis, og kort tid, skapt et vinnerlag som høster begeistring blant klubbens egna fans, og nøytrale fotballtilhengere. Andre lags fans er nok mer skremte beundrere. For Postecoglou har gjort jobben på urovekkende kort tid, og han har gjort det uten å sette økonomien over styr. Vel ble over 200 millioner pund brukt på nye spillere i sommer, men halvparten kom i retur bare gjennom salget av 30-årige Kane. Inn dørene kom spillere som Brennan Johnson (22), James Maddison (26), Micky van de Ven (22), Pedro Porro (23) og den 26-årige sisteskansen Guglielmo Vicario. Alle har de rukket å gjøre inntrykk, og alderen på nykommerne tyder på at Tottenham har mye godt i vente.

  Kjemi som suksessformel

  Tottenham har altså handlet nødvendige forsterkninger, men pengebruken virker uansett svært fornuftig. I motsetning til hvordan pengene brukes i Chelsea.

  Tottenham
  Tottenham Hotspur Vs. Chelsea 6

  -Det vil aldri fungere å handle bare for å handle. Man kan uansett ikke ha 24 verdensklassespillere i troppen, de vil aldri kunne holdes fornøyde. Man trenger spillere som kjenner sin rolle, og som er fornøyde med den. Man trenger en spilletropp med kjemi, hvor alle trekker i samme retning. Det har til stadighet blitt bevist at det ikke nytter å bare handle inn verdensstjerner og håpe at de fungerer sammen, sier Tottenham-manageren til engelsk presse denne uken.

  Drøy redningsaksjon

  Chelseas pengebruk siden eierskiftet skrives om etter hver kamp klubben ikke vinner, altså veldig ofte. Senest forrige helg, da man for tredje gang på rad røk på tap hjemme mot byrival Brentford. Chelsea endte forrige sesong på pinlig 12. plass i Premier League, før man nå altså er nummer 11 etter denne sesongs første ti runder. Usle tre av første ti kamper er vunnet, og hovedproblemet er fortsatt det samme.

  Forrige sesong ble det notert 38 mål på 38 kamper. Bare fire Premier League-klubber scoret færre, og to av de tre som rykket ned scoret atskillige flere. Denne sesongen er det notert 13 fulltreffere fra første 10, men 7 av de 13 kom altså mot den nyopprykkede duoen Luton og Burnley. Og det finnes altså ingen opplagt vei ut av uføret.

  Scoringstørke

  Cole Palmer, Chelsea
  Tottenham – Chelsea: Cole Palmer, Chelsea

  Cole Palmer har fått mye skryt etter overgangen fra Manchester City, men hans to foreløpige scoringer har altså begge kommet fra straffemerket. Nicolas Jackson har også bokført to scoringer etter sin overgang fra Villarreal, og deler av Chelsea-fansen virker allerede å ha veid og funnet ham for lett for oppgaven. I bakhånd har man Christopher Nkunku som skadet seg før sesongstart, men heller ikke han ankommer med noen som helst scoringsgaranti.

  Ber om tålmodighet

  Pochettino ankom alt annet enn til dekket bord på Stamford Bridge. Heller kom han til en enorm oppgave som nødvendigvis trengte tid. Ikke bare var det flust med nykommere i stallen, men atskillige tidligere støttespillere var forsvunnet. Siden Graham Potters avgang i april er Chelsea Premier League-klubben med færrest seirer, mens bare Bournemouth i perioden har hentet like få poeng (begge 18). Pochettino trenger tid, og han ber da også om fansens tillit og tålmodighet.

  Tottenham Hotspur Vs. Chelsea Mauricio Pochettino Tottenham
  Tottenham Hotspur Vs. Chelsea 7

  – Det er naturlig at tilhengerne er frustrerte, men vi er avhengige av at de er med oss. De må tro på prosessen vi er inne, da vi bare sammen kan ta neste steg, sier Pochettino til engelsk presse.

  Opptur

  Mye negativitet rundt Chelsea, men en liten opptur og en dose selvtillit ble uansett hentet onsdag. Kvartfinaleplass i ligacupen ble hentet etter 2-0-seier hjemme mot Blackburn Rovers, og da holdes det i alle fall liv i drømmen om Wembley. Der var Pochettino sist i finale i 2015, med Tottenham. Det endte med tap, mot Chelsea.

  Tottenham – Chelsea

  Tottenham Hotspur Stadium, mandag 21.00
  Odds fra Norsk Tipping: 2,15 – 3,55 – 3,10

  Ligalederen var forventet å få det tøft på besøk hos byrival Palace forrige helg, men nei. Uten å stråle vant Tottenham kontrollert nye tre poeng, og som så ofte før var det Heung-min Son og James Maddison som sto for det meste offensivt. I trioen Cristian Romero, Micky van de Ven og Guglielmo Vicario har man imidlertid skaffet seg også defensiv trygghet. Tok fire av seks mulige poeng mot Chelsea forrige sesong. 26 poeng fra første 10 kamper er klubbens beste ligastart siden 1960, da de endte opp med å vinne tittelen. Ivan Perisic, Ryan Sessegnon og Manor Solomon er skadet, mens Destiny Udogie og Ben Davies er usikre.

  Mauricio Pochettinos Chelsea tok seg onsdag til kvartfinale i ligacupen, etter 2-0-seier hjemme mot Blackburn. I Premier League har man imidlertid bare vunnet tre av første ti, etter at det forrige helg endte med et tredje strake hjemmetap mot Brentford. Kun 8 av siste 39 ligakamper er vunnet. Trevoh Chalobah, Carney Chukwuemeka, Ben Chilwell, Wesley Fofana, Romeo Lavia og Christopher Nkunku er skadet, men Armando Broja og Mykhailo Mudryk er tilbake.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen