More

  Tottenham – Chelsea 1-4

  Mandagsball er alltid stas, og dagens hovedstadsderby mellom Tottenham og Chelsea var så definitivt intet unntak. Denne kampen inneholdt stort sett alt. Det endte med sesongens første nederlag for Tottenham, og enda verre for Spurs var det at man også ble påført karantener og skader på nøkkelspillere. Tottenham-stallen er ikke større enn at dette kan komme til å koste dyrt.

  Kaos av en førsteomgang

  To scoringer, ett av dem på straffespark, fire gule kort, ett rødt kort og fire (!) annullerte scoringer. Førsteomgangen i hovedstadsbataljen mellom Tottenham og Chelsea var et sirkus av en fotballkamp. Tottenham ledet an, og første scoring kom før seks minutter spilt. Dejan Kulusevski fyrte av fra ti meter og skuddet utmanøvrerte Chelsea-keeper Robert Sanchez etter å ha truffet ryggen på Chelsea-forsvarer Levi Colwill. Chelsea virket rystet, og Tottenham feiret snart sin andre scoring. Heung-min Son var sist på ballen, men denne gang ble sørkoreaneren og Tottenhams scoring annullert for offside.

  Straffe og rødt kort

  Son, Tottenham
  Protester, Til Ingen Nytte: Son Kom Ingen Vei Med Protestene Til Oliver

  Chelsea slapp med skrekken, og fant etter hvert rytme. Kort tid før halvtimen spilt virket Caicedo å ha scoret sitt første Chelsea-mål, da han fant Tottenham-keeper Vicarios høyre hjørne fra langt hold. Igjen kom imidlertid flagget. Nicolas Jackson ble dømt offside og involvert i spillet. VAR hadde imidlertid her flere situasjoner å kikke nærmere på. Midtstopper Christian Romero bidro nemlig med en takling i leggen på Enzo Fernandez og reprisene viste at denne ikke bare skulle dømmes straffe for. Det vanket også rødt kort og tidlig dusj på Tottenham-spilleren. Cole Palmer scorer som han skal, om ikke sikkert. Vicario når ballen, men skyver den i stolpen og i mål.

  Nøkkelspillere ute av dansen

  James Maddison, Tottenham
  Ut Med Skade: James Maddison Måtte Takke For Seg

  Alle VAR-situasjoner gjorde at det ble lagt til ubeskjedne 12 minutter, uten at det ble flere scoringer. I tillegg til det nevnte inneholdt også førsteomgangen flust med høye knotter, ufine albuer og på grensen til nevekamper. Ikke minst inneholdt den skader på Tottenhams to nøkkelspillere James Maddison og Micky van de Ven. Sistnevntes strekkskade så bekymringsfull ut, og den tidligere Wolfsburg-spilleren tippes å måtte tilbringe atskillige uker på sidelinjen.

  Nytt rødt

  Andreomgangen på Tottenham Hotspur Stadium ville helst ikke være dårligere enn den første. Det tok da også bare snaut ti minutter før det kokte igjen. Og igjen gikk det ut over hjemmelaget. Venstreback Destiny Udogie hadde allerede gult kort, da han på særs klønete vis ba om enda ett. Dommer Michael Oliver hadde ikke annet valg enn å svare på invitasjonen. Ni Tottenham-spillere igjen på banen, og de rakk ikke puste ut etter utvisningen før Pierre-Emile Højbjerg på akrobatisk vis måtte redde på streken fra Nicolas Jackson. Det haglet en stund rundt ørene på Vicario, men italieneren holdt stand.

  Lyktes, til slutt

  Ni spillere til tross; Tottenhams forsvarsrekke ble fortsatt liggende på midtbanestreken. Chelseas angripere fortsatte samtidig å gå i offside. Løpene skulle på død og liv starte på feil side, selv om det var hav med plass. Marc Cuccurella til hørte unntakene, da han startet langt inne på egen halvdel, og til slutt kom alene på Vicario. I kjent Chelsea-stil snublet man imidlertid på oppløpet. Tottenhams burvokter var god, men ble også gjort god av tafatte Chelsea-angripere.

  Vicario, Tottenham
  Måtte Gi Tapt: Guglielmo Vicario Var Lenge En Reddende Engel, Men Til Slutt Måtte Også Han Gi Tapt

  Med kvarteret igjen å spille skulle imidlertid gjestene lykkes. Raheem Sterling startet omsider på rett side, og Chelseas beste angriper gjorde det eneste rette. Ballen ble slått perfekt inn foran mål, der Jackson bare kunne bredside ballen i mål. Tre minutters senere dunket Eric Dier, av alle, ballen knallhardt oppunder tverrliggeren hos Robert Sanchez. Hadde Tottenham utliknet med ni mann på banen? Niks. Det gikk med Dier som med Son, Sterling, Caicedo og Jackson; annullert scoring etter offside.

  Hat trick

  Tottenham Chelsea
  Bom, Bom Bom, Deretter Hat Trick: Nicolas Jackson Traff Til Slutt

  Chelsea var ikke spesielt imponerende, heller i spill elleve mot ni. Fem minutter før full ordinær tid gir Chelsea-innbytter Malo Gusto bort frispark i farlig situasjon, og på bakerste stolpe er innbytter Rodrigo Bentancur ekstremt nær ved å sette utlikningsmålet. I tredje overtidsminutt er også Heung-min Son en centimeter eller to unna å utlikne. I stedet kontrer Chelsea inn 3-1-scoringen. Denne gang er det Conor Gallagher som serverer Jackson på blank kasse. Da var Tottenham møre, og kort tid før slutt fullfører Jackson sitt hat trick.

  Tottenham
  Kostbart: Micky Van De Ven Forsvant Ut Med Antatt Alvorlig Strekkskade

  Tottenham slikker sår

  Mauricio Pochettino vinner i sin første retur til sin gamle arbeidsgiver, mens Tottenham slikker sår. Tap mot Chelsea er én ting, men Ange Postecoglou vil slite tyngre med å stille et slagkraftig mannskap i de neste kampene. Fraværene av Maddison, Van de Ven og Romero vil naturligvis merkes.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen