More

  Toppoppgjør i Eliteserien

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Bodø/Glimt – Molde er kan hende rundens høydepunkt, men Vålerenga og Viking sparker i gang helgens Eliteserie-runde.

  Det gjøres klart for nok en serierunde i Eliteserien, og de fleste av oss ser naturligvis frem til storkampen mellom Bodø/Glimt og Molde søndag. Lørdagen vies imidlertid til Vålerenga og Viking, som får full oppmerksomhet. Sjekk også at du får med deg vår preview for runden og oddstips for helgens serierunde. Her er vår gjennomgang av samtlige helgens kamper.

  Vålerenga – Viking

  Vålerenga har ikke vært i aksjon siden 11. juni, men det betyr ikke at det har vært begivenhetsløst på Valle. Klubben har tatt farvel med Dag-Eilev Fagermo som trener, og solgt midtbaneprofilen Odin Thiago Holm til Celtic. Jan Frode Nornes har fått det midlertidige ansvaret som klubbens hovedtrener. 50-åringen må umiddelbart løfte stemningen i garderoben. Viking med flott seier lørdag, da de slo formsterke Brann 3-1 hjemme på SR-Bank Arena. To scoringer av Zlatko Tripic, samt nettsus av Lars-Jørgen Salvesen, sørget for siddisenes tredje strake seier i cup og serie. Samtidig har begge Vikings to siste seirer i Eliteserien endt 3-1. Står med 2-1-2 på sine fem bortekamper i år.

  Aalesund – Rosenborg

  Ingen serierunde for Aalesund i helgen, så sunnmøringene har dermed hatt spillefri siden 11. juni. Da endte det med tap, som det så altfor ofte har gjort denne sesongen. Tromsø vant 3-2 på Color Line Stadion, så tangotrøyene står dermed med bare fire poeng etter 11 kamper, og holder stø kurs mot OBOS-ligaen. Svein Maalen fikk en marerittstart i jobben som Rosenborg-trener. Trønderne lå fortjent under 0-3 til pause mot Sarpsborg 08, og ble tidvis rundspilt av gjestene fra Østfold. RBK tapte fullt fortjent, og Maalen har trolig begynt å ane konturen av størrelsen på jobben han har foran seg om RBK-sjef. Er nødt til å slå tilbake på Color Line Stadion. 

  Sverre Nypan, Rosenborg. Eliteserie-Helgen. Eliteserien
  Sverre Nypan, Rosenborg.

  Brann – HamKam

  Brann gikk på et sjeldent tap da de røk 1-3 borte mot Viking lørdag kveld. Bård Finne sendte bergenserne i ledelsen, men det sprakk etter hvert for rødtrøyene. Klubben har solgt unna spillerprofiler på løpende bånd de siste ukene, og Eirik Horneland medgir at han er bekymret for bredden i troppen, og det er fremdeles fem serierunder til det norske overgangsvinduet åpner. HamKam skapte noen vanvittige sjanser i sluttminuttene mot Odd, men fikk utrolig nok ikke uttelling. Dermed tapte hedmarkingene ufortjent 0-1, og gikk på sitt fjerde strake tap i Eliteserien. Kamma har nå dessuten spilt åtte på rad i serien uten seier, og har tatt bare ett poeng i denne perioden.

  Haugesund – Odd

  Haugesund ga Molde kamp om poengene på Aker Stadion, men røk likevel 0-1 i rosenes by. Dermed røk seiersrekken på to kamper, og ligger fremdeles utsatt til på tabellen. Bedre ble det ikke at Sory Diarra ble utvist helt på tampen i oppgjøret mot Molde, og den viktige angrepsspilleren må dermed sone karantene når Odd kommer på besøk. Telemarkingene ankommer Haugesund på ryggen av en fin 1-0-seier borte mot HamKam. Odd var ikke det beste laget på Briskeby, men Leon Hiens scoring åtte minutter før full tid ble forskjellen på lagene. Og aller bakerst stod Leopold Wahlstedt som en levende vegg i Odd-buret, og holdt unna i noen vanvittige sluttminutter.

  Lillestrøm – Tromsø

  Tre uker spillefri har gitt Geir Bakke og Petter Myhre plenty med tid til å terpe på detaljene på treningsfeltet. LSK var sist i aksjon 11. juni, og fikk da en liten oppreisning fra cupfinaletapet, da de fikk med seg 2-2 mot Brann i Bergen. Eskil Edh og Kristoffer Tønnesen scoret målene for romerikingene, og dermed gikk Akor Adams en sjelden gang målløs av banen – spissen med hele ti seriemål så langt i år. Tromsø snudde 0-1 til 2-1 i søndagens hjemmekamp mot Stabæk, og fortsetter dermed den strålende formen. Har nå vunnet syv strake i alle turneringer, og fire på rappen i Eliteserien. Vegard Erlien ble matchvinner fra straffemerket i oppgjøret mot bæringene. 

  Sarpsborg 08 – Sandefjord

  Sarpsborg 08 spilte ball i hatt med Rosenborg på Lerkendal, og vant fullt fortjent 3-0 på Lerkendal i helgens runde. Christopher Bonsu Baah var en pest og en plage for RBK-forsvaret, og skapte hele tiden trøbbel for vertene. Kristian Fardahl Opseth stod for kampens C-moment, da han på vakkert vis la på til 3-0 på et frispark fra drøyt 20 meter. Ingen kamper for Sandefjord siden 2-3-tapet mot Haugesund 11. juni. Da leverte vestfoldingene en horribel førsteomgang, så kampen var i realiteten tapt allerede ved halvspilt. Hevet seg imidlertid noe i andreomgang, men den andre reduseringen kom ikke før på overtid, og dermed var det for sent å drømme om noen opphenting. 

  Bodø/Glimt – Molde

  Mestermøte på Aspmyra. Molde vant kan hende bare 1-0 hjemme mot Haugesund søndag, men de regjerende mesterne så tidvis svært imponerende ut. Ola Brynhildsen ble matchvinner med sin scoring syv minutter før pause, og etter en trøblete start på kampen, spilte Molde seg stort opp. Har tapt og vunnet annenhver kamp i de fem siste bortekampene sine, og variert voldsomt i prestasjonene. Bodø/Glimt sløste med sjansene, og gikk dermed på sesongens første tap søndag kveld, da Strømsgodset slo dem 2-0. Det var noe nært et under at serielederne gikk målløse av banen, men må uansett finne seg i et relativt klart favorittstempel her. 

  Stabæk – Strømsgodset

  Kasper Høgh var involvert i det meste i Stabæks bortevisitt mot Tromsø i helgen. Dansken sendte bæringene i føringen, før han selv ble korrekt utvist på tampen. I mellomtiden hadde Tromsø snudd oppgjøret, og vant til slutt 2-1 på Romssa Arena. Stabæk er atskillig bedre hjemme enn borte, og har spilt fire strake på Nadderud uten å tape. Strømsgodset ankommer Bærum stinne av selvtillit etter å ha slått Bodø/Glimt 2-0 på Marienlyst sist helg. Tobias Gulliksen kronet en mesterlig kamp da han lekkert chipet inn kampens siste scoring og punkterte oppgjøret mot serielederne. Dermed har Jørgen Isnes’ mannskap skalpene til både Vålerenga og Bodø/Glimt fra de to siste kampene.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen