More

  Toppkamp i Kristiansund

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Toppkamp i Kristiansund når nordmøringene tar imot Start denne OBOS-runden.

  Vi har kommet halvveis ut i sesongen, og etter tre ukers sommerferie, er det endelig på tide med litt OBOS-ball igjen. Previewen er allerede ute, og her går vi helgens runde enda litt nærmere i sømmene, som blant annet byr på toppkamp i Kristiansund, og topp mot bunn i hovedstaden.

  Skeid – Fredrikstad

  Skeid hadde svært godt av en sommerferie, all den tid vårsesongen ble avsluttet med bare ett poeng på de fire siste kampene før sommerpausen. 0-0 i siste kamp borte mot Åsane, og Oslo-laget har en formidabel jobb foran seg i andre halvdel. Har fem poeng opp til sikker plass, og vunnet bare én av syv hjemmekamper i år. Fredrikstad har levert over de fleste sine forventninger. Brukte vårsesongen på å slå seg opp som OBOS-ligaens desidert gjerrigste lag under den nye treneren Mikkjal Thomassen, og virker å være svært godt rustet til et opprykk. Tapte ikke én eneste kamp i vårsesongen, men det er faktisk ikke helt utenkelig at østfoldingene går ubeseiret gjennom sesongen, uten å rykke direkte opp.

  Toppkamp I Kristiansund
  Toppkamp I Kristiansund 5

  Jerv – Moss

  Jerv hadde en berg-og-dalbane av en vårsesong. Så ut som et nedrykkslag innledningsvis, før en skikkelig oppsving i form tok dem inn i kvalikbildet. Vårsesongen ble imidlertid avsluttet med to tap på de tre siste, og rett før ferien fikk det skikkelig stryk av Sogndal med hele 1-5 i sekken. Har vunnet alle sine tre siste hjemmekamper. Moss har vært en OBOS-ligaens mest positive overraskelser i år, og Thomas Myhre har foreløpig gjort alle forhåndstips om dundrende nedrykk til skamme. Moss er faktisk med og kjemper om kvalik til Eliteserien, og fra sin syvendeposisjon, har de bare poenget opp til Moss på kvalik før helgens dobbelrunde. Vant sågar sine to siste kamper før ferien.

  Kristiansund – Start

  Kristiansund var den klareste opprykksfavoritten av dem alle, men har vært en skuffelse halvveis ut i sesongen. Nordmøringene avsluttet vårsesongen med 2-3-tap borte mot Raufoss, og har vunnet under halvparten av kampene sine så langt i år. Det er imidlertid mange poeng igjen å spille om, og KBK har bare fire poeng opp til Fredrikstad på direkte opprykk. Start har ikke hatt en spesielt god vårsesong, og var ventet å være en av de fremste utfordrerne om en av opprykksplassene. Foreløpig holder poengfangsten bare til en sjetteplass, men vant imidlertid to av sine siste tre før ferien, inkludert 3-0-triumf over Mjøndalen i siste kamp av vårsesongen.

  Toppkamp I Kristiansund
  Toppkamp I Kristiansund 6

  Mjøndalen – Hødd

  Mjøndalen åpnet sesongen forferdelig, og virket å være en av ligaens klareste dumpekandidater. Har imidlertid klart å manøvrere seg opp til en tiendeplass, men avsluttet likevel vårsesongen med to strake tap, inkludert 0-3 for Start. Kevin Nicol har fått en vanskelig start i sin første fulle sesong som MIF-sjef. Hødd åpnet sesongen forrykende etter opprykket fra PostNord-ligaen, men siden har det meste falt i fisk. Vant bare 1 av de 11 siste kampene sine, etter å ha åpnet sesongen med 2-2-0. Hødd tapte alle sine tre siste kamper før ferien, uten å score ett eneste mål, og framstår akkurat nå som kanskje OBOS-ligaens svakeste lag. 

  Bryne – Ranheim

  Bryne har sett ut som et nedrykkslag nesten i hele år, men klarte å ta seg sammen på tampen av vårsesongen. Avsluttet første halvdel av 2023 med to seirer på de tre siste, som har tatt dem opp på sikker plass på tabellen. Er nok avhengig av god form hjemme på Jæren for å sikre plassen, og her har de også tapt bare to av åtte. Ranheim åpnet kjempefriskt under Kåre Ingebrigtsens nye lederskap, men siden har hverdagen innhentet dem og vel så det. Avsluttet vårsesongen med fire strake tap, inkludert to dundrende nederlag i form av 0-4 og 0-5 mot Fredrikstad og Sandnes Ulf. Ingebrigtsen har hatt liten tid til hvile i ferien, og har hatt atskillig å rette på.

  KFUM Oslo – Åsane

  Snakk om to å levere to halvdeler i en halvsesong. KFUM Oslo åpnet 2023 uten seier i de seks første kampene sine, bare for å vinne syv av sine neste ni. Det har tatt hovedstadslaget godt opp på øvre halvdel av tabellen, og er faktisk med og kjemper om en av de direkte opprykksplassene. Hårfin 1-0-seier mot Hødd i siste kamp før ferien. Åsane var et av lagene som slet aller tyngst i vårsesongen, og ingen har tatt færre seirer enn bergenserne så langt i 2023 (1). Har imidlertid spilt bedre enn hva poengfangsten skulle tilsi, og avsluttet vårsesongen ubeseiret på de fire siste (1-3-0). Deres eneste seier hittil i år, kom på bortebane mot Bryne.

  Toppkamp I Kristiansund
  Toppkamp I Kristiansund 7

  Kongsvinger – Raufoss

  Kongsvinger var det store formlaget fremfor noen avslutningsvis i vårsesongen, og hadde formidable 7-1-0 på sine åtte siste kamper før ferien. Formtoppen tok dem helt til topps av tabellen før ferien, og Vegard Hansen har gjort en formidabel jobb etter ankomst Gjemselund. Har sågar hentet forsterkninger i sommer, og virker rustet for opprykk. Raufoss er strålende på sitt beste, og bortimot håpløse når de ikke har dagen. Var veldig gode i siste kamp før ferien, da de slo opprykksfavoritt Kristiansund 3-2 hjemme, og har også skalpen mot Viking i cupen å se tilbake på. Er imidlertid redselsfulle på bortebane, og tapte alle sine fem siste bortekamper.

  Toppkamp I Kristiansund
  Toppkamp I Kristiansund 8

  Sandnes Ulf – Sogndal

  Sandnes Ulf har kanskje det laveste bunnivået av alle i OBOS-ligaen, men avsluttet likevel vårsesongen med ellevill 5-0-seier borte mot Ranheim. Før stortriumfen og 3-3 mot Åsane, hadde sandnesingene tapt tre strake, og ligger et stykke på nedre halvdel av tabellen. Er bedre borte enn hjemme, og har vunnet bare to kamper på eget gress i år. Sogndal er absolutt å regne med blant opprykkskandidatene, og spiller tidvis feiende flott offensiv fotball. Tore André Flo er virkelig i ferd med å få dreisen på mannskapet sitt, og sogningene er bare to små poeng bak Fredrikstad på direkte opprykk før høstsesongen setter i gang. Scoret ni mål på de to siste kampene før ferien.

  OBOS-runden ser du som vanlig på TV2.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen