More

  OBOS-ligaen: Endelig høstsesong!

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  OBOS-ligaen er tilbake etter sommerferie. Nå er det endelig klart for høstsesong i den nest øverste divisjonen.

  Etter tre spillefrie helger, er det endelig duket for høstsesong i OBOS-ligaen. Etter en litt traurig start på sesongen, målmessig, fikk vi etter hvert servert en spektakulær høstsesong, som bød på flere overraskelser. Det var nemlig få som hadde trodd at Vegard Hansens nyetablerte Kongsvinger skulle lede an resten av opprykksfeltet ved halvspilt sesong, samtidig som de fleste regnet med at Moss skulle være den aller største dumpekandidaten. Østfoldingene har imidlertid gjort alle forhåndstips til skamme, og er i stedet med i kampen om en kvalikplass til Eliteserien.

  FÅ MED DEG VÅR 160 SIDERS LIGASTART-SPESIAL

  Høstsesong
  Kongsvinger Og Sander Marthinussen Flyr Høyt I År.

  Denne uken er det duket for dobbelrunde i OBOS-ligaen, i alle fall i dette nummeret av Tipsbladet. Helgens ligarunde, som sparkes i gang allerede i kveld mellom Skeid og Fredrikstad, er et vaskeekte oppgjør mellom topp og bunn. Ingen tok færre poeng enn oksene fra hovedstaden i første halvdel av sesongen, mens Fredrikstad er eneste gjenværende ubeseirede lag i OBOS-ligaen. FFK har også rustet opp stallen i sommer, og har fått hentet inn RBK-spissen Oscar Aga på lån fra Trondheim, som forhåpentligvis for deres del, skal skyte østfoldingene til høyst etterlengtet retur til toppdivisjonen.

  Saften suser

  Helgens aller største høydepunkt finner vi imidlertid på Nordmøre. Kristiansund tar imot Start til toppkamp på Kristiansund stadion, og duellantene var blant de aller største opprykksfavorittene før avspark i 2023. Ingen av lagene har imidlertid klart å leve opp til forventningene, og begge er på etterskudd bak de direkte opprykksplassene. KBK har sågar mistet viktige Sander Kartum til Brann, og i Kristiansand er det som alltid turbulent utenfor banen. Kristiansund er avhengige av å få en god start på høstsesongen, for etter helgens toppoppgjør, venter nok en vrien kamp, i form av hjemmesterke Sogndal på Fosshaugane Campus.

  Høstsesong
  Benjamin Stokkes Høstsesong Får En Tøff Start På Høstsesongen.

  Sogningene er blant OBOS-ligaens mest attraktive lag å se på for tiden, og Tore André Flo har virkelig fått skikk på det offensive i saftbygda. Sogndal avsluttet vårsesongen forrykende med to strake seirer og ni scorede mål, og bør være en godt backet outsider til å kapre en av de direkte opprykksplassene til Eliteserien.  

  Bunnlagene skiller seg ut

  I motsatt ende av tabellen er det tre lag som har skilt seg ut med negativt fortegn. Aller nederst finner vi Åsane og Skeid, som begge står med bare 11 poeng hver, og begge har hele fem poeng opp til Bryne, som ligger på den første trygge plassen i divisjonen. Åsane er imidlertid tro til sin sjarmerende spillestil, som strengt tatt burde gitt flere poeng enn den har gitt så langt i år, og er kan hende bare noen små justeringer unna å kapre atskillig flere poeng i andre halvdel av sesongen. På kvalikplassen for å unngå nedrykk, finner vi Hødd, som så sent som i fjor spilte sin daglige fotball i PostNord-ligaen. Møringene imponerte voldsomt innledningsvis etter opprykket, men har falt kraftig igjennom etter hvert som sesongen har skredet frem. 

  Høstsesong
  Blir Det Flere Poeng På Åsane I Ande Halvdel Av Sesongen?

  Hvordan resten av Hødds sesong blir kan faktisk bli avgjort i løpet av denne dobbelrunden. Bunnlaget skal nemlig opp mot to lag som er plassert godt på nedre halvdel, og tap i begge oppgjør mot Mjøndalen og Sandnes Ulf kan meget vel bli skjebnesvangert.  

  En kan bare håpe at andre halvdel av vårsesongen blir like underholdende som første halvdel. Første akt av del to sparkes i gang denne helgen med stor brask og bram, og vi håper dere gleder dere like mye som oss. God fornøyelse! 

  Helgens spill

  FAVORITTEN: 

  Mjøndalen – Hødd 
  TIPS 
  H til 1,92 i odds hos Norsk Tipping 

  LURINGEN: 

  Jerv – Moss 
  TIPS 
  U til 3,60 i odds hos Norsk Tipping 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen