More

  Premier League: Scoringsgaranti

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Kampen om Premier League-tittelen fortsetter, etter at forrige helgs toppoppgjør endte med hjemmeseier til Arsenal mot Liverpool. De to nevnte er uansett bare utfordrere, mens Manchester City nå er de aller flestes store favoritt til å hente hjem enda en Premier League-pokal. Liverpool og Manchester City blir denne helgen tunge hjemmefavoritter, når de får besøk av henholdsvis Burnley og Everton.

  Premier League: Scoringsgaranti Alisson Becker Liverpool Premier League
  Premier League-Runden: Luverpool Blir Storfavoritt, Tross Fadesen Mot Arsenal Forrige Helg

  For Arsenal venter en noe tøffere utfordring. The Gunners har ikke slått West Ham på tre forsøk, og skulle det gå galt også denne gang vil seieren mot Liverpool være et raskt glemt kapittel. Da blir Artetas menn hengende etter igjen. Det er ikke engang to måneder siden West Ham slo Arsenal 2-0 på bortebane, mens de vant med to måls margin også i ligacupmøtet på London Stadium i november.

  Les også: Alt du trenger vite om Championship-runden

  Vinn eller forsvinn for United

  Denne helgs toppoppgjør spilles på Villa Park, og det er en god gammeldags sekspoenger som tar avspark søndag. Med hjemmeseier vil det skille elleve poeng fordel Villa, mens Manchester United med seier bare vil ha fem poeng frem til den helgens motstander. Det blir med andre ord noe av en «være eller ikke være-kamp for United, mens Villa uansett må snu sin svake trend for å holde Tottenham bak seg.

  Premier League
  Premier League-Runden: Villa Må Klare Seg Uten Ezri Konsa I Søndagens Topp 4-Duell Mot United

  Tottenham kastet forrige helg bort poeng etter to ganger å ha ledet mot Everton, før de denne helgen får besøk av et helt uforutsigbart Brighton. Det eneste vi noe nær kan garantere fra denne kampen er scoringer. Dette er Premier Leagues to mest løsslupne lag, både offensivt og defensivt, og ingen av de siste 25 innbyrdes har endt målløst. Oddsen på Brighton er uansett så spennende, at det den ikke kan stå urørt.

  Ferdigspilt for The Blades

  Sheffield United kommer rett fra pinlig 0-5-tap hjemme mot Aston Villa, og bare manglende interesse fra Villa-spillerne gjorde at ikke braknederlaget ble enda styggere. Hjemmefansen tuslet hjemover allerede i god tid før pause, og de aller fleste av dem har nok for lengst innsett at det neste sesong vil spilles Championship-fotball på Bramall Lane. Drømmen om The Great Escape vil nok likevel trekkes frem igjen om det skulle bli tre poeng med hjem fra kampen mot Luton Town denne helgen. Det ble imidlertid bare ett av seks mulige poeng mot Town i The Championship forrige sesong, mens det endte med 3-2-seier til Luton i deres aller første innbyrdes møte i Premier League.

  Premier League
  Bunnoppgjør: Luton Kan Slukke Sheffield Uniteds Beskjedne Drøm Om Fortsatt Premier League-Spill

  Luton har blitt hele Englands nye kjæledegge, og Rob Edwards menn er da også av ligaens mest underholdende lag. 14 scorede mål er notert fra siste fem kamper, men på minussiden må det noteres at man på besøk hos Newcastle forrige helg ga bort poeng etter å ha ledet 4-3. Fire scorede mål på bortebane skal helst holde til seier, om ny Premier League-kontrakt skal kunne sikres. Den manglende kynismen lar vi uansett glatt passere, da vi elsker å se Luton spille ball om dagen.

  Med hjemmeseier på Kenilworth Road vil vi gå langt i å bekrefte Sheffield Uniteds nedrykk, mens det samme gjelder for Burnley – om det ender med nederlag på Anfield, som det jo mest trolig gjør.

  Premier League-tipsene

  FAVORITTEN:
  Liverpool – Burnley
  TIPS
  H til 1,15 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:
  Tottenham – Brighton
  TIPS
  B til 3,75 i odds hos Norsk Tipping

  Manchester City – Everton

  Premier League
  Premier League-Runden: Phil Foden Tok Forrige Helg Med Seg Matchballen Hjem

  City havnet under, og slet lenge med å overliste Mark Flekken, men til slutt ble det fortjent seier på besøk hos Brentford. De himmelblå har flust med potensielle matchvinnere, og denne gang var det Phil Foden som – med hat trick – fikset seieren. Er ubeseiret fra siste 14 mot Everton. Ubeseiret fra sesongens første ti hjemmekamper, men tre av de ti har endt i poengdeling. Helt skadefritt, og Pep kan velge sin ellever fra øverste hylle.

  Etter en suveren periode i november og desember, har Everton nå gått seks strake uten seier. Virket på vei mot tap mot Tottenham i helgen, men Jarrad Branthwaite sikret poeng på overtid. Dette var lagets tredje strake poengdeling.  Fem av totalt åtte seirer er hentet på bortebane. Andre Gomes, Abdoulaye Doucoure, Arnaut Danjuma og Dele Alli er ute. Sean Dyche, som i dag feirer 300 kamper som Premier League-manager, har bare vunnet én av 19 kamper mot City.

  Fulham – Bournemouth

  Antonee Robinson, Fulham
  Premier League-Runden: Antonee Robinson Og Fulham Er Inne I Tung Periode

  Fulham står med bare én seier fra siste syv Premier League-kamper, etter at de på utilgivelig vis rotet bort 2-0-ledelse mot Burnley forrige helg. Sluttet å spille ball da 20 minutter gjensto, og for første gag siden 2018 mislyktes man å vinne en kamp med tomålsledelse på innerlomma. Har nå tillatt 26 baklengs på bortebane, flere enn hele forrige sesong. Harry Wilson, Issa Diop, Raul Jimenez og Adama Traore er skadet. Calvin Bassey og Alex Iwobi er på landslagsoppdrag.

  Etter en lang og god periode inneholdende åtte strake uten tap, har Bournemouth nå mislyktes å vinne noen av sine siste fire. Ledet, men måtte nøye seg med ett poeng, da Philip Billing så rødt hjemme mot Nottingham Forest forrige helg. Slo enkelt Fulham 3-0 på Vitality i omvendte Premier League-møte i desember, og er ubeseiret fra siste åtte på Craven Cottage. Tyler Adams, James Hill, Max Aarons, Darren Randolph og Ryan Fredericks er skadet. Philip Billing er suspendert.

  Liverpool – Burnley

  Mye fokus på blemmene fra Alisson og Van Dijk, men sannheten er at Liverpool ble utspilt og tapte fortjent på besøk hos Arsenal. Det offensive presset var aldri i nærheten av å fungere, og Klopps menn maktet aldri å utfordre hjemmelaget. Klopp valgte nok feil da han prioriterte Gakpo fremfor Nunez, mens Ryan Gravenberch aldri maktet å erstatte Szoboszlai. Conor Bradleys aggressivitet var også savnet. Bradley, Thiago, Stefan Bajcetic, Joel Matip, Dominik Szoboszlai , Mo Salah, Kostas Tsimikas og Ibrahima Konate mister helgens kamp. Wataru Endo er tilbake.

  Burnley ble utspilt i en time mot Fulham, men en flott sluttspurt sikret poeng etter to scoringer av Chelsea-lånet David Datro Fofana. Den tidligere Molde-spilleren ble da første Burnley-spiller med to scoringer i en og samme Premier League-kamp denne sesongen. Det er 19 år siden et lag overlevde i divisjonen med så lite som13 poeng fra 23 kamper, som The Clarets står med nå. Har tatt ledelsen i fore av siste seks mot Liverpool på Anfield. Nathan Redmond, Luca Koleosho, Charlie Taylor og Jordan Beyer er skadet.

  Luton – Sheffield United

  Luton har tatt poeng fra seks av sine siste syv kamper, og er over streken. Imponerte stort i 4-0-seieren mot Brighton, og fulgte opp med fire nye scoringer da Newcastle ble holdt til 4-4 på St. James’ Park forrige helg. Town har ikke bare kurs mot ny kontrakt, Rob Edwards’ utvalgte er også divisjonens mest underholdende lag. Mads Andersen, Marvelous Nakamba, og Thomas Lockyer er skadet, mens Teden Mengi er usikker. Nyankomne Daiki Hashioka blir ikke klar.

  Mens Luton etter opprykket har blitt hele Englands kjæledegger, har Sheffield United bare bekreftet at de ikke holder mål. Mot Aston Villa ruslet hjemmefansen mot utgangsportene på Bramall Lane allerede da det etter en halvtime sto 4-0 til gjestene. Det kunne fort endt 0-8 som mot Newcastle, men Villa sa seg fornøyd med fem. Ivo Grbic, John Egan, George Baldock, Daniel Jebbison, Max Lowe og Chris Basham er skadet. Oli McBurnie er usikker. Rhian Brewster er tilbake etter suspensjon.

  Tottenham – Brighton

  Tottenham
  Premier League-Runden: Heung Min-Son Er Tilbake I Spill For Klubblaget

  Etter bare 2 scoringer fra første 39 ligakamper i Tottenham-drakt, har Richarlison omsider begynt å score mål igjen. Mot gamle kjente i Everton sørget han lørdag for både 1-0 og 2-1-ledelse, og da blir det uventet kamp om spissplassen når Heung Min Son nå returnerer hjem fra landslagsoppdrag. Det ble uansett bare ett poeng mot Everton, og igjen skyldtes det hasardiøst forsvarsspill. Giovani Lo Celso, Manor Solomon og Ryan Sessegnon er skadet. Heung-Min Son og Yves Bissouma er tilbake.

  Brighton ble filleristet av Luton, og 0-4-tapet på Kenilworth Road var tredje strake målløse kamp for The Seagulls. Slo kraftig tilbake, da erkerival Palace ble slått 4-1 på Amex lørdag. Er ubeseiret fra siste ti hjemmekamper, men på fremmed gress har man bare vunnet 3 av 11. James Milner, Simon Adingra, Solly March, Joel Veltman, Joao Pedro og Julio Enciso er ute, men Karou Mitoma er tilbake.

  Wolves – Brentford

  Premier League: Pedro Neto
  Premier League-Runden: Wolves Scorer Plutselig Mål På Bestilling

  Wolverhampton var tippet nord- og ned etter tumultene rett før ligastart, men Gary O’Neil har på imponerende vis heller gjort ulvene til en outsider i kamp om plass i Europa. Leverte en flott prestasjon da man via hat trick av Mathias Cunha banket Chelsea 4-2 på Stamford Bridge. Fem av siste seks kamper har gitt poeng, og etter all prat om manglende offensive kvaliteter har man på disse seks kampene leverte 16 scoringer. Skadefritt, og nå er også Hee-Chan Hwang og Boubacar Traore tilbake fra landslagsoppdrag.

  Brentford tok ledelsen, og tillot fansen å drømme om en tredje strake ligaseier mot Manchester City, men egentlig var man aldri i nærheten av poeng. Til det var overmakten for stor. Siste åtte kamper har bare gitt totalt tre poeng. Lagets alle siste elleve Premier League-seirer er tatt i London. Utenfor hovedstaden har The Bees bare tatt to poeng fra siste 30 mulige. Bryan Mbeumo, Aaron Hickey, Kevin Schade, Joshua Dasilva og Rico Henry er skadet. Yoane Wissa og Frank Onyeka er fortsatt på landslagsoppdrag. 

  Nottingham Forest – Newcastle

  Nottingham Forest har fortsatt ikke vunnet i 2024, og nå venter i rask rekkefølge kamper mot Newcastle, West Ham, Aston Villa, Liverpool og Brighton. Har bare to poengs forsprang på nedrykksstreken, og når det i tillegg varsles mulig poengtrekk er det naturlig nervøs stemning på City Ground. Bekymrende er det også at Chris Wood er strekkskadet og blir ute i flere uker. Gonzalo Montiel er også ute, mens Morgan Gibbs-White er usikker.

  Newcastle måtte grave dypt for å redde 4-4 og poeng hjemme mot Luton, og da mye grunnet åpenbar feil av manager Eddie Howe. Dan Burn ble til stadighet fraløpt på venstrebacken, men Howe gjorde ikke forandringer før gjestende Town ledet 4-2 og var på vei mot full pott. Alexander Isak, Nick Pope, Joelinton, Anthony Gordon, Elliot Anderson, Joe Willock, Javier Manquillo, og Matt Targett er skadet. Sandro Tonali er suspendert.

  West Ham – Arsenal

  Premier League
  Premier League-Runden: West Ham Har Vunnet Sine Siste To Mot Arsenal

  West Ham skapte godt med sjanser, og vant skuddstatistikken 22-12, men var aldri opp mot sitt beste og tapte til slutt fortjent 0-3 på besøk hos Manchester United. Lucas Paqueta er sårt savnet, mens lånet av Kalvin Phillips virker å være en feilvurdering. Dette var uansett lagets første tap på syv kamper, og fortsatt henger man godt med i kampen om plass i Europa. Ubeseiret hjemme (i alle turneringer) siden tidlig oktober. Lucas Paquetá og Michail Antonio er skadet. Alphonse Areola er usikker.

  Arsenal storspilte og vant fortjent toppkampen mot Liverpool. Drømmen om ligatittel lever i beste velgående. Med tap ville man vært åtte poeng bak Liverpool, men i stedet leverte man sesongbeste og ga aldri de høytflyvende gjestene noen mulighet. Ingen av de siste tre mot West Ham er vunnet. Jurrien Timber, Fabio Vieira, Oleksandr Zinchenko og Thomas Partey er skadet. Gabriel Jesus er usikker. 

  Aston Villa – Manchester United

  Etter skuffende prestasjoner mot Everton og Newcastle, slo Villa tilbake med 5-0-seier på besøk hos tabelljumbo Sheffield United. Ledet 4-0 etter en halvtime, men valgte da besynderlig nok å si seg fornøyd med økten. En strek i regningen var det også at stopperbauta Ezri Konsa forsvant ut med kneskade, og trolig blir borte i fire uker. 9-1-1 og 19 plussmål fra første 11 hjemme på Villa Park. Tyrone Mings, Emiliano Buendia, Jhon Duran og Ezri Konsa er skadet. Lucas Digne er usikker, men Pau Torres er tilbake.

  Den unge og lovende trioen Garnacho, Højlund og Mainoo, samt nøkkelspillere tilbake etter skade, gjør den store forskjellen når United nå viser etterlengtede bevis på stabilitet. Kn for første gang denne sesongen notere fire strake seirer i alle turneringer. En strek i regningen var det uansett at Lisandro Martinez forsvant ut med ny skade. Mason Mount, Tyrell Malacia, Anthony Martial og Aaron Wan-Bissaka er også ute. Tre siste mot Villa er vunnet.

  Crystal Palace – Chelsea

  Premier League
  Premier League-Runden: Roy Hodgson Sitter Utrygt I Jobben Som Palace-Manager

  Alt tyder på at Roy Hodgson nå snart pensjoneres fra jobben som Crystal Palace-manager. Kun 4 av siste 17 Premier League-kamper er vunnet, men de stadige skadene på nøkkelspillere som Eze og Olise gjør da også oppgaven vanskelig. Fansen startet sine protester mot styre og manager allerede før det lørdag endte med fortjent 1-4-tap mot erkerival Brighton. Cheick Doucoure, Eberechi Eze, Michael Olise, Marc Guehi og Rob Holding er skadet.

  Chelsea står på stedet hvil, til tross for sine enorme investeringer. Etter søndagens fortjente 2-4-tap hjemme mot Wolves står man med åtte baklengs på en snau uke, og siden Mauricio Pochettino i sommer overtok som ny manager har Chelsea nå røket på ti Premier League-tap. Opptur da Aston Villa ble banket 3-1 på Villa Park, i midtukens omkamp i FA-cupen. Reece James, Ben Chilwell, Robert Sanchez, Marc Cucurella, Romeo Lavia, Trevoh Chalobah og Wesley Fofana er skadet. Levi Colwill er usikker.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen