More

  Topp 10 Europa: Bellingham skinner sterkest

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  TOPP 10 EUROPA: Vi kårer kontinentets beste overganger.

  Også det europeiske overgangsvinduet er nå stengt og det er dermed på sin plass med en oppsummering av de ti største overgangene denne sommeren også der. Merk at ingen spillere til engelske klubber er med i denne oversikten siden de har fått sin velfortjente plass her. Heller ingen salg til Saudi-Arabia er med.

  Topp 10 Europa-overganger

  10. Gonçalo Ramos

  Benfica til Paris Saint-Germain 
  Lån 
  Spiss 
  22 år 

  Paris Saint-Germain har vært meget aktive på overgangsvinduet denne sommeren og figurerer mange ganger i denne oversikten. Først ut er Gonçalo Ramos som tidlig ble hentet fra Benfica. Prisen skal ha vært på 80 millioner euro, men for å unngå økonomiske begrensninger er det i første rekke skrevet ned som et lån. Ramos fikk sitt gjennombrudd for Portugal under VM i Qatar i fjor og slo til med hattrick i 1/8-finalen mot Sveits. Totalt ble det fire scoringer på fem landskamper i fjor og 19 mål i ligaen for Benfica. Starten i Frankrike har vært langt mer forsiktig, men det samme gjaldt jo for Darwin Núñez for ett år siden i Liverpool. Det er spilleren Ramos erstattet i Benfica.  

  9. Milan Skriniar

  Inter til Paris Saint-Germain 
  Gratis 
  Stopper 
  28 år 

  Milan Skriniars overgang til Paris Saint-Germain ble klar allerede i slutten av januar. Stjernestopperen var da på utgående kontrakt og ble fristet av den franske storklubbens tilbud. Det endte dermed med 246 kamper for Inter, klubben han hadde vært i siden 2017. I den perioden ble det seriemesterskap, to italienske cuptitler og to italienske supercuptitler. Slovaken har lenge vært ansett som én av verdens beste midtstoppere og i Paris ble han sett på som den ideelle erstatter for Sergio Ramos. Ved presentasjonen 6. juli uttalte 28-åringen: 

  – Jeg er veldig glad for å være en del av denne fantastiske klubben. PSG er en av de beste klubbene i verden med spillere i verdensklasse og fantastiske fans. 

  Topp 10 Europa
  Milan Skriniar (Til Høyre) Er Godt Fornøyd Med Å Være På Plass I Psg.

  8. João Cancelo

  Manchester City til Barcelona 
  Lån 
  Back 
  29 år 

  Barcelona brukte tid på å få finansene i orden, men til slutt fikk de i stand låneovergangene de ønsket seg i form av João ganger to. Cancelo var lenge et av Pep Gurdiolas første navn på blokka, men etter hvert som den anvendelige backen uttrykte sin misnøye stadig mer høylytt, ble han straks sendt på dør, i første omgang til Bayern München. Tyskerne var ikke interessert i å hente ham på permanent basis, og det ble tidlig klart i sommer at Barcelona var fristet til en låneovergang. Den kom i stand helt på tampen av vinduet, og fikk omsider bukt med sitt langvarige problem på høyreback. Cancelo er en tittelgrossist etter å ha vunnet ligatitler i fleng med både City og Bayern, og ventes å ta umiddelbar plass på Barcas høyreback, slik at Jules Koundé omsider kan spille midtstopper igjen. 

  7. João Félix

  Atlético Madrid til Barcelona 
  Lån 
  Angrepsspiller 
  23 år 

  João Félix sin karriere er besynderlig, helt fra Atlético Madrid bladde opp tresifret antall millioner euro for ham i 2019. Den silkemyke teknikeren er en av Fotball-Europas aller beste spillere på sitt beste, men har hatt store problemer med å vise stabiliteten som kreves for å lykkes på aller øverste nivå. Portugiseren fikk en halv sesong på lån i Chelsea forrige sesong, men etter å ha blitt utvist i debuten, fikk han en verst tenkelig start i London, og ble en stadig mer perifer skikkelse i Premier League. João Félix viser i ny og ne glimt av hvilken fantastisk fotballspiller han kan være, men dessverre litt for sjeldent. Xavi tror imidlertid han sitter på oppskriften for å få det beste ut av 23-åringen, og lykkes han, bør veien til en permanent overgang til Camp Nou ikke være altfor lang. Karrieren i Atlético Madrid er uansett over. 

  Topp 10 Europa
  João Félix Ble Aldri Noen Hit I Madrid.

  6. Manuel Ugarte

  Sporting CP til Paris Saint-Germain 
  60 millioner euro 
  Midtbanespiller 
  22 år 

  Manuel Ugarte ble allerede forrige sesong omtalt som én av verdens beste defensive midtbanespillere da han spilte for Sporting CP. De 60 millioner euroene Paris Saint-Germain betalte i sommer kan vise seg å være et skikkelig kupp, i hvert fall når vi ser hva Chelsea betalte for Roméo Lavia og Moisés Caicedo. Ugarte har nemlig tatt Ligue 1 med storm og vært svært sentral for hovedstadsklubben denne sesongstarten. Selv om sesongen nettopp har startet har 22-åringen allerede hatt 41 ballgjenvinninger i Ligue 1 og fungerer som en ugjennomtrengelig mur foran Paris Saint-Germain-forsvaret. Siden 2006/07-sesongen er det kun Thiago Motta som har hatt flere gjenvinninger for PSG i løpet av de fire første ligarundene av en sesong og lagkamerat Lucas Hernandez har allerede stemplet sin nye venn som nye N’Golo Kante.  

  5. Ousmane Dembélé

  Barcelona til Paris Saint-Germain 
  50 millioner euro 
  Kantspiller 
  26 år 

  Ousmane Dembélé forlot ikke Barcelona på gode betingelser. Xavi trodde lynvingens skade- og motivasjonsproblemer var forbi, og 26-åringen hadde en strålende andre halvdel av gullsesongen 2022/23. Dembélé vant tilbake fansens tillit, og leverte målpoeng i bøtter og spann. Derfor var det svært overraskende at han meldte sin interesse om en overgang til PSG da de regjerende Ligue 1-mesterne kom på banen, og etter noen ikke altfor harde forhandlinger, lå 50 millioner euro på bordet hos katalanerne. Salget hjalp imidlertid med å finansiere noen av Blaugranas nyankomne rekrutter denne sommeren, men Dembélé har en X-faktor som kommer til å bli sårt savnet.  

  Topp 10 Europa
  Ousmane Dembélé Forsvant Noe Overraskende Fra Barcelona.

  4. Min-jae Kim

  Napoli til Bayern München 
  50 millioner euro 
  Stopper 
  26 år 

  Var Serie As klart beste stopper forrige sesong og sterkt delaktig i at Napoli sikret seg et etterlengtet seriegull. Det ble imidlertid med ett år i Italia da utkjøpsklausulen på 50 millioner euro naturligvis var satt altfor lavt. Det så lenge ut til at Manchester United skulle sikre seg sørkoreaneren i sommer, men Bayern München meldte så sin interesse. Thomas Tuchel er allerede henrykt over hva nykommeren har vist i starten hos sin nye klubb. Kim var forsvareren som ble færrest ganger passert i Serie A forrige sesong og hadde i tillegg flest pasninger av alle utespillere i de fem største ligaene i Europa. I debuten for Bayern München holdt laget nullen og det er liten tvil om at Bundesligaen her har fått på plass en ny attraksjon.  

  3. Randal Kolo Muani

  Eintracht Frankfurt til Paris Saint-Germain 
  95 millioner euro 
  Spiss 
  24 år 

  Det gikk nesten galt for Randal Kolo Muani denne sommeren. PSG la inn sent på 70 millioner euro som ble kontant avvist. Deretter kom tilbud om Hugo Ekitike motsatt vei, men spilleren motsatte seg den overgangen. Uten en erstatter på plass sto Eintracht Frankfurt fast på at man ikke ville selge. Litt streik fra spilleren samt et sent bud på 95 millioner sikret imidlertid storovergangen rett før vinduet stengte. PSG har dermed fått sin nye stjernespiss og i Randal Kolo Muani har man fått én av Europas mest spennende angrepsspillere. For Eintracht Frankfurts del får man glede seg over enorm avkastning på kun ett år, men 26 mål og 17 assist på 50 kamper for den tyske klubben blir ikke enkelt å erstatte.  

  Topp 10 Europa
  Randal Kolo Muani Har Blitt Hentet Til Paris.

  2. Harry Kane

  Tottenham til Bayern München 
  100 millioner euro 
  Spiss 
  30 år 

  Så forlot altså Harry Kane endelig Tottenham etter 19 troféløse år i Nord-London. Med bare ett år igjen av kontrakten, valgte Daniel Levy til slutt å cashe inn på klubbens toppscorer gjennom alle tider. Levy klarte å unngå å selge til en rivaliserende Premier League-klubb, og Harry Kane er allerede godt i gang med å pøse inn mål i Bavaria. Tre mål har det blitt i hans tre første Bundesliga-kamper, og det sier mye om Kanes kvaliteter at man ikke blir nevneverdig overrasket om han ender opp med å snitte ett mål per kamp i Bundesligaen. At han gir Bayern München sårt tiltrengt slagstyrke på topp, er det imidlertid ingen tvil om, og Thomas Tuchel slipper nå å benytte seg av Eric Choupo-Mouting som toppspiss.   

  1. Jude Bellingham

  Borussia Dortmund til Real Madrid 
  103 millioner euro 
  Midtbanespiller 
  20 år 
   

  Bellingham opp og i mente. Real Madrid-fansen har gitt midtbanefenomenet en velkomst som selv ikke Zidane, Ronaldo eller Beckham fikk. De elsker ham, og kjærligheten er gjensidig. Forrige helg ble han matchvinner i sin første hjemmekamp for sin nye klubb, fire minutter på overtid. Han har scoret i alle Madrids fire første ligakamper etter ankomsten fra Borussia Dortmund. Én ting er målene han har scoret, men enda mer imponerende er den selvfølgeligheten han viser. I en alder av 20 år har han med største selvfølge selv påtatt seg rollen som lagets nye leder og hærfører, og dette er ikke hvilken som helst klubb. Dette er Real Madrid, med verdensstjerner som Luka Modric, Vinícius Júnior og Toni Kroos i garderoben. Bellingham har ankommet Madrid med voldsom tyngdekraft, og alle i den spanske hovedstaden, trekkes naturlig mot engelskmannen.  

  Topp 10 Europa
  Madrid Har Fått En Ny Prins, Jude Bellingham.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen