More

  Hall of fame: Tony Adams

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Fremover vil bli presentere de nyankomne i Premier Leagues hall of fame, og vi starter med en stopperlegende fra Arsenal ved navn Tony Adams.

  Tony Adams og de tre tiårene

  Den harde stopperkjempen som viet hele sin spillerkarriere til klubben fra Nord-London. 

  Arsenals stopperkjempe er fortsatt den eneste spilleren som har ledet sitt lag til ligamesterskapet i tre ulike tiår. Det var en selvfølge at Tony Adams skulle bli en del av ligaens Hall of Fame etter å ha løftet ligapokalen i 1989, 1991, 1998 og til slutt i 2002.  

  Tidlig lederskikkelse  

  Adams viste tidlig lederegenskaper og fikk æren av å bære kapteinsbindet for Arsenal i en alder av 21 år. Daværende manager George Graham beskrev sin nye kaptein som “min kolossale sersjant”, en tittel Adams bar med stolthet gjennom sin 19 år lange karriere i klubben.  

  Mannen som senere skulle få kallenavnet Mr Arsenal, ble signert som ung skolegutt i 1980, og allerede i 1986/87-sesongen var han fast på laget som spilte seg til ligacupfinalen mot Liverpool, et oppgjør Arsenal vant. Et halvår senere var han kaptein for The Gunners, og sammen med forsvarsfireren bestående av Lee Dixon, Nigel Winterburn og Steve Bould ble de et fryktet forsvar for alle angripere. Deres høye press og knallharde offside-linje var banebrytende for hvordan forsvarsspill i fremtiden ville se ut.  

  Harde tak også utenfor banen 

  Til tross for det magiske ligamesterskapet i en ren seriefinale borte mot Liverpool i siste serierunde i 1989 ble det etter hvert viden kjent at Tony Adams slet med alkoholisme. Problemene som startet på midten av 80-tallet førte han inn i flere slagsmål på sine ukentlige pubrunden. Alkoholproblemene ble først allemannseie da han i 1990 krasjet bilen med over fire ganger lovlig alkoholmengde i blodet. Han ble senere dømt til fire måneder i fengsel for gjerningen og startet i ettertid sitt nye liv uten alkohol. Han har i dag skrevet boken “Addicted” og i 2000 startet han opp klinikken Sporting Chance som nå er en av verdens største hjelpesenter for blant andre rusavhengige.  

  Bare måneder etter at Tony Adams hadde lagt alkoholen på hyllen dukket Arsene Wenger opp i 1996 og med det forvant også pubkulturen fra garderoben. Han ble en del av den harde kjernen i nye Arsenal og sammen med David Seaman, Patrick Vieira og Dennis Bergkamp fikk de Manchester United ned fra tronen da de i 1997/98-sesongen tok The Double. I sesongens siste oppgjør kom en halvskadd Adams på banen på stillingen 3-0 og scoret et ikonisk mål for klubben. Feiringen er blitt til statuen som ruver utenfor Emirates Stadium den dag i dag.  

  En karriere preget av tøffe taklinger og dueller satte sin stopper for karrieren i 2002. Han fikk bare ti kamper for klubben den sesongen i det som også ble hans siste ligamesterskap da de igjen sikret seg The Double i England.  

  Mr Arsenal

  Statuen Av Tony Adams Pryder Emirates Stadium
  Hall Of Fame: Tony Adams 2

  Tony Adams står igjen som en av Arsenals største spillere gjennom tidene.  med sine 669 kamper fordelt på 19 år i klubben kan ingen betvile hans kallenavn, Mr Arsenal.  

  Adams vant ligamesterskapet fire ganger, FA-cupen tre ganger og ligacupen to ganger. I tillegg vant han cupvinnercupen med Arsenal i 1994 da de slo Parma 1-0 i finalen. Han fikk også med seg 66 landskamper for England der han også var kaptein for landslaget i to perioder. Til tross for flere utelatelser fra mesterskap med England var han også her den eneste engelskmannen som deltok i mesterskap i tre ulike tiår. Passende nok scoret han det siste målet på gamle Wembley i Englands 2-0 seier over Ukraina i 2000.  

  Tony Adams vil bli husket for sin knallharde linje på banen, men også for sin hjelpsomme hånd for de som trengte hjelp utenfor banen. Tony Adams, fortjent Hall of fame.  

  Ønsker du mer retro? Både Barnsley og Liverpool er back to the 90s i draktsamlingen sin.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen