More

  To scoringer og tre poeng

  Leeds røk med totalt 0-11 over to kamper mot Manchester City forrige sesong, og det var klare forventninger om scoringer også i kveld. Vel hadde Leeds tatt full pott mot både Liverpool og Chelsea, men samtidig sluppet inn syv mål på siste to kamper før VM-pausen.

  Og det var bare spilt minuttet før Erling Braut Haaland nær hadde sendt Peps utvalgte i føringen. Leeds-keeper Meslier sto imidlertid i veien.

  City, og da spesielt Jack Grealish, skuslet bort flust med målsjanser før det – umiddelbart før pause – sto 1-0 til gjestene på Elland Road. Rodri var den som helt fortjent sendte gjestene i ledelsen, og det skulle snart bli mer.

  Syndebukken fra førsteomgang snappet ballen på midtbanen, og denne gang hadde han Erling Braut Haaland ved sin side. Nordmannen pirket ballen i mål til 2-0, i god tid før timen var spilt. 3-0-scoringen var ikke helt ulik, i den forstand at det også her var Grealish og Haaland som samarbeidet – med Premier Leagues suverene toppscorer sist på ballen igjen.

  Med snaue 20 minutter igjen på klokka fikk også hjemmefansen noe å juble for, da Pascal Struijk stanget ballen i nettet bak City-keeper Ederson. Ti minutter senere, og bare tre minutter etter at Haaland hadde misset alene med Meslier, var innbytter Gelhardt et skonummer unna å redusere enda en gang.

  Leeds sto høyt og gjorde et ærlig forsøk den siste halvtimen, men uten egentlig å være i nærheten av å få poeng. Citys 3-1-seier var fortjent, og luka frem til Arsenal er dermed igjen på fem poeng. Leeds er bare to poeng over nedrykksstreken, men med kamp til gode på lagene bak seg på tabellen.

  Torsdag er det lagene i The Championship som stjeler oppmerksomheten, før det fredag dukes for to nye oppgjør i Premier League. Liverpool får da besøk av Leicester, mens Brentford besøker hovedstadsnabo West Ham. Leeds besøker lørdag Newcastle, mens City gjestes av Everton.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen