More

  Tipset lever(er)

  Ingen tvil; det er ingen lag i dette EM som har vist så stabilt spill på høyt nivå som det Italia har gjort til nå.
  Uten å hovere, man la det være sagt med en gang; Tipsbladet tippet italienerne som vinnere av sin første EM-tittel siden 1968 FØR mesterskapet startet.
  Nå står Spania i veien for finalespill mot England eller Danmark. Spania hadde knapt kommet seg over at Luis Enrique hadde reist med EM-flyet uten legenden Sergio Ramos, før de innledet mesterskapet trøblete. Etter en målløs kamp mot Sverige, spilte de 1-1 mot Polen, før de gjorde det de trengte mot Slovakia og vant 5-0. Spania var klar for utslagsrunden. Altså, som det skulle være, men her var det flere spørsmål enn svar.
  Italia slo på rekke og rad Tyrkia, Sveits, Wales, Østerrike, før de kjempet ned Belgia. For det er noe som kjennetegner Mancinis lag; de løper og løper over hele banen og er utrolig tøffe å spille mot.
  Kroatia holdt til ekstraomganger i åttendedelsfinalen (Spania vant 5-3), mens Sveits ble slått etter straffesparkkonkurranse i semifinalen (spansk seier 3-1).
  To av de beste
  Spania og Italia er historisk to av de beste landslagene i verden. Stilen har tradisjonelt vært Spanias stil mot italiensk kynisme. Men Mancinis Azzurri har noe mer denne gang. I kvartfinalen mot Belgia fikk vi i tillegg til å se et lag med enorme offensive egenskaper også se et lag med spillere som lå nede og reiste seg så snart de forsto at de ikke fikk frispark og lå nede og dro ut tida.
  Italiensk fotball og Serie A flommer over av talentfulle fotballspillere for tiden. Vi visste hva den høyreiste unge keeperen, PSG-klare Donnarumma, var kapabel til. Og selvfølgelig så stiller de med masse rutine bak, med Juventus-midtstopperne Chiellini og Bonucci. Vi har også sett målene til Insigne i Napoli og Immobile i Lazio. Men Italia anno 2021 flommer over av arbeidsjern og kreativitet. Verratti har vært god for PSG i flere år, men her er også Barrella, Berardi og Belotti. Og Chelseas Brasil-fødte, Jorginho, som også har spilt et godt EM så langt.
  Knust all motstand
  Spania på sin side har spilt seg godt opp underveis i mesterskapet. Enrique har klokkertro på Morata, som har fått sin solide dose med kjeft i sosiale medier. Men her er tøffingen Koke (som ennå ikke har scoret for Spania på snart 60 forsøk) og erfarne Busquets. Barca-diamanten Pedri er bare 18 år og selvskreven, mens Manchester Citys Fernan Torres også har imponert. Midtstopperne Laporte og Torres skal ta seg av Italias fremre skyts. Og på benken har spanjolene gode joker i Eric Garcia, Thiago og Rodri.
  Italia har virket trygge hele veien. Mancini har skapt et sterkt kollektiv, nok til å knuse all motstand så langt i EM.
  Gyllen generasjon
  Italia har pleid å gjøre det bra i mesterskap, men har de siste sesongene slitt noe med resultatene. Nå har Azzurri fått opp en generasjon som kan gå hele veien. Laget spiller på hele sitt register, med en enorm arbeidsmoral og arbeidsvilje. Samtidig som laget har en solid defensiv grunnmur – tradisjonen tro for italienske landslag – så har de en vanvittig angrepsvilje. De blåkledde vil ha mål, samtidig som de også har evnen til å tette igjen bak dersom dette skulle være nødvendig.
  Dette kan bli en jevn semifinalekamp på Wembley tirsdag kveld, men italienerne må finne seg i å ha et hårfint favorittstempel. Uansett om det blir England eller Danmark som står på motsatt banehalvdel, så står vi fortsatt på vårt tips i forkant av mesterskapet; Italia vinner EM 2021 i engelsk fotballs storstue.
  Og det uansett om finalemotstander blir England eller Danmark.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen