More

  Tabelltips: Championship

  Championship fremstår mektigere enn på lenge  

  Fredag kveld tennes flomlysene på Hillsborough. Sheffield Wednesday og Southampton er tilbake i The Championship fra hver sin kant – og med det er to av de store kanonene i gang med sesongen.  

  Forrige sesong var en av de svakeste Championship-sesongen hva angår kvalitet og prestasjon. Sunderland oppnådde topp seks-plassering på en av de laveste poengsummene som har gitt play off, og QPR kunne falle fra topp til bunn i løpet av få måneder. Veien opp var heller ikke stor, noe både Coventry, Middlesbrough og WBA viste da de klatret fra nedrykksplass til topplasseringer.  

  I år fremstår The Championship mektigere på enn på lenge. Store klubber i Leicester, Southampton og Leeds måtte ta turen ned fra Premier League i tillegg til at store kanoner som Ipswich og Sheffield Wednesday fikk ta følge med – i denne sammenheng – lille Plymouth opp. Middlesbrough, Sunderland og Coventry har også forsterket seg denne sommeren, noe som gir håp om at de tidligere Premier League-lagene igjen kan få sin storhetstid på øverste nivå.  

  Ligaen som virker umulig å spå har i år hevet kvaliteten sin, og det har vært vanskelig å se gode lag til slutt måtte ta til takke med en lavere plassering på vårt tips enn man skulle tro – bare fordi det ikke er plass til dem høyere på tabellen. Bare det sier sitt om hvor feil vi kanskje tar til slutt.  

  Her er vårt tabelltips

  Tabelltips Championship 2023/24
  Tipsbladet Tipper Leicester På Topp Og Qpr På Bunn.

  Troen på en rask retur til Premier League for Leicester er uansett til stede. En glimrende tropp og en spennende manager gjør at de kniper førsteplassen fremfor Middlesbrough som fortsetter opprykks-formen de viste etter at Michael Carrick tok over roret.  

  Coventry og Sunderland har brukt sommeren på eventyrlig vis – og fremstår som soleklare kandidater til å kjempe om topp seks sammen med Leeds og Southampton som vi tror vil karre seg til play off så fort støvet har lagt seg, og de nye managerne får satt sitt preg på laget. Vi blir heller ikke overrasket om Millwall, Stoke og nyopprykkede Ipswich gir topp seks et realt forsøk.  

  Ipswich vil være på øvre halvdel, uten tvil, men også Plymouth vil klare seg greit i sin første sesong tilbake på nivå to. Verre blir det for Sheffield Wednesday som absolutt ikke utnyttet fundamentet etter deres eventyrlige play off-scener. Darren Moore ut og få spillere inn gjør sitt til at vi tror det blir trått for uglene. Det samme kan man si om QPR som har sett forferdelige ut under Gareth Ainsworth. Beklager til våre norske venner på Loftus Road, men dette holder ikke Championship-nivå.  

  Flere lag vil slite i bunn, men også WBA, Watford og Norwich må i år ta til takke med en sesong midt på treet, selv om det kan bli vanskelig å takle for lagene som ofte er å finne i toppen. Bli heller ikke overrasket om Bristol City og Birmingham gjør det bedre enn våre tips. Noe spennende er i gjære i begge byer.  

  La galskapen starte. Så teller vi opp etter 46 kamper.  

  Alt om Championship-starten finner du her

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen