More

  Tidenes EM

  Det er lett å bli historieløs, men gårsdagens eventyrkveld kan fort være den største kvelden i turneringfotballens historie.
  Det er lett å bli historieløs, men dette kan være det beste Europamesterskapet noen sinne.
  For vi har vært vitne til det ene historiske øyeblikket etter det andre de siste ukene. Vi har fått servert “Hvor var du-øyeblikk” på rekke og rad. 
  Jeg for min del kommer alltid til å huske Patrick Schicks scoring mot Skottland. Jeg kommer alltid til å huske Pedris selvmål mot Kroatia. Jeg kommer alltid til å huske Bergkamp-touchen til Karim Benzema før scoringen hans mot Sveits. Jeg kommer alltid til å huske Kylian Mbappés straffemiss i straffesparkkonkurransen i samme kamp. Jeg kommer til å huske Danmarks mobilisering etter Christian Eriksens kollaps, uansett hvordan det går mot Tsjekkia.
  Dette mesterskapet er allerede historisk før vi har kommet til kvartfinalen, og vi trenger ikke engang ha med pandemien i ligningen. Herr Selvmål er EMs soleklare toppscorer med ni fulltreffere, like mange som de 14 foregående Europamesterskapene har produsert – til sammen. 
  Jeg kommer også alltid til å huske mandag 28. juni 2021. Kroatia – Spania ga oss 1-0, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3, 3-3, 3-4 og 3-5. Ekstraomgangene gjorde at vi bare fikk noen minutter til å få igjen pusten og fylle på godteriskåla før Frankrike og Sveits begynte å hamre løs på hverandre: 0-1, 1-1, 2-1, 3-1, 3-2 og 3-3. Rundet av med Kylian Mbappés straffemiss – hele Frankrikes kjæledegge umiddelbart omgjort til en sønderknust syndebukk.
  For noen minutter brøt til og med England forbannelsen og gikk videre fra en utslagsrunde for andre gang i nasjonens historie i et EM – på bekostning av det de selv anser som deres store erkerival i fotballsammenheng – Tyskland. Kampen var ikke i nærheten av like spektakulær som gårsdagens tull og tøys, men rammen var verdig et historisk mesterskap – all den tid vi har savnet fans på stadionanleggene de siste 15 månedene.
  Tre av de første syv åttedelsfinale har gått til ekstraomganger, og hvis du ikke har fått servert nok dramatikk og underholdning frem til nå, fortvil ikke. Fremdeles gjenstår desserten; Sverige – Ukraina! Fra spøk til alvor, jeg kan vrient se for meg söta bror og Ukraina gi oss noe i nærheten av det vi har fått servert de siste ukene, men det spiller forsåvidt ingen rolle heller. For alt som har blitt disket opp siden 11. juni, står til terningkast 6: Fansen tilbake, underholdningen, dramatikken, dramaturgien, og ja, til og med dommerne har aldri vært bedre nå. 
  Fotball er ferskvare, og det er lett å bli historieløs, men – har vi noen gang sett et bedre mesterskap?

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen