More

  Ti strake hjemmeseirer

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Kveldskampen lørdag i Ligue 1 er et spennende oppgjør på Roazhon Park. Rennes holder 5. plassen på tabellen og det skiller kun fem poeng opp til Lens og den siste Champions League-billetten. Skal man nå dit er man imidlertid nødt til å begynne å prestere også på fremmed gress. Forrige fredag ble det 1-2-tap borte mot Lorient og det var det tredje strake bortetapet i ligaen. Etter kampen var trener Bruno Génésio meget misfornøyd med hva han fikk se:

  – Når man er så ambisiøs som vår klubb er så kan man ikke bare spille fotball i kun én omgang. Vi startet denne kampen som turister. Dette er fotball og det er noen basisregler man må følge. Det er samme hvilken formasjon vi stiller i. Vinner man ikke ballen tilbake og taper alle dueller så vil det ikke fungere.

  Stortrives hjemme

  Onsdag var det hjemmekamp igjen og da var Rennes også tilbake i slag med 3-0-seier mot Strasbourg. Det var den tiende strake ligaseieren her på Roazhon Park. Karl Toko Ekambi gikk rett inn i startoppstillingen etter låneovergangen fra Lyon. Spissen er hentet for å dekke opp med Martin Terrier og Arnaud Kalimuendo ute med skader. Nå har også Djed Spence ankommet på lån fra Tottenham for å dekke opp for Hamari Traorés skade i forsvaret. Rett før overgangsvinduet stengte ble Kamaldeen Sulemana solgt til Premier League. Rennes aksepterte bud både fra Everton og Southampton og spilleren valgte da sistnevnte. Sent forsøk på å reinvestere de pengene i Monacos Maghnes Akliouche feilet.

  Enorm sjansesløsing

  Lille holder plassen bak lørdagens motstander og det skiller fem poeng opp. Etter 3-3-0 på seks ligakamper ble det 0-1-tap for Nice i siste bortekamp. Det må imidlertid nevnes at det resultatet på ingen måte gir et riktig bilde av den kampen. Kasper Schmeichel hadde en helt spinnvill kamp for motstanderen. Mohamed Bayo, Rémy Cabella og Timothy Weah misset alle alene med den danske sisteskansen og man kunne ledet med både tre og fire mål før motstanderen scoret etter en drøy halvtime. 2. omgangen fortsatte på samme vis, Lille skapte sjanser og Schmeichel stoppet alt. Ny nedtur i midtuken da det endte målløst som klar favoritt hjemme mot Clermont. Hele januar ble brukt til å jakte Terem Moffi fra Lorient, men storscoreren valgte å signere for Nice rett før overgangsvinduet stengte. Man endte dermed i stedet opp med å stole på det man allerede har og det blir da viktig at Jonathan David finner tilbake til målformen kjappest mulig. Isaac Lihadji ble solgt til Sunderland, men 20-åringen hadde ikke spilt én eneste ligakamp for Lille denne sesongen. Samtidig forlenget man kontrakten med Lucas Chevalier som tidlig tok over som førstekeeper denne sesongen og har holdt nullen i seks ligakamper. Unggutten har nå også blitt belønnet med plass i Frankrikes U21-tropp og kontrakten med Lille er forlenget frem til 2027.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen