More

  The Championship: Topp mot bunn

  Etter mandagens kamper i The Championship virker det å være klart at det er syv klubber som skal kjempe om opprykk til Premier League.
  Norwich tar nytt steg mot både opprykk og ligatittel om de slår Huddersfield i kveld, mens Brentford brennfort må tilbake på vinnersporet om de ønsker å utfordre Watford i kampen om den andre direkte opprykksplassen. 
  Bournemouth vant i går, og holder dermed liv i drømmen om å bidra til historisk trippel .
  Brentford og Norwich får i kveld besøk av klubber som begge kjenner presset i nedrykksstriden. 

  Brentford – Birmingham
  Brentford Community Stadium, tirsdag 20.00
  Brentford tapte opprykkskampen på oppløpet forrige sesong, og har kurs mot det samme nå. Gikk i perioden oktober til februar formidable 21 strake kamper uten tap, og toppet tabellen før det ble bråstopp. Kun tre av de siste ti er vunnet, og alle de siste tre har endt uavgjort – mot lag fra nedre halvdel. Ligaleder Norwich er ute av syne, mens Thomas Frank og hans menn nå også har ti poeng frem til Watford på siste direkte opprykksplass. Kveldens hjemmelag har to kamper til gode på The Hornets, men dette er lite verdt om man ikke som snarest kommer tilbake på vinnersporet. Ingen nye skader etter helgens 1-1-kamp mot Huddersfield, men Rico Henry (hamstring), Josh Dasilva, Shandon Baptiste og Luka Racic er fortsatt ute.
  Birmingham har kniven mot strupen. Siden Lee Bowyer vendte tilbake til St. Andrews har imidlertid pilen pekt oppover. Seks poeng fra ni siste mulige er hentet, og da har man altså møtt den opprykksjagende trioen Watford, Swansea og Reading. Fortsatt er det uansett mye jobb å gjøre før ny Championship-kontrakt er sikret. Før kveldens kamp skiller det seks poeng ned til Rotherham under streken, men The Millers har altså tre kamper mindre spilt. Seier, som i det motsatte møtet, mot Brentford vil gjøre livet atskillig enklere å leve for Blues-fansen. Bowyer har ingen skadeproblemer å ta hensyn til, og elleveren kan dermed plukkes fra øverst hylle.
  Odds: Brentford er favoritt, men hjemmeoddsen er som høyest 1,60 og kan ikke brukes til stort. B-odds på 6,74 fra coolbet.com er langt mer interessant. Birmingham har tross alt slått Reading og Swansea de siste ukene, og Bowyers mannskap kjemper hardt for å nå ny kontrakt.
  Norwich – Huddersfield
  Carrow Road, tirsdag 20.45
  Norwich har måttet nøye seg med poengdeling i siste to kamper (mot Blackburn og Preston), men kanariene kan likevel vise til elleve strake uten tap. Ni av de elleve er vunnet, og mot Preston lørdag ledet man frem til det sto 95 spilte minutter på klokka. Toppscorer Teemu Pukki hadde da allerede misset tre gedigne muligheter til å doble ledelsen. Noen fare for at opprykket ryker skal det uansett ikke være.  Det skiller 15 poeng til nærmeste lag utenfor direkte opprykksplass, og til tross for strake poengdelinger blir det å dra det veldig langt å si at Norwich er ute av form. Ben Gibson, Lukas Rupp, Adam Idah og Christoph Zimmermann mister kveldens kamp med skade.
  Huddersfield var lenge i hardt vær, men har nå notert seks strake uten tap. Ny opptur lørdag, da man holdt opprykksjagende Brentford til uavgjort. Det skiller bare åte poeng til nedrykksstreken, men The Terriers viser form, har kamper til gode på de fleste og tre lag mellom seg selv og streken. Dette bør gå veien, men man kan så definitivt ikke hvile på laurbæra i innspurten. Kun én av siste 14 bortekamper er vunnet, og omvendte møte med Norwich endte med 0-1-tap. Danny Grant, Harry Toffolo, Oumar Niasse og den kneskadede lagkapteinen Christopher Schindler mister kveldens kamp med skade.
  Odds: Norwich tar nok dette, men oddsen er ikke veldig fristende. Coolbet.com tilbyr 1,45 på hjemmeseier, mens B kan spilles til spenstige 8,35.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen